The Cultural Days of Doom!

Heisann! Mens det er litt teit at jeg nå har så lyst på jobb at jeg blir skuffet over “nei” fra matbutikker (bekymrende tegn på flere måter) så skal jeg ikke bruke noe tid på å klage. Det hjelper ingenting uansett og denne helgen har jo handlet om interessante ting. For det første fikk jeg endelig svar fra et forlag jeg sendte brettspilldikt i midten av april og jeg hadde jo i grunnen gitt opp tanken på å få svar så at svar kom var i grunnen fint. Og greit nok, det var en refusjon, men da vet jeg det i alle fall. Dessuten har jeg altså sendt Konrad Krokodille-samlingen til et annet forlag nå så jeg holder på. Man må aldri gi opp, uansett hvor mange ganger man blir refusert eller ikke får en jobb eller helt andre ting så må man aldri gi opp eller tenke at man er håpløs for det er man ikke.

Nok om det! Livet er fint for det er kule arrangementer som er gratis og attpåtil særdeles underholdende og siden det har vært bokfestival, kulturnatt og åpning av Eldorado Bokhandel har det vært nok å finne på og nå tenkte jeg å bable litt om det og dele litt bilder og slike finheter så da setter vi i gang (og så blogger jeg i neste omgang enten tirsdag eller onsdag):

The Cultural days of Doom (bare for å ha en kul tittel og fordi jeg liker ordet “doom” selv om det var veldig lite dommedag over det hele)

Det var en gang en torsdag da Karoline våknet, spiste frokost og sendte noen søknader før hun dro på eventyr. Og eventyr var i denne sammenheng åpningen av Eldorado Bokhandel som er en innmari flott bokhandel der jeg er sikker på at man lett kan gå seg vill siden det er såpass gigantisk. Eldorado Bokhandel ble åpnet av Fabian Stang og Helene Uri og slikt og mens jeg var innom ble det spilt musikk, noe som bare ga enda mer stemning.

Som man her kan se var jeg langt i fra den eneste som tok bilder, men jeg tror jeg var en av dem som følte seg mest nerdete lykkelig over at det ble spilt på kontrabass. Kontrabass er awesome!

Jeg tittet rundt og fant fascinerende nok en egen hylle for scientologi og L. Ron Hubbard. Og med onkel A i familien er jeg jo over gjennomsnittet skeptisk overfor scientologi (han er en av dem som blir intervjuet hver gang scientologi er tematikk i media og dermed det nærmeste vi kommer å ha en kjendis i familien), men jeg syns fortsatt det er underholdende at det altså nå finnes norske bokhandler med scientologi-bøker.

Den delen av meg som har det med å fryde seg over tulleting og rariteter og som kan forstå Ariels behov for å samle på alt mulig rart ganske godt likte denne avdelingen med kontorartikler og andre artikler der man kan bestemme seg for å bare kjøpe en og annen småting og plutselig bruke en hundrelapp eller mer (altså helt i stil med om man stikker innom TGR eller Søstrene Grene).

Og se: BALLETTFILMER I EN BOKHANDEL!!! Før så har jeg sett det omtrent bare i Londons film og musikkforretninger og på musikkavdelingen på hovedfilialen, men her så kan man kjøpe ballettfilmer og opera-filmer i en bokhandel! Jeg finner det langt mer fascinerende enn jeg burde sikkert. 

Torsdag ble videre brukt til essensielle ting som å spise lunsj på Peppes og å lese på bok og sånt og var en fin dag i sin helhet. 

Fredag dog, fredag var greier! Jeg dro av gårde ved et-tida og dro først på elskepå-kaféen før jeg så dro til sentrum der jeg på mystisk vis havnet ved Aker Brygge. Etter det igjen var det litt titting omkring før jeg så åpningen av Oslo Bokfestival. 

Odd Nordståga underholdt og han virker så gjennomkoselig at det ikke ville overrasket meg om han egentlig var en superskurk eller noe sånt i hemmelighet. Så spiste jeg rask middag på Burger King siden jeg ikke hadde tid til noe mer seriøst før jeg traff Lisa Cecilia og vi besøkte Bårdar som hadde show! Dette var utrolig koselig og showet var finfint og etterpå skiltes våre veier (elsker å si det på den måten siden pompøsitet av det noe ironiske slaget er kjempegøy) og jeg gikk for meg selv rundt. Og rundt og omkring og surra i vei siden jeg ikke hadde undersøkt så nøye hvor enkelte arrengementer var på forhånd. Nærmere åtte innså jeg at jeg ikke rakk de to tingene jeg egentlig hadde tenkt meg innom som sluttet åtte og da var jeg litt lei av å gå rundt og dro hjem. Lørdagen var jo en åpen bok!

Og slik en bok lørdagen var. Med familieshow på Hovedscenen klokka ti over elleve på formiddagen der jeg selvfølgelig var på plass siden Klaus Hagerup og utdrag fra teaterstykker og det i grunnen er nok for å få meg veldig interessert. Og det var punkter under familieshowet som jeg fant litt vel barnslig og uinteressant, men generelt sett var det koselig og fint. 

For eksempel var det utdrag fra Tonje Glimmerdal-teaterstykket (en av de tingene denne høsten som jeg ikke har billetter til) og det var kos. 

Og utdrag fra Ronja Røverdatter var enda mer koselig siden det teaterstykket er himla vakkert og trolsk og vidunderlig.

Og Janne Heltberg som Ronja = perfeksjon. Just saying!

Post-familieshowet koste jeg meg med å dra innom bok og bolle-festivalen fordi popcorn og hveteboller før jeg bega meg videre til godtebutikken der jeg kjøpte masse smågodt. Jeg fikk også lest Dagbladet og sett politikksnakk, takk og ti minutter av programpost om Hugo Chavez og når klokka var 15:00 var jeg og finne på Nasjonaltheateret.

Nærmere bestemt var jeg i den veldig fine publikumsrestauranten.

Der var det Ronja-quiz og jeg klarte å være blant alle dem som fikk tredjepremie, noe som er bra siden jeg ikke hadde Ronja Røverdatter-boka fra før. Riktignok hadde det vært enda mer brilliant og el fantastico om jeg hadde vunnet andre eller førsteplass siden jeg da ville vunnet teaterbilletter og, men det gikk det fint å ikke vinne siden jeg tross alt allerede har sett Ronja Røverdatter på teater og elsket hvert sekund. (Sånn nå på mandag 16. september kan jeg legge til at det i grunnen er fint at jeg ikke vant billetter på lørdag siden jeg nå i dag har vunnet fire billetter til Ronja Røverdatter, jeg bare sparte billettvinningsflaksen til i dag, tjihi.)

Jeg fikk også gleden av å vinke fra balkongen og leke kongelig og det var gøy. Etter quizzen rakk jeg dessverre ikke Jonas Gardell-arrangementet, men da manglet det store “dra på arrangementer”-behovet uansett og jeg valgte i stedet og dra for å kjøpe bursdagsgave til mamma som har bursdag 19. september før jeg dro hjemover. Fint nok fikk jeg også med meg Stjernekamp og det var helt etter planen og enda på visa er at det var en gang en Karoline på eventyr som smilte tilfreds da søndagen var godt i gang og hun kunne konkludere med at eventyret hadde vært fint =D

4 kommentarer
  1. Herlig med så mange nye impulser i løpet av ei helg! Høres ut som at du har kost deg skikkelig. Er som sagt litt misunnelig siden jeg verken fikk vært på Kulturnatt eller Bokfestivalen, men jeg har det jo igrunn ganske fint her hvor jeg er, så jeg skal ikke klage. Fine bilder fra Nasjonalteateret, jeg slutter aldri å la meg imponere over hvor vakkert det er der!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg