Der Karoline siterer seg selv og poster noen kule Youtube-videoer :)

Fin ting: Det arrangeres gatefest utenfor biblioteket på Stovner i dag. Jeg skal bort dit en tur etterpå og har allerede vært innom og gjort viktige og essensielle ting som å spise marsipankake. Når man kan begynne en uke med festligheter som kake så burde jo det være et meget lovende tegn for uka som helhet 🙂 Ellers er det fint at jeg har fått sendt mer søknader, lest mer på bøker, tittet mer innom Netflix og har hatt en trivelig helg selv om den var full av ting som ikke ble som forventet. Det er ikke så fint at internett har hatt en del tendenser til å være kranglete i det siste, men det er et lite aber. Akkurat nå tenker jeg at alt vil gå fint og det er det viktigste tross alt. 

Forøvrig føler jeg meg ganske genial på grunn av krimnovellen jeg fortsatt skriver i vei på og nå tenkte jeg å sitere litt sånn for moro skyld:

 

Akkurat det at det regner føles litt ekstra fint på onsdager, de er ment for grå nyanser. Lørdager derimot burde være en miks av gult og oransje med et bleklilla himmelskjær når dagen forvandles til kveld. Herman smiler for seg selv før han blar om til neste side og har et gjensyn med dødsannonsene. Også i dag er det en hel del folk på over seksti som har hatt en date med mannen med ljåen og blitt med ham hjem. De er alle gjennomført døde, er savnet av minst en person og har også i dag virkelig kjedelige og grusomt uengasjerende navn og denne dagen tar Herman seg i å irritere seg spesielt mye over dette. Hvorfor kunne det ikke dødd noen med et virkelig interessant navn, kanskje en «Mille Murmeldyr», en «Victor Vilikke Mendumå» eller en…

*

Kanskje Døden er en levende klisjé, spør om noen vil se på frimerkesamlingen hans og lar dem se mye mer. Som en eventuell himmel, en periode som spøkelse, å bli gjenfødt som en ny person som lover seg selv å holde seg unna frimerker så lenge som mulig.

*

Herman er en av dem som har lett for å se for seg at han faller i trapper. Han har aldri gjort det før, men inni hodet kan han likevel se fallet helt for seg og smellet etterpå, hvordan alt deretter blir svart eller kanskje hvitt i stedet. Når man er død ser man jo ingen ting og det hviteste av alt er total mangel på mørke. Herman liker livet sitt. Han holder seg fast.

I et sete bak ditt på bussen sitter Herman, en mann som glir inn i mengden.

*

Av og til liker jeg hjernen min veldig godt. Anyway, nå tenkte jeg å poste noen kule ting som jeg har funnet på Youtube i det siste. 

Dette er en som heter Christina Bianco som synger en sang som veldig mange forskjellige kvinnelige sangere og sånn sett viser et veldig stort talent for både sang og imitasjon. Det finnes masse forskjellige videoer med Christina Bianco på Youtube og de er alle super underholdning. 

 

Takket være Netflix har jeg fått sett veldig mange animasjonsfilmer som jeg har vært nysgjerrig på og “A monster in Paris” er en av dem. Dette er en utrolig skjønn og sjarmerende animasjonsfilm fra et eller annet europeisk film-studio (husker ikke hvilket at the moment) og jeg så den riktignok på engelsk, men jeg fant sanger fra den franske versjonen på Youtube (tror filmen opprinnelig er fransk, uten at jeg kan love noe) og der er det Vanessa Paradis som synger og det er topp. Og jeg liker denne sangen veldig godt 🙂

 

På den lange uskrevne lista over nøyaktig hvorfor Sondheim er kongen av genialitet så er jo Company et godt eksempel. Mens jeg personlig liker Sweeney Todd og Into the Woods hakket mer så er det noe veldig sofistikert ved Company som understrekes av hvordan både melodiene og tekstene har en jordnærhet ved seg, samtidig som de er intrikate og fascinerende og veldig fine. Og denne sangen er så interessant og stilig og jeg liker selvfølgeligheten ved hvordan det synges. Angel Desai heter hun som synger her og hun virker så trygg og sikker og bruker virkelig stemmen sin sånn sangen kler at den skal brukes. (Seriøst, hadde det fantes et studiet der man skulle analysere tekster og melodier i musikaler så hadde det vært perfekt, det tror jeg hadde passet veldig fint for meg.)

***

Ok, men da tenkte jeg å få andre ting ut av dagen og siden blogge i neste omgang enten onsdag eller torsdag (men det blir nok torsdag mest sannsynlig). Så da bables vi og god fornøyelse!

 

6 kommentarer
  1. Lykke til i krimnovellekonkurransen! Syns du har mange fine formulinger her, best liker jeg nok “I et sete bak ditt på bussen sitter Herman, en mann som glir inn i mengden.” Elegant og snedig 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg