Pluss og minus med topp seks av SYTYCD sesong 10 =D

Heisann! Mens jeg liker livet mitt må det innrømmes at jeg syns det er teit at veldig lite går helt som ønsket for tiden. For eksempel var det meningen at jeg skulle ha praksis på Ark Grünerløkka, men så blir visst ikke det noe av likevel og det betyr mer tid som arbeidssøkende med alt for mye fritid. Og det går bra økonomisk sett, jeg klarer meg fint, dessuten har jeg allerede hatt to intervjuer og det er jo en god begynnelse, men det er irriterende likevel. Ikke bare fordi den praksisen hadde vært kjempegøy siden det var bokhandel og jeg vil jobbe i bokhandel aller mest av alt i hele verden, men også fordi jeg vil ha et sted å gå til. Jo da, det er behagelig med all fritiden, men det er også ganske kjedelig, dessuten er jeg helt håpløs på jobb-intervjuer (jeg har aldri fått en jobb pga. et intervju, det har alltid vært fordi jeg har hatt praksis der eller andre grunner) og nå må jeg begynne å søke mer og mer på andre ting enn bokhandel og jeg vil væffal ikke jobbe på matbutikk for det er superkjedelig og tenk om det er sånn at å få jobb eller bli forfatter eller alle de tingene jeg ønsker mest aller mest i verden er ting som ikke vil skje rett og slett fordi jeg ønsker det for mye. Tenk om skjebnen tenker at jeg er så heldig generelt sett at jeg ikke fortjener å være heldig nok til å få til de tingene jeg virkelig vil… Ja, jeg bekymrer meg for mye. Sorry! I tillegg har jeg vært med på masse konkurranser med premier jeg har superlyst på uten å vinne i det siste, men det er et ganske lite problem siden det er temmelig normalt og de fleste ikke vinner uansett. 

På den positive siden har jeg nå begynt på flere forsøk på krim og antakelig endt opp med å velge det jeg virkelig skal satse på. Det er nemlig en konkurranse der man skal skrive krimnovelle som har frist 1. september og jeg må jo delta, jeg er nødt. Dessuten er jeg uansett mer i kort historie-modus for tiden fremfor å skrive på lengre historier. I alle fall så har jeg nå en krimnovelleide jeg virkelig liker og gleder meg til å fortsette på og det er jo fint. Jeg syns ellers fortsatt at det er veldig fint å lese “The Book Thief” som jeg holder på med nå, jeg lagde virkelig god taco i går (jeg elsker taco, men syns ikke det pleier å bli så godt når jeg lager det selv, men i går ble resultatet supert), jeg har dilla på å se sesong etter sesong med “Doctor Who” på Netflix og jeg koser meg fortsatt masse med SYTYCD selvfølgelig. Og det fine er at jeg er veldig flink til å få mye ut av dagen selv om det blir mye fritid og jeg er mest for meg selv og slikt. 

Og jeg har det veldig fint altså. Jeg gjør fine ting, finner på masse forskjellig og har mye jeg gleder meg til fremover, jeg bare håper at jeg snart ender opp med noe å gå til hver dag siden å jobbe er veldig givende og jeg er særdeles motivert.

Men nå tenkte jeg å ta for meg SYTYCD litt dypere enn før bare fordi jeg føler for det og har tid til det uansett og jeg advarer om at resten av dette innlegget vil inneholde spoilere for årets sesong hvis noen bare ser det på Tv Norge fremfor å se det på nettet via Youtube-klipp og slikt sånn som jeg. Ideen min er å ta kort for seg hver av de seks gjenværende, poste dansen med dem jeg har likt best i år og poste en grunn til at de bør gå videre til finalen og en grunn til at de ikke bør det. Så da setter jeg i gang og forhåpentligvis interesserer dette flere enn bare meg.

Hvorfor og hvorfor ikke hver av de gjenværende fortjener å gå til finalen av SYTYCD sesong 10

Aaron

(Mens Aaron kler de fleste stiler syns jeg Broadway kler ham aller best siden han er veldig uttrykksfull og god til å fortelle en historie via dans.)

Pluss: Han er den jeg har heiet på fra begynnelsen grunnet en kombinasjon av at han er veldig pen (han har nydelige øyne særlig), takler de aller fleste stiler godt og er en så god entertainer at han tar det igjen eventuelle tekniske småting på sjarmen. Dessuten liker jeg at han er tapper og egentlig ikke kom videre til topp 20 en gang, men så fikk han en sjanse likevel og har virkelig benyttet den muligheten til å gi alt. Jeg liker også at han er litt eldre og ser mer voksen ut enn de andre guttene, han utstråler styrke og virker veldig sympatisk og det gjør at han virkelig fortjener å komme til finalen.

Minus: Han har noen små tekniske problemer i ny og ne som jeg ikke legger merke til, men som er der likevel. Mens jeg liker det så kan det at han har veldig mye ansiktsuttrykk være en irritasjonskilde for noen og nettopp det at han virker eldre kan gjøre at han appellerer mer til de eldre seerne av SYTYCD enn ungdommene. 

Paul

(Paul takler absolutt alt, men jeg velger denne dansen fordi det var den første som viste hvor fantastisk han er på contemporary-danser og fordi jeg elsker sangen og digger Idina Menzel.)

Pluss: Han er den definitivt mest allsidige denne sesongen og har nå danset helt perfekt i alt fra jazz og contemporary til to typer hip hop og videre til hans egen ballroom-stil. I tillegg virker han hundre prosent jordnær, sympatisk og snill rett og slett og ser ut som en Disney-prins på grunn av funklende øyne og det nydelige smilet sitt. Og det hadde i grunnen vært en skandale om han ikke kom til finalen, han fortjener det virkelig.)

Minus: Siden han har vunnet i Armenia før så trenger han kanskje ikke seieren i like stor grad som de andre guttene. Han er en av dem som jeg syns har gjort det bedre i andre stiler enn hans egen ballroom-stil, men det er jo på en måte et kompliment også. Jeg vet ikke, Paul gjør veldig lite feil.

Fik-Shun

(Jeg har likt veldig mange danser med Fik-Shun, men jeg liker denne særlig. Fik-Shun er helt konge når det gjelder Hip-Hop.)

Pluss: Han overrasker stadig. Mens Fik-Shun på ingen måte er den beste rent teknikkmessig sett så gjør han det likevel veldig bra på de aller fleste dansene og mens han er aller best på rutinene der søtheten hans tas i bruk så har han også gjort contemporary, Paso Doble og wienesse (veit, jeg sikkert skriver det ordet feil) waltz blant annet og gjort en mer enn godkjent innsats. Og han er så enormt sjarmerende og adorabel at man blir litt betatt bare av den grunn. Jeg liker også hvordan Fik-Shun av de gjenværende er den som definitivt har utviklet seg mest og hvordan han tar all kritikk til seg og blir bedre hele tiden.

Minus: På den negative siden er han kanskje litt for søt og han virker veldig ung. I tillegg så har han mer problemer med teknikken enn de andre to guttene som er igjen og mens man glemmer at Paul er ballroom og Aaron tapper pga. allsidigheten deres så husker man hele tiden at Fik-Shun er Hip-Hop, noe som for så vidt også er et testament til akkurat hvor dyktig han er i sin egen stil.

Amy

(Amy er jo alltid flink, men denne dansen er perfeksjon og følgelig et naturlig valg.)

Pluss: Amy er sinnssykt flink og har taklet alle stilene hun har fått (discoen var kanskje litt mindre fantastisk enn de andre dansene, men så er jeg heller ikke så fan av disco i utgangspunktet) veldig godt. Hun er allsidig, virker sympatisk og er i tillegg utrolig søt og sjarmerende, noe som gjorde henne og Fik-Shun til et supert par. I en ideell verden danser hun og Paul en Broadway-dans i neste uke (ingen av dem har hatt Broadway enda og jeg tror det hadde blitt veldig fint) og generelt sett blir jeg veldig overrasket om hun ikke går til finalen, ikke minst fordi folk stemmer basert på Travis-rutinen som jo var perfekt deluxe.

Minus: Som Fik-Shun virker hun veldig ung og det at hun er så søt og sjarmerende kan også spille i mot henne. I tillegg har hun vært dommernes yndlingsting hele sesongen i grunnen og det gjør henne litt mindre spennende enn Jasmine og Hayley som også er godt likt, men ikke på samme måte. Dette er dog ganske små problemer sånn i lengden.

Jasmine

(Jasmine killed this routine! Jeg liker henne særlig godt i Hip-Hop og da er dette et godt eksempel.)

Pluss: Jasmine er veldig god på å gå inn i en rolle. De er jo alle flinke dansere, men Jasmine er den i år jeg føler aller mest blir til den karakteren hun spiller i hver dans og det er vel så viktig som å være teknisk dyktig eller å kunne ta haugevis med piruetter. Videre syns jeg Jasmine som Paul utstråler en veldig jordnærhet og takknemlighet og det appellerer og jeg liker hvordan hun skiller seg ut. Hun virker liksom litt mer edgy og moden enn de andre jentene i år og det liker jeg.

Minus: Jeg føler Jasmines problem mest i år er at jeg ikke føler koreografene vet helt hva de skal gjøre med henne mye av tiden for hun kan klare alt, men i de siste ukene så har hun ikke hatt de rutinene man virkelig husker i ettertid. I tillegg syns jeg dommerne er litt for raske ofte med å snakke om Jasmines ben for ja, hun har lange ben og vet hvordan de skal brukes, men hun har også sterk personlighet på scenen, får til alt hun blir bedt om og er som jeg nevnte tidligere utrolig godt på skuespilldelen av danser og det er vel så essensielt. Som Aaron kan det også gå i mot henne at hun virker mer voksen enn de andre (noe som bare understreker hvor unge deltakerne er i år, Jasmine er 20 år og den eldste jenta i år, det er ganske utrolig), men jeg håper likevel veldig at hun kommer til finalen.

Hayley

(Hayley var godt hjulpet av at hun danset med Leonardo, men hun gjorde dette skikkelig bra.)

Pluss: Jeg liker at Hayley er en av dem som det ikke ble fokusert på under audition-rundene eller Vegas Week og som likevel har klart seg fint hver uke. Med unntak av Hip-Hop (som hun likevel er langt fra dårlig på) har hun overbevist i alle stilene hun har fått og hun har også hatt noen danser der hun virkelig har vært fantastisk. Hayley er en av dem som er pen og flink, men også er litt girl next door-aktig, en av dem som man ser seg selv litt i og jeg tror det er det som er mye av grunnen til at hun har klart seg så godt som hun har. 

Minus: På den negative siden syns jeg fortsatt Hayley er litt forglemmelig. Hun har hatt noen virkelig brilliante rutiner, ja, men hun er likevel ikke like umiddelbar som Amy og Jasmine og soloen hennes var ganske kjedelig. Og jeg vet ikke helt hvem hun er som person, samtidig som dette også er litt av grunnen til at hun klarer det meste. Hun er jo litt som en kameleon. Et siste lite problem med Hayley er at dommerne og dansene hennes litt for ofte har fokusert på at hun er pen, at hun skal være sexy, slike ting når hun er aller mest pen og sexy der det ikke er mål om å være det, men kommer naturlig fordi hun er så flink. 

*

Med andre ord finnes det ting som trekker opp med alle de gjenværende og så har de noen svakheter og det skinner kanskje litt i gjennom hvem jeg liker aller best, men jeg liker alle som er igjen og syns det er en god topp seks i år. Uansett blir neste episode spennende. 

Men da tenkte jeg å blogge igjen søndag eller mandag, finne på mye interessant for å få tiden til å gå og så bables vi igjen snart. God fornøyelse og takk for interessen!

7 kommentarer
  1. Jeg krysser fingrene for deg Karoline ang. jobbsøking! Hvis det hjelper litt så har jeg selv vært der to ganger i løpet av det siste halvåret. Det er allikevel veldig bra at du forholder deg positiv, og fokuserer på bra ting i livet. Det er du alltid veldig flink til 🙂 Jeg ønsker deg masse lykke til videre!

  2. Jeg vet ikke hvor jeg sluttet med SYTYCD – jeg er jo kjempeglad i dette programmet! Perfekt post for en fredagskveld, takk for det! : D
   Lykke til med jobbsøking og konkurranser forresten!

  3. Det er helt utrolig frustrerende å ikke få en jobb. Sjøl er jeg god på søknader, men ikke på intervjuer (litt som deg, kanskje?), så jeg ender ofte rett på målstreken, ikke over. Det er skikkelig demotiverende å gå arbeidsledig i lengden, så jeg håper virkelig det ordner seg for deg snart!
   Men igjen, da er det jo fint at du har noe kult å se på. Danseinnslag har alltid vært blant de jeg liker best på Norske talenter, så sånn sett er det jo egentlig litt rart at jeg aldri har sett på SYTYCD. Men så ser jeg veldig lite på TV generelt og, så det kan jo selvfølgelig ha noe med det å gjøre.

  4. Heisann! Synes intervjuer er heeeelt pyton, og føler veldig med deg…. Du får ha masse lykke til med jobbjakt! Tvi-tvi!
   Når det gjelder SYTYCD, så var jeg litt “anti” Paul i begynnelsen… fordi han hadde vunnet før, og han virket liksom litt vel polert, om du skjønner. Men han har definitivt det som skal til for å vinne. Han er ikke baaaare en “Disney-prins”, lizzom… haha. Har (som nevnt før) ingen superfavoritter i år. Men tipper Paul, Aaron, Jasmine og Amy i finalen…. Vanskelig å tippe hvem av dem som vinner… (men stemmene i hodet mitt blir kanskje sterkere når finalen nærmer seg, hohoho). Kommer veldig an på hva slags koreografi de får… Hvem av dem som kliner til mest til slutt. Jasmine har muuuligens mest karisma av jentene… så kanskje hun trekker det lengste strået…
   🙂 Paul og Aaron… aaaaner ikke. De er flinke og karismatiske begge to, på hver sin måte. 🙂

  5. Takk for lykke til-ønskninger jobbsøkningsmessig, satser på at det vil ordne seg snart og om ikke så har jeg masse gøy å se frem til fremover uansett så det er jo fint.
   Og Kristine, jeg ser ikke så mye på tv jeg heller, SYTYCD ser jeg på nettet (Tv Norge sender det jo og, men de er jo flere uker på etterskudd) og jeg anbefaler å se på det, det er utrolig fengende =D
   Masse interessante tanker du har der, anonym beundrer, og jeg begynte ikke å legge merke til Paul ordentlig før topp 18 eller noe sånt, men etter det har han overbevist meg skikkelig. Og jeg ser for meg de samme i finalen som deg, men blir samtidig langt i fra skuffet om Hayley eller Fik-Shun kommer dit, alle fortjener det jo av de gjenværende. Og jeg tror fortsatt jeg heier aller mest på Aaron av guttene, men Aaron og Paul er et vanskelig valg.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg