Oppsummeringsinnlegg for oktober 2013

Heisann! Her er noen fine ting for øyeblikket. Jeg kjøpte inn godteri til i kveld og det var teknisk sett i tilfelle noen barn skulle komme besøk, men i praksis mest fordi Halloween er en god unnskyldning for å spise godteri på en torsdagskveld 😉 Dessuten har jeg eventyrbrus og det er jo også fint. Ellers så har jeg tatt en storslagen beslutning siden jeg ble litt inspirert av Stappmett og den beslutningen er at jeg bare får lov til å ta heisen hvis jeg har noe tungt å bære på. Dette litt fordi jeg ikke har planer om å begynne å trene mer enn to ganger i uka og er veldig glad i snacks og godteri og hvetebakst og liknende ting, men mest fordi det er lurt og faktisk raskere egentlig enn å vente på heisen. Med andre ord, jeg er flink, alle monner drar som de sier. 

Nok om det. Mens det er litt dumt at jeg enda ikke har hørt noe mer angående mulig praksisting som kanskje vil skje snart, så er det veldig mye mer av de fine tingene i livet. Som sjokoladeboller og lyktestolper, som bøker og kulturelle planer (muligens kino på store kinodagen blant annet, men jeg er neimen ikke helt sikker siden det egentlig er lite jeg føler meg virkelig nødt til å se for tiden) og som i morgen som er en ekstremt viktig dag. Da er det nemlig første november!

I morgen blir denne musikkvideoen særdeles aktuell for da begynner NOVEMBER og med det Nanowrimo. Og hadde noen sagt til meg i 2005 at jeg noen gang ville klare Nanowrimo hadde jeg trodd de var sprø og hadde noen sagt til meg i 2006 da jeg prøvde meg første gang at dette ville bli min faste tradisjon hadde jeg også mistenkt galskap. Men fakta er at nå har jeg vært med på Nanowrimo hvert år siden 2006 og klart det hver gang utenom i 2007 (da jeg likevel endte opp med 30 000 ord og attpåtil på engelsk så jeg var flink da og) og nå er det på tide igjen og det fine er at jeg er veldig forberedt.

Jeg har

– Nanowrimo-kalender som skrivebordsbakgrunn

– en Nanowrimo-spilleliste på Spotify og det er denne: Nanowrimo 2013

– karakterer klare og en nøye planlagt ide

Ideen min for i år heter “Eventyrbrev” og handler om Marie som var bestevenn med Timeus frem til en sommerdag da de var 12 år gamle og lekte gjemsel i skogen og Timeus gjemte seg så godt at han ble borte. Tre år senere får Marie et brev fra Timeus som beviser at han ikke er død. Der starter han på et eventyr som han lover å fortelle ferdig i sitt neste brev om Marie besvarer brevet hans og slik begynner en sommer med eventyrbrev og ballonger som lærer Marie kunsten å gi slipp og samtidig kunsten å slippe inn. Det hele er en historie om vennskap, eventyr, brev, ordets makt og tegnedilla og skal ha store barn og barnlige voksne som målgruppe. 

Jeg kunne sikkert vært enda bedre kjent med karakterene mine enn jeg er og jeg er litt usikker på noen ting, men hovedsaklig så liker jeg ideen min og gleder meg til å sette i gang å skrive. Og i morgen er målet mitt å få en god start og skrive minst 3000 ord (gjerne enda mer også). Nanowrimo <3 Det kan ellers godt hende at jeg vil bable en del om Nanowrimo fremover og poste utdrag i ny og ne. Bare så dere vet det liksom.

Men NÅ. Nå skal jeg oppsummere oktober bok- og filmmessig sett. Så da setter jeg i gang med det:

Oppsummering av nye litterære og filmatiske opplevelser for oktober

BØKER

– The song of Roland av Michel Rabagliati

Fin og trist grafisk roman. Terningkast 5!

– Savnet katt av Jason

Fascinerende og uforutsigbar grafisk roman. Jeg digger stilen til Jason. Terningkast 5!

– Alle vil hjem, ingen vil tilbake av Helga Flatland

Sår og fin og svært interessant. Terningkast 5!

– The terrible thing that happened to Barnaby Brocket av John Boyne

Finurlig og fint fortalt bok som på mange måter var veldig skjønn. Terningkast 5!

– The art of fielding av Chad Harback

En bok jeg har vurdert å låne fra biblioteket haugevis med ganger før jeg omsider leste den. Og det er jo interessant og velskrevet og alt det der, men jeg fant det også veldig uengasjerende og kjedelig. Det er jo selvsagt smak og behag, men jeg ble lei av boka ganske fort. Terningkast 3!

– Drep ikke en sangfugl av Harper Lee

Virkelig fin og engasjerende bok som virkelig bør leses. Terningkast 5!

– Noah Barleywater runs away av John Boyne

En sånn bok som jeg likte bedre og bedre lenger og lenger ut i den, Klok og fascinerende og helt annerledes enn forventet. Terningkast 5!

– Unnaturally green av Felicia Ricci

Om en jente som fikk muligheten til å spille Elphaba og absolutt underholdende og artig, særlig om man i utgangspunktet er fan av både Wicked, musikaler og teater, noe jeg jo er. Terningkast 5!

FILMER

– Ungen 

Sympatisk og fin norsk musikalperle som tidvis var litt kjedelig, men uansett var og ble en trivelig opplevelse. Terningkast 4!

– The Car Man

Stilig dansefilm med død og lidenskap og flott musikk. Terningkast 5!

– Elina (Som om jag inte fanns) 

Utrolig fin og stemningsfull film som virkelig engasjerte meg. Terningkast 6!

– Jig

Underholdende dansedokumentar om ungdom og verdensmesterskap i irsk dansing. Interessant nok og noe jeg så fordi det finnes så mye rart på Netflix. Terningkast 4!

– Fame High

Dokumentar om en gruppe studenter på en Fame-aktig high school. Litt i stil med Jig, randomt Netflix-funn. Terningkast 4!

***

Konklusjonen er vel at jeg har sett og lest en del forskjellig i oktober og jeg har mål om å få tid til både film og bøker i november også, sånn i tillegg til å skrive. Jeg liker nemlig å ha en naiv ide om at det er mulig å få tid til alt 😉 Men da skal jeg sjekke litt tull og tøys og så blogger jeg nok i neste omgang på søndag. Vi bables!

4 kommentarer
  1. Jeg syns ideen din til Nanowrimo høres veldig spennende ut, og gleder meg til å se hvordan det går med skrivingen utover i november 🙂 Krysser fingrene for praksistingen din! Sjokoladeboller <3 <3

  2. Så bra at ideen høres spennende ut og jeg kommer nok til å oppdatere angående skriveprosessen utover november 🙂 Takk for fingerkrysning og hurra for sjokoladeboller =D

  3. Jeg er enig med Martine, plottet høres veldig interessant ut. Begynte å lure på hva som egentlig skjedde med Timeus da han og Marie lekte gjemsel!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg