Hunger Games: Catching Fire

Ting som er fint:

– at testen min i det forrige innlegget falt i smak blant de som tok den (man kan finne ut hvilken musikal av fem utvalgte som passer en best)

– at jeg lånte seks bøker på biblioteket på lørdag (og jeg var litt sånn “å nei, bare seks bøker”, men siden jeg har en del ulest fra før og litt nye bøker som jeg bestilte forrige mandag så vil jeg nok ha nok å lese på)

– at verden egentlig er ganske vakker for tiden, med sola og frosten og slike ting <3

– at “Skjønnheten og Udyret” som musikal settes opp høsten 2014 i Oslo, bare se: http://www.christianiateater.no/node/94 (mååå se, det er livsnødvendig, ringte nettopp mamma og fortalte at jeg ønsker meg billetter til denne til neste bursdagen min)

Og på den negative siden plager jeg fingrene mine alt for mye med å bite på negler og hud og slike ting (det verker i fingrene nærmest og jeg skulle ønske jeg klarte å slutte med neglebiting og liknende idioti). Det er dessuten veldig irriterende at brannalarmen gikk klokka to i natt (ned fire etasjer, ut i kulden, fryse og gjespe i ti minutter) og at jeg nesten forsov meg siden jeg ikke sovnet igjen før kvart på tre eller noe sånt (bråvåknet ti over åtte og måtte stresse skikkelig med te og frokost og slik for å rekke praksis kvart over ni på Majorstuen). Og for øvrig vil jeg lytte til “Frozen”-soundtracket NÅ og det finnes ikke på Spotify. Ja, jeg obsesser, ja, jeg tenker på veldig lite annet enn “Frozen” for tiden, ja, jeg gleder meg ekstremt til filmen kommer på kino i Norge 😉

Anyway, nå skal jeg spise middag (røkte kjøttpølser fordi det er godt, går fort og jeg er mye mer glad i å spise mat enn å lage det og da blir det nødvendigvis slike enkle retter temmelig ofte) og jeg har ikke så mye mer å bable om, men jeg så “Hunger Games: Catching Fire” på lørdag og skal herved poste traileren og deretter bruke resten av dette innlegget på en anmeldelse av denne filmen. Så kommer jeg nok til å blogge i neste omgang enten onsdag eller torsdag så da bables vi og god fornøyelse:

 

Hunger Games: Catching Fire

 

Det må innrømmes at jeg var litt småskeptisk overfor Hunger Games-serien i begynnelsen. Jeg er ikke helt sikker på hvorfor, men jeg er generelt sett ikke så into dystopier og jeg var litt usikker på konseptet. Da første boka ble filmatisert og kom på kino i fjor vår tok jeg meg dog sammen og leste alle bøkene i løpet av en kort periode og fant ut at Hunger Games er virkelig engasjerende greier. For det er utrolig spennende og actionfylt, men samtidig så har det også en del elementer som løfter det fra å være kun ren underholdning. Her er det også intriger og revolusjoner og alskens interessant materiale som gjør det til en serie som gjør sterkt inntrykk. Og med bøkene friskt i minne dro jeg og så film numero uno i april 2012 og likte den kjempegodt og nå har jeg sett film nummer to og den er vel så god.

Jeg skal ikke si så mye om plottet, men det har i alle fall gått en liten stund siden lekene Katniss og Peeta vant og det er en seierstur gjennom landet Katniss og Peeta må gjennom der de finner ut at en revolusjon er i emning. Så, etter litt om og men, er det klart for nye Hunger Games og siden det er 75års-jubileum må tidligere deltakere i ilden og det ender med det opp med at Katniss og Peeta igjen må innta tribunen og kjempe for livet sitt i arenaen. Og så byr dette på liv og død og spenning og eventyr og det hele er særdeles engasjerende altså hele veien.

For det er en god film. Den er forholdsvis tro mot boka og den skildrer Katniss historie svært godt. Noe som også blir hjulpet av flott skuespill med awesome Jennifer Lawrence i spissen. Og jeg liker Katniss som karakter veldig godt for hun er så sterk og atletisk og mer betydningsfull enn hun aner, men samtidig er hun også sterkt preget av de forrige lekene og svært sår og usikker. Hun gjennomgår så mye urettferdig og forblir tro mot seg selv hele veien likevel og er med det en karakter det er svært interessant å følge. I tillegg er også de andre karakterene spennende og det er jo også et pluss.

Videre er musikk, filming, foto og alt sånt godt gjennomført og jeg liker stemningen og hvor spennende det er. Katniss ambivalens angående hvem hun liker best av Gale og Peeta er også interessant, men jeg vil understreke at dette på ingen måte er som Twilight der romantikk er hovedtematikk. I Hunger Games er det andre ting som det er langt mer fokus på og det syns jeg er bra. I alle fall er dette en god oppfølger som i tillegg gjør meg veldig glad for å ha lest alle bøkene for siden slutten på filmen er veldig brå og gjør at man føler et sterkt behov for å se mer med en gang og finne ut hvordan alt går.

Hvis jeg skal kommentere på noe så har den litt det samme problemet som med Harry Potter-filmene og en del andre spenningsfylte filmer, det er ting som skjer hele tiden og det er jo vel og bra, men jeg tar meg likevel litt i å savne flere rolige scener som gir litt pustepause. Jeg tror ellers også at Hunger Games-filmene nok vil være litt forvirrende om man ikke har lest bøkene og jeg syns det var noen ting som kunne blitt gjort klarere og slikt. I tillegg føler jeg ikke noe stort behov for å se denne filmen mange ganger, det er en spennende og god film, men ingen klassiker.

 

Men dette er for så vidt bare små ting og hovedsakelig føler jeg at dette er en interessant historie og en god film som også er en super oppfølger. Og denne anmeldelsen er langt i fra perfekt, men det får så være. Terningkast 5!

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg