Noen fascinerende fakta og ting og tang :)

Heisann! Ting jeg har gjort siden sist (du vet, det enormt populære innlegget jeg postet på onsdag, lenge leve ironi): ikke så mye. Men i morgen skal jeg i familiesammenkomst hos faren min, i neste uke har jeg minst to planer i alle fall og forøvrig sender jeg jo søknader da. Dessuten har jeg bestemt meg for at jeg skal bli strengere med meg selv for jeg bruker alt for mye tid på misunnelse og jeg liker ikke meg selv når jeg er misunnelig. Jeg kan være en virkelig kul Karoline og det er jeg ikke hvis jeg sitter og tenker sånn “å, den personen har det og det og det har ikke jeg, hvorfor kan ikke jeg også ha det, å dumme verden” og liknende teite tanker så nei, det er forbudt. Det jeg dog liker med meg selv for tiden er at jeg er mer engasjert enn før. Ikke at jeg gjør så mye ut av dette engasjementet, men hvis noen (f.eks. vår nye barne- og likestillingsminister) sier noe som både er fullstendig idiotisk og viser en holdning som burde ha gått ut på dato for flere tiår siden så kommenterer jeg det. Jeg diskuterer det, jeg blir opprørt. For noen år siden så var det mer sånn at om noen gjorde noe jeg var totalt uenig i så var jeg sånn “ja ja”, men nå blir jeg frustrert. Og det er viktig å bry seg, om det så bare er ved å kommentere en sak på Facebook eller bli med i en fangruppe eller prate om det med familiemedlemmer og venner, det er sånn man får ting til å skje. Jeg ønsker å være en som mener noe og tør å stå for det, en som vil noe med livet sitt fremfor bare å være et løvblad som driver av gårde dit vinden tar det, det er så mye jeg ønsker og vil og tenker på og det er egentlig ganske fint 🙂

Og jeg leser, jeg skriver (ikke nok egentlig, men nå er det under to uker til Nanowrimo, jeg lader opp), jeg drar på kaféer og har kjøpt julebrus for første gang i år (feil type, men det blir nok godt lell), jeg kaster bort veldig mye tid på nettspill og konkurranser, jeg puster ut og inn og gjentar etter behov, jeg smiler over lyktestolper og løvblader og jeg syns noe av det fineste i verden er å vaske hender med veldig varmt vann etter å ha vært utendørs og nok en gang glemt å bruke hansker. 

Ellers har jeg funnet en veldig underholdende video litt i stil med Rebecca Black’s “Fridays”-sang fra noen år tilbake. Denne heter “Chinese Food” og handler om å gå nedover gaten og bli sulten og så se en restaurant som selger kinesisk mat og så gå inn og kjøpe det før man synger i vei på refrenget “I love Chinese Food, yeah!” og ja, det er i grunnen det. Også er det en fyr i en pandadrakt med og han flyr sin vei på en regnbue på slutten og det hele er skikkelig teit og gir derfor stor underholdningsverdi. 

Her er videoen i all sin fengende idioti. Jeg har fått sangen litt på hjernen og hvis du lider samme skjebne, kjære leser, beklager jeg på forhånd.

Men nå tenkte jeg å dele fem fascinerende fakta om meg som jeg ikke har delt før. Håper det er av interesse og god fornøyelse:

Fem fascinerende fakta som jeg ikke tror jeg har delt før

1) Jeg har mål om å ikke ha så store mål under Nanowrimo i år. I fjor var målet mitt nærmere 80 000 ord og så mistet jeg inspirasjonen og motivasjonen veldig etter at jeg nådde 50 000 ord og i år har jeg planlagt alt som skal skje, men ikke hvor mange ord sånn ca jeg skal bruke på hver del eller noe sånt. I år er målet mitt å formidle historien min godt og å nå 50 000 ord og alt ekstra er bonus. Nanowrimo er tross alt for moro skyld og da er det bare dumt å ha superstore mål og ha feil fokus når det viktige er å ha det gøy 🙂

2) Jeg har en tendens til å tenke naive tanker om at verden burde være sånn at om man er snill og grei og virkelig vil noe så burde det skje og verden fungerer ikke sånn. Om man er aldri så grei så klikker internett av og til likevel, å ha superlyst til å jobbe med bøker betyr ikke automatisk at man får jobb i bokhandel på null komma niks og verden er ganske tilfeldig, noen ganger har man uflaks og andre ganger flaks og det eneste man kan gjøre er å ta ting som det kommer, smile til verden og glede seg over de små miraklene i livet. 

3) Jeg har allerede begynt å tenke på julegaver. Jeg vet hva fem personer skal få og jeg gleder meg skikkelig til å kjøpe fine ting som folk kan glede seg over. 

4) Jeg heier på Eli Kristin og Silya når det gjelder Stjernekamp.

Silya fordi hun har dritkul stemme, virker veldig sympatisk og har flotte opptredner som dette:

Eli Kristin fordi hun er operasanger, men overbeviser 100 % i alle slags sjangre og fordi hun har gitt meg dødslyst til å dra å se i Operaen på grunn av opptredner som dette:

Stjernekamp er kjempegøy!

5) Jeg er en smule fascinert av sangen “Not over you” med Gavin DeGraw som man kan høre her:

Litt av det er fordi det i mine øyne er en litt fin og fengende sang, men aller mest skyldes det at det er den mest gjennomskuelige og forutsigbare låta jeg vet om. Det fascinerer meg hvordan jeg allerede første gang jeg hørte denne sangen forutså absolutt alle rimene i refrenget og den er så enormt typisk. Har man lyttet litt til P4 eller Radio Norge, uansett hvor mye, så kan man denne låta utenat på en, to, tre og vet alt som skjer. Trygt, fint, kjedelig og gjennomskuelig og alt dette på en måte som merkelig nok fascinerer meg 🙂

***

Men da skal jeg se Stjernekamp og finne på andre ting enn blogging. Men jeg blogger nok i neste omgang på mandag eller tirsdag så da bables vi 🙂 Ha det finfint alle sammen!

6 kommentarer
  1. Kjenner meg litt igjen i det du skriver om misunnelse, jeg har en lei trang til å la Janteloven ta over innimellom sjøl. Men heldigvis, når det gjelder ordentlig gode venner, er jeg stort sett like glad som de er hvis de får til noe stort, og det er vel kanskje det viktigste.
   Kule faktasetninger, nå veit jeg enda litt mer om deg 🙂

  2. Masse lykke til med Nanowrimo i år! Det virker i allefall som du er godt forberedt 🙂
   Jeg er helt enig i at misunnelse er totalt bortkastet energi, og det er veldig bra at du selv er bevisst på det. Tenk på hvor mye mer alle kunne oppnådd hvis de hadde klart å omforme misunnelses-energien til skaperglede-energi. Hvis det er noen som kan få til akkurat det, tror jeg det må være deg 🙂

  3. Så sant, energien jeg bruker til misunnelse kan brukes langt fornuftigere, jeg kan heller bruke det på å skrive eller tegne eller noe annet produktivt. Eventuelt kan jeg skrive klagedikt på rim, jeg er egentlig ganske god til det 😉 Fint at faktasetningene var kule, Kristine og ja, Lisa, jeg er veldig klar for Nanowrimo nå, det vil nok gå kjempefint. Takk for kommentarene!

  4. For et bra innlegg. Satt å tenkte på om noen nå hadde slått deg med en seikepanne i hodet. Det virker som om verden plutselig i enkelte kast er kommet innover deg. Fint at du engasjerer deg og at du har en rosa sløyfe på bloggen. Likte mye av det du skrev i dette innlegget. Det er mye mer fengende enn mye av det du har skrevet før. Bra Karoline!!!!!!!

  5. Bra innlegg, Karoline :-). Hadde vært kult å møtt deg en gang igjen. Er mange år siden. Vi var ganske gode venner på Steinerskolen. Men uansett så liker jeg innleggene dine og bloggen din.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg