Om en ferskenfylt film og annen babbel

Heisann! Dette har vært en veeeldig lat søndag. Jo da, har trent, gjort husarbeid og gått tur med yndlingshunden min, men ellers så har jeg brukt mesteparten av dagen på nettet. Men det må da være lov, er det søndag så er det søndag og jeg finner på mer enn nok av ting ellers. Dessuten blir neste søndag alt annet enn lat, men det kan jeg jo komme tilbake til senere. 

Uansett, fin ting: http://www.amazon.co.uk/gp/product/0615533337/ref=oh_details_o00_s00_i00?ie=UTF8&psc=1. Jeg endte plutselig opp med å bestille denne boka i stad ved et “uhell”. Og med “uhell” i parentes mener jeg å legge en bok i handlekurven og så trykke på en knapp og så plutselig innse at man har bestilt noe og så tenke “ja ja, dette må da være i orden siden jeg er så fornuftig ellers”. For jeg ER fornuftig. Jeg var innom Outland i går og fikk intenst lyst på flere bøker, men klarte å la være å kjøpe noe, jeg har alltid lyst til å bruke penger på teaterbilletter og Nintendo-spill og konsoller, men er veldig flink til å tenke meg om tre ganger før jeg bruker penger og dessuten handler det om en jente som fikk sjansen til å spille Elphaba i Wicked og hennes erfaringer med det og teater og slikt. Med andre ord er det en bok jeg høyst sannsynlig kommer til å kose meg skikkelig med (og sikkert kommer til å anmelde når den er lest). Så ja, derfor. Jeg vil ergo få pakke i posten snart <3

Ellers var jeg altså på jobb-intervjuer onsdag og torsdag og jeg har enda ikke hørt noe, en ting jeg håper ikke er et dårlig tegn. For jeg vil så gjerne jobbe. Om det så bare er deltid eller ekstrahjelp, jeg vil jobbe og jeg kan begynne på dagen. Ja ja, krysse fingrene, fortsette å søke, håpe på snarlig svar og satse på at et møte jeg har i morgen i forbindelse med jobbsøking og slikt byr på noen positive overraskelser. For øvrig er jo livet finfint. Ikke minst fordi det nå er under en uke til jeg skal se “Annie” på Folketeateret <3

Her er ellers noe veldig fint:

Musikk fra Zelda spilt på ymse ganske så kreative instrumenter (marimba for eksempel) =D Uansett om man ikke kjenner til Zelda, er skikkelig god på Zelda-spill eller er som meg (veldig glad i spillene og musikken, men ganske dårlig på spillet og litt for flink til å gi opp med en gang det blir vanskelig eller bossemusikken blir for skremmende) så er dette utrolig stilig og fint å lytte til. 

Men nå tenkte jeg å poste traileren for “James and the Giant Peach”, en film jeg nå har sett, og deretter bruke resten av dette innlegget på en anmeldelse av denne filmen og så skal jeg blogge i neste omgang på onsdag. Vi bables altså og god fornøyelse 🙂

 

James and the giant peach

 

Opp i gjennom har jeg så klart lest en hel del av Roald Dahl og dessuten sett flere filmer basert på historiene hans. Jeg har dessuten lyttet masse til «Matilda: The Musikal» på cd og via Spotify. «James and the Giant Peach» er derimot en av Roald Dahls historier som jeg ikke var så godt kjent med. Jeg hadde hørt om boka og sånt, men visste i grunnen bare at det handlet om James og en forvokst fersken, noe man vet uansett siden det røpes allerede i tittelen. Men nå har jeg sett «James and the giant peach»-filmen og da kjenner jeg historien bedre enn før.

Kort oppsummert handler det om James, en liten gutt som bor hos to fæle tanter siden foreldrene hans ble spist av et neshorn av alle ting og så skjer det litt av hvert som ender opp med at han slår seg sammen med noen store insekter i en gigantisk fersken og drar på eventyr med New York som mål.

Med andre ord, plottet er mildt sagt fantasifullt og siden denne filmen dessuten er en blanding av vanlig film og stop motion-animasjon og regissert av Henry Selick med Tim Burton blant produsentene så blir dette selvsagt både herlig og surrealistisk. Det er også mye av sjarmen. I stil minner denne filmen en hel del om filmer som Corpse Bride og A nightmare before Christmas og siden Tim Burton er involvert har vi en sedvanlig gotisk atmosfære i kombinasjon med kreativitet deluxe og sær sjarm. Og jeg hadde det fint mens jeg så på. Hva angår animasjon og fotografi og scenografi og alt slikt teknisk så er denne filmen rimelig brilliant og det er både en hel del veldig fine scener og temmelig kule karakterer involvert, noe som er et pluss.

Det er også en interessant historie hele veien og skuespillerne kaster seg ut i det hele med stor entusiasme, noe som jo er bra. Likevel er det ingen perfekt film. Personlig må jeg innrømme at musikken ikke gjorde noe sterkt inntrykk, det er fengende og tidvis veldig fint, men ikke noe som festet seg spesielt. Jeg syns dessuten James er en ganske flat og kjedelig karakter (selv om jeg mistenker at det er noe av poenget) og jeg tror jeg ville likt denne filmen enda bedre om jeg så den som barn.

 

Med det sagt så var dette aller mest en ganske så sjarmerende og interessant film som det er helt i orden å bruke halvannen time på. Terningkast 5! 

6 kommentarer
  1. Herlig variant av Zelda-musikken! Jeg spiller ikke mye selv, men jeg har ofte spillmusikk som bakgrunnsmusikk siden kjæresten stadig holder på. For tiden har jeg hekta på å høre på a capella-covere av Smooth McGroove. Digger det!
   Jeg husker godt reklamene for “A Nightmare Before Christmas” og “James and the Giant Peach” fra da jeg var liten, men synes alltid de filmene virket så nifse.

  2. Smooth McGroove har jeg ikke kjennskap til, men spillmusikk er finfin bakgrunnsmusikk det og ja, det er en herlig variant av Zelda-musikken 🙂 Det er ikke nifse filmer altså, ikke etter min mening væffal.

  3. Zelda-videoen din minna meg om dette her: http://www.youtube.com/watch?v=b3KUyPKbR7Q Du nevnte jo en gang at du likte Crystallize-sangen/videoen til Lindsey Stirling, og da tenkte jeg at du sikkert vil like Zelda-medleyen hennes og 🙂
   Både Roald Dahl, Henry Selick og Tim Burton er kule folk, i tillegg til at stop motion er amazingcakes, så kanskje jeg skal vurdere å se James and the Giant Peach?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg