Forglemmegeitanker og andre tanker

Greit, jeg innrømmer det. Jeg er misfornøyd! Vi kan starte med det at det nå er flertall i Oslo som har stemt for OL 2022, et OL jeg er imot. Og det som irriterer meg aller mest med det er at det bare var oss i Oslo som fikk stemme så hvis man titter i kommentarfelt på nettaviser (noe man aldri bør gjøre generelt sett, det er der monsterne bor) så er det mange som virker som om de liker Oslo enda et hakk mindre av den grunn. Jeg liker Oslo som by, jeg vil ikke at vi i Oslo skal omtales som søringene med en sur grimase, når fakta er at det også finnes smarte og fornuftige folk i Oslo som ser at gevinstene av et eventuelt OL ikke er verdt utgiftene og også ser at det er urettferdig å bare la en by stemme over noe som vil angå hele landet. Som en forlengelse av dette er jeg en av dem som tenker at om det først skulle være et nytt OL i Norge så hadde det vært bedre å ha det i Tromsø for eksempel for å få andre byer i Norge mer på kartet og fordi eventuell by-utvikling som kan komme ut av et OL også ville være til nytte andre steder. På den positive siden betyr ikke dette at vi dermed skal ha OL i Oslo uansett for det er fortsatt en stor motstand og det er langt i fra sikkert at det på landsbasis er en stor oppslutning for OL. Jeg håper til det lengste at vi slipper OL og utenom by-utvikling som et eventuelt OL kan føre med seg hadde det eneste virkelig fine med et OL for min del vært at jeg kanskje kunne fått sett kunstløp fra tribunen jeg også og akkurat det er ikke så viktig at det er noe stort pluss i OL-margen.

Enda mer misfornøyd er jeg med valget siden jeg stemte Rødt, liker Jens Stoltenberg og også har veldig sansen for SV som jeg er enig med i mye. Jeg er dessuten stor motstander av Frp (hadde så seriøst lyst til å gå inn i tv-en og kaste en sko eller flere på Siv Jensen da hun pratet i går og jeg er egentlig pasifist og mot vold eller bare å kaste sko på folk generelt sett, hun bare opprører meg veldig og virket så himla barnslig og skadefro at det var direkte ufyselig) og er livredd for Siv Jensen som finansminister for eksempel og alt det skumle de kan finne på i en regjeringssammenheng. Erna Solberg byr meg ikke like mye i mot, jeg syns hun holdt en god tale i går og virker sympatisk og velmenende, men jeg er fortsatt forholdsvis uenig med også Høyre i en hel del saker. Samtidig prøver jeg å være optimist uansett og det er litt vanskelig siden det er mye jeg er redd for fremover. Jeg er arbeidssøkende og får hjelp fra Nav for tiden og klarer meg fint likevel, men jeg er redd for at en borgerlig regjering kan gjøre det vanskeligere for slike som meg, folk som virkelig ønsker og vil jobbe, men for øyeblikket trenger litt ekstra hjelp for å få endene til å møtes. Jeg er redd for at det skal vies mindre midler til kultur og at det skal bli mer fokus på at all kunst skal være kommersiell fordi vi da får et mindre mangfold, jeg er for boklov og for kunstnerstipend og alt som kan bidra til utvikling på kultur og kulturfronten siden kultur er særdeles viktig og noe som utvikler oss som mennesker, både som utøvere selv og som mottakere. Jeg er mot karakterer i barneskolen, for satsning på skoler og barnehager og for Nrk-lisens og jeg er bekymret for at en borgerlig regjering kan skape større forskjeller mellom de rikeste og de fattigste og gjøre at folk som allerede har det veldig godt vil få det enda bedre. Kort oppsummert, jeg er bekymret og syns uansett vi hadde det ganske så fint allerede. Men greit, jeg skal være som Jens, en som tar et tap med fatning og er optimist til det siste og krysse fingerne for at alt går bra likevel.

Nok om det. Se:

Denne Hip Hop-dansen er dritkul og gjør at en liten del av meg kanskje heier bittelitt mer på Jasmine enn Amy når vinnerne av SYTYCD skal kåres. Og ja, det kåres favoritt-gutt og jente i kveld i USA og det innebærer at i morgen blir siste onsdagen på lenge at jeg kan våkne til sjekking av nye SYTYCD-klipp på Youtube. Dvs. jeg burde bli ansatt av noen snarest slik at neste onsdag vil inneholde noe annet enn bare trening, grøt og tur med verdens fineste hund 😉

Ellers gleder jeg meg til helgen med Oslo Kulturnatt og Oslo Bokfestival og all moroa slikt bærer med seg og jeg er allerede godt i gang med planleggingen av to dager fulle av kos og kulturelle finheter. Og jeg leser fine bøker og spiller en del Nintendo og skriver søknader og drar på yndlingskaféer så livet er fint uansett hva som skjer. Jeg nekter å la et valg som ikke gikk som ønsket ødelegge humøret mitt, det er fortsatt mye i livet som er verdt å glede seg over heldigvis. 

Og med det sagt tenkte jeg å avslutte dette innlegget med et lite dikt jeg skrev i går og så blogger jeg nok i neste omgang enten torsdag eller fredag. Vi bables!

 

Forglemmegei


En dag for en forglemmegei,

den minste av dem alle,

så stille står den for seg selv,

men aldri skal den falle

og titt en vind, et livlig spill,

den undrer seg og klart den vil

ta sats og lette, dra i vei


et eventyrs forglemmegei


En dag for solstreif mellom sky,

for himmelstøv og latter,

forgemmegei på eventyr

blant luftens skjøre skatter

og der en luftballong å se,

en såpeboble like ved

den er så fri og så på vei


og siden hjem, forglemmegei


En dag for ro og stille stand,

å lande etter turen,

med minnets sanger i sitt sinn,

nå klar for vinterluren,

først høstens løv, en melodi

og så en kveld og så forbi

i søvn for så på livets vei


 

våkne i en vår, forglemmegei

9 kommentarer
  1. Fantastisk bra blogginnlegg!
   Bryr meg ikkje så mykje om SYTYCD, men det om valet var spot on! 🙂
   Fint at det er nokon som klarar å vere skuffa/misfornøgd over valet og framleis vere positiv.

  2. Kjære anonym kommentator, jeg er for Nrk-lisens fordi det man i praksis betaler for ikke er Nrk, men å ha tv og fordi jeg også syns det er viktig å ha en reklamefri riks-kanal og mens jeg nevner at jeg får hjelp av Nav så sier jeg aldri at jeg er fattig. Jeg har råd til tingene jeg trenger, jeg bare vet hvorfor jeg har råd til det og hvordan jeg ville hatt det langt vanskeligere uten Nav og ymse tiltak via dem i denne arbeidssøkende perioden.
   Og tusen takk, Gunnhild, så bra at innlegget falt i smak. Ja, det var smart av Jasmine å velge Hip Hop og ja, det er fint å kunne være misfornøyd og samtidig tenke positivt 🙂

  3. Synest Siv Jensen hadde ei skummel tale som minna meg litt om Hitler, og ga meg ei ekkel kjensle av bensin og alkohol som rulla over landet og drukna alle saman, samt lufta fyllest med ekkel gass og svart røyk.
   Endå mindre liker eg Erna Solberg, for ho verkar som noko av det kaldaste eg nokon gong har sett. Trur ikkje ho bryr seg i det heile teke om korleis det går med menneska i landet ho skal vera statsminister i, som folk sa: Erna Solberg går berre fram mot mål uansett kva! 😀 Noko som er svært, svært negativt, då ein BØR sjå seg til høgre og venstre og finna ut dei faktiske konsekvensane. Ho vert faktsik berre verre og verre.
   : (
   Eg er forøvrig i eit fantastisk tiltak frå Nav. Eg jobbar kvar dag, so det er ikkje slik at eg ligg og latar meg på sofaen akkurat, og dette tiltaket har hjulpe mange ungdommar som tidlegare berre har ligge på sofaen og spelt spel og liknande, til å koma ut i arbeidde eller starta på skule. Redd for at Den Blå Regjeringa ikkje er like glad i slike tiltak, då alle skal “klara seg sjølv”, som om nokon eigentleg klarer seg sjølv i utgangspunktet.
   Syntest òg det var skuffande at Raudt ikkje kom inn, sjølv om eg ikkje heilt hadde trudd det, men veldig nøgd over å få inn eit heilgrønt parti (som eg forresten stemte på). :- )

  4. Det er faktisk et godt argument mot Erna, hun er veldig målbevisst og sta og mens det har hjulpet henne i valgkampen så vil det antakelig være et handikap i lengden siden forhandlinger uansett må til. Og ja, Siv Jensens tale var skummel og til å få mareritt av 🙁
   Kommentaren din var forøvrig ellers interessant, jeg syns det var synd at Rødt ikke gjorde det så bra, men jeg liker også MDG og de har jo i det minste fått markert hva de står for veldig godt denne valgkampen og er et spennende parti å følge fremover.

  5. Enig med deg angående valgtankene. Jeg stemte det samme som deg, og er faktisk oppriktig bekymra for framtida vår, særlig hva angår økonomi, kultur og miljøvern. Men igjen, på den positive sida har MDG fått et mandat. Rasmus Hansson hadde blitt en genial miljøvernsminister, eller for den saks skyld, olje- og energiminister! Jeg er forøvrig også imot OL; et så stort arrangement krever store penger, og jeg kan komme på så utrolig mange andre mer fornuftige prioriteringer, for eksempel innen skole og sjukehus. Har for så vidt aldri tenkt over det før du sa det, men det gir jo sånn sett mening at hvis Norge først skal ha OL, så er det kanskje mer fordelaktig å ha det i for eksempel Tromsø. Veldig mange har hørt om Oslo uansett, hadde jo vært stas med litt mer PR for andre vakre norske byer 🙂
   Helt til sist: kjempefint dikt, nok en gang. Du har planer om å sende inn et knippe av dine beste til et forlag, ikke sant? På grunn av rytme og rim trur jeg nok de fleste forlag ville sett på dem som “barnedikt”, noe jeg ikke er helt enig i, men som jeg kan se logikken i. De har jo et litt barnlig og naivt preg, noe jeg for all del mener som et stort kompliment 🙂 De har jo uansett noe vi snakka mye om i Bø sammen med Gro Dahle; dette allealderperspektivet, at de gir like mye til leseren uansett generasjon.
   Ønsker deg en fin dag videre, og takk for interessante tanker!

  6. Først forlagssvar og ja, jeg har planer om å sende en del ting til forlag (er en diktsamling som er helt klar til å sendes til forlag faktisk, jeg har bare ikke fått muligheten til å skrive det ut enda). Så bra at diktet falt i smak og ja, jeg tenker at diktene skal ha barn som målgruppe, men også passe for andre aldre. For å være veldig ambisiøs så ønsker jeg å skrive ting som fungerer litt som animasjonsfilmene til Disney og Pixar, ting man kan få glede av så lenge man er barn av sinn.
   Og fint med enighet og ja, det er fint at MDG har fått et mandat, det kan komme til nytte. Og ja, det hadde vært bedre med et OL i for eksempel Tromsø samtidig som Oslo i det minste har en fordel i at man da kan benytte Holmenkollen og gjenbruke anleggene på Lillehammer. Håper fortsatt dog mest på at det ikke blir OL, de pengene kan brukes enormt mye mer fornuftig. Kommentaren din var veldig interessant og du hadde mange gode poenger så takk 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg