Oppdrag: Teaterbursdag og musikalkonsert

Heisann! Livet er fint og de få tingene som ikke er så fint (at jeg ikke har jobb) kommer nok til å ordne seg til slutt. Jeg har trua!

Ting jeg er takknemlig for: at klementinsesongen er i gang (de jeg kjøpte i forrige uke var dødsgode), at jeg leser veldig mye fint (selv om det er en liten stund siden jeg leste en “OMG-fantastisk, denne boka må jeg bable om til alle”-vidunderlig bok, men slike bøker kommer jeg garantert til å få lest etter Nanowrimo så yay), at det finnes te (<3) og sjokoladeboller, at jeg nå har oppdaget at jeg trenger å se “Ungen” (en musikal som finnes på film som jeg har hørt folk synge sanger fra, sanger som var superfine), at jeg har en teaterplan også denne uken (“Shockheaded Peter” på fredag) og at i går var verdens mest interessante søndag. Så nå skal jeg skrive litt om hvorfor:

Oppdrag: Teaterbursdag og musikalkonsert

For ja, i går var kjempefin. Veldig lang, men full av interessante ting. I første omgang var dette interessante bursdag, nærmere bestemt feiringen av i går 100(!) år gamle Det Norske Teater. De skulle ha forestillinger som man kunne få gratis billetter til etter et førstemann til mølla-prinsipp og jeg tenkte at det bare var å være der kvart over elleve på formiddagen og så gå innpå teatret og så bare fikk man billett på null komma niks, men det var ikke så enkelt. Det var visst særdeles mange andre som også hadde lyst til å se gratisforestillinger og feire Det Norske Teater og med det så ble det kø! I går sto jeg i den lengste køen jeg noen gang har stått i, jeg sto faktisk i kø i to(!) timer og da jeg endeligvis kom frem var det allerede tomt for en masse billetter. Heldigvis var det igjen billett til 15:30-forestillingen med musikkteater og det var musikkteater jeg kom for så det ordnet seg jo (selv om jeg alltid vil måtte leve i spenning angående hva som hendte under JUBEL: Det moderne teater, JUBEL: Barneteateret og omvisninger vaksne). Da var klokka nærmere halv to på ettermiddagen og jeg var veldig sliten etter to timer kø for et 35 minutter langt arrangement (ja, jeg er offisielt sprø) og etter to minutter med en gylden mulighet til å drive med noe magisk og fortryllende kalt “sitting” gikk ferden ut. Der var det Bondens Marked og jeg fikk kjøpt svele (<3) og den var supergod og derefter gikk ferden hen til utescenen der ymse teatre og teatergrupper og slikt gratulerte Det Norske Teater på kreativt vis. Her er et utvalg av tingene jeg så i den sammenheng:

NISS hadde en fin og interessant hyllest som også var meget original etter min mening. 

Fra Hålogaland Teater var det en mann, hvis navn jeg ikke husker dessverre, som underholdt med fenomenalt skuespill og store doser humor.

Det Multinorske er awesome!

Og fra Lilleborg Teatergruppe var det utdrag fra nevnte “Ungen”, noe som var tegn nummer en av flere tegn i går på at jeg TRENGER å se den filmen. Snarest!

Endeligvis ble klokka 15:10 og det var klart for en ny kø før jeg kom meg inn til Hovudscenen og JUBEL: Musikkteateret der det var sanger fra ymse musikaler fra Det Norske Teaters mangfoldige musikalhistorie. Dette var heldigvis 100% verdt den to timer lange køen siden de sang så himla fint alle som en. Heidi Gjermundsen Broch og Heidi Ruud Ellingsen for eksempel <3 Og Jon Bleiklie Devik som i mine øyne er undervurdert og virkelig er en brilliant skuespiller og musikalartist. Og i grunnen var alle syv som sto for musikkteaterforestillingen særdeles dyktige så jeg hadde det som plommen i egget. 

Derefter dro jeg til Burger King siden jeg tross alt ikke hadde tid til noe ordentlig seriøst på middagsfronten og der spiste jeg pommes frites og mini-pannekaker og fant ut at de er skikkelig sleipe siden vann der ikke betydde vann i springen, men Bonaqua-flaske til 25 kroner. Med andre ord tjener de penger på vann også… Sukk! Anyway, etter Burger King hadde jeg fortsatt veldig god tid og tittet litt rundt uten mål og mening før veien gikk videre til Frogner-området. I forbindelse med Oslo Operafestival var det nemlig musikalkonsert på Musikkteateret til en snau 100-lapp og da kommer jo jeg 😉 

Musikalkonserten har jeg dog litt blandet forhold til. Den var super underholdning og alle som deltok var utrolig flinke så jeg hadde det jo fint, men samtidig varte det kun en time og noen få sang i mine øyne litt for operatisk. Greia er at det var ingen ramme rundt forestillingen, det var mer at den og den personen gikk ut på scenen og sa de skulle synge den sangen og så gjorde de det og det funker jo fint, men noen musikalsanger funker ikke så godt om de bare synges, de trenger musikalen rundt seg for virkelig å skinne. Og jeg føler også at det var tilfeller der fokuset var mer på å synge skikkelig fint enn å føle sangen og det blir litt feil. Jeg vil heller at folk virkelig skal tro på det de synger og så får det så være om det kanskje blir en og annen falsk tone fremfor at folk synger teknisk perfekt, men uten følelse.

Men nå høres jeg veldig skeptisk ut og det var jo kos. Det var for eksempel en der som het Rune Svendsen og han sang så intenst fint at jeg vil ha ham på plate, helst i dette sekund i grunnen. Han fikk meg riktignok til å småfnise litt da han kalte en låt fra Stephen Sondheims “Company” og Jason Robert Browns “She Cries” for litt ukjente sanger siden dette er sanger jeg kjenner kjempegodt til, men det var vel ved tanke på at publikum sikkert også besto av noen mer ukjente med musikalsjangeren som tror musikaler bare er Disney og Andrew Lloyd Webber. Jeg for min del er veldig glad for at jeg vet at musikaler er langt mer enn Andrew Lloyd Webber og var helt i himmelen mens den godeste herr Svendsen sang “She Cries” <3 Her kan man høre en annen versjon av denne sangen forresten:

 

Her har vi en som heter Barry DeBois som synger denne sangen dødsfint (og som er kjekk i tillegg, dvs. bonusmateriale) og ååå, Jason Robert Brown burde være mer kjent i Norge og da ikke bare blant musikalelskere. Men det vil han bli for jeg fant ut via Annie-programbladet at det ser ut til at Christiania Teater skal sette opp “Last five years” februar 2014!!! Det er bare resten av oktober, Nanowrimo, juledesemberkjærleik og å overleve et tannlegebesøk i januar unna 😉 Ååå <3

Men det der var en skikkelig digresjon, nå skal jeg tilbake til poenget. Og poenget er at jeg var på musikalkonsert og det var skikkelig fint. Det burde være musikalkonserter oftere 🙂 Og så tok jeg t-banen hjemover og dro innom mamma der jeg hilste på, gikk tur med verdens fineste hund og benyttet meg så smått av det faktum at hun alltid har potetgull i skapet (noe som er farlig, jeg klarer ikke å overse sånt) før jeg dro hjem til meg selv. 

Så i går var veldig fin. Det var kanskje en dag som inneholdt store doser ståing og gåing og kø og slikt, men det var også en dag full av teatralske høydepunkter og det er jo toppen. Og nå gleder jeg meg til å finne ut hvordan denne uka skal bli super. Siden jeg sikter høyt har jeg selvfølgelig store planer om å få Nobelprisen i Litteratur på onsdag selv om jeg enda har til gode å gi ut noen bøker 😉 Det er jo alltids lov å drømme. 

Ha en fin dag alle som en og så blogger jeg nok i neste omgang enten onsdag eller torsdag 🙂 Vi bables!

5 kommentarer
  1. Høres ut som om du har kost deg skikkelig! Så bra at Musikkteateret tross alt var verdt billetten når du måtte stå så lenge i kø. De beste bursdagene er de der gjestene har det like gøy som den som blir feira 😉

  2. Wow! Litt av en feiring med det Norske! Jeg simpelten elsker Heidi Gjermundsen Broch, hun er ei dame etter min smak 🙂
   Der fikk du med deg ei flott feiring 😉

  3. Heidi Gjermundsen Broch er helt rå (og det er hun som skal ha den kvinnelige hovedrollen når “Last five years” settes opp neste år, noe som bare er enda en god grunn til at jeg MÅ se den) =D Og ja, det var litt av en fest, jeg hadde det supert <3

  4. Det høres ut som du har kost deg skikkelig. (liten misunnelse der kanskje) Men vis man ser bortfra den så hørtes det skikkelig gøy ut. Innlegget var engasjerende skrevet selv om man kunne ha sporet deg omtrent hele dagen. Lykke til.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg