Vindens navn =D

Heisann. Dette blir sikkert en fin uke siden den inneholder jobb-intervjuer og teater og det jo er trivelige ting. Og denne helgen har vært veldig fin slik helger gjerne er nettopp det når de inneholder loppemarked, snacks, Cola, kaféer og hyggelige tv-programmer som Stjernekamp. Med det sagt så var jeg litt misfornøyd etter lørdagens Stjernekamp siden dommerne var sånn “å, så fint, å så fantastisk” hele tiden og den ene gangen de ga noen form for kritikk var da min favoritt, Espen Grjotrheim, sang og så gikk han i tillegg ut. Jeg satt igjen og var litt bitter siden det er godt mulig at han ikke hadde gått ut om dommerne var like snille mot ham som med de andre, dessuten så var han langt i fra den dårligste der. Men ja, ja. Et lite problem i grunnen, jeg har det finfint uansett 🙂

Anyway. Jeg har ikke så veldig mye å bable om her nå og jeg skal blogge om et eller annet kult enten onsdag eller torsdag. Nå derimot tenkte jeg å poste dette:

 

Dette er en fan sin bok-trailer for “Name of the wind” og den er awesome så jeg tenkte å poste den her. Og nå skal jeg poste min anmeldelse av boka, en bok jeg nylig leste ut og som definitivt er over gjennomsnittet episk! Og så blogger jeg i neste omgang om noen dager så da bables vi. God fornøyelse!

 

Vindens Navn av Patrick Rothfuss

 

En av verdens mest legendariske menn har gått under jorden etter å ha utført både fantastiske og grusomme handlinger. Hele resten av verden tror han er død, inntil en kronikør sporer ham opp og overtaler ham til å fortelle livshistorien sin.

Dette er noe av beskrivelsen av boka på Bazar Forlags nettside og noe særlig mer trenger man i grunnen ikke å vite. Denne boka er nemlig en typisk bok som bør oppleves.

Og mye av handlingen er ganske klassisk. Det er en ung gutt (Kvothe) og hans oppvekst det fortelles om, det er om skolegang og magi, det er i det hele tatt en hel del elementer i denne boka som er godt kjent. Likevel føles denne boka fullstendig original fra ende til annen og grunnen er enkel. Det føles sant.

Mye av grunnen til at jeg elsket Harry Potter-bøkene var at en del av meg trodde på det. Og når jeg begynte å lese bøkene var jeg allerede for gammel til å starte på Hogwarts, men det føltes som om det kunne ha hendt. På samme måte som når jeg nå har brukt veldig mye tid på å se Doctor Who de siste månedene og en del av meg venter håpefullt på at en Tardis skal dukke opp og ta meg med til andre verdener. De mest effektive filmer, bøker og tv-serier er de en del av en tror på og jeg tror på «Vindens Navn», kjøper hele greia og sitter igjen nå og vil lese mer.

Ikke minst fordi det er utrolig fengende skrevet. Jeg brukte 11 dager på å lese ut «Vindens Navn» og hele tiden mens jeg leste var jeg like engasjert og nysgjerrig på hva som hendte videre og det i seg selv er ganske imponerende. «Vindens Navn» er nemlig en bok som i norsk utgave (jeg leste den på norsk og den er heldigvis strålende oversatt) er på over 800 sider og med mange bøker som er såpass lange er det en del av meg som tenker at noe kunne vært kuttet ut. Det var dog ikke tilfelle med «Vindens Navn», om noe så kunne den for min del gjerne vært enda lenger. Og jeg håper og krysser fingrene for at jeg får tak i neste boka i serien så snart som mulig (uansett om å bruke 11 dager på bøker naturlig nok minsker andelen bøker jeg får lest ut på en måned siden jeg leser en bok om gangen).

Jeg likte karakterene, hvordan det var noen utrolig gode skildringer uten at det noen gang ble for beskrivende og poetisk heller, jeg likte stemningen, plottet og i grunnen det meste. Og noen bøker skaper en lyst til å lese hele tiden og dette er en sånn bok. Med «Vindens Navn» gledet jeg meg vilt over alle turer med buss og t-bane som jeg brukte lang tid på fordi det ga lesetid. Jeg elsker når ting fenger i så stor grad, det er det herligste i verden. Boka er forøvrig dritkult cover og ser ypperlig ut i en hvilken som helst bokhylle og det er jo også et pluss selvsagt.

 

Når jeg likevel «bare» gir boka terningkast 5 så skyldes det at denne boka for min del likevel manglet noe som ville sanke den en plass blant yndlingsbøkene mine. Akkurat hva dette «noe» var aner jeg ikke, men noe var det. Samtidig er dette en brilliant debut og en storslagen og særdeles underholdende bok som er lett å like og derfor håper jeg alle leser den. Gjerne pronto!

2 kommentarer
  1. Denne boken har en venninne av meg rost opp i skyene, og jeg hører stadig vekk at den er kjempebra. Den skal definitivt på leselista! ^^

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg