Oppsummeringsinnlegg for november 2013

Heisann! Bloggen min er visst i en litt lite populær periode, men det går sikkert over og uansett setter jeg veldig pris på de som faktisk leser og/eller kommenterer. Takk <3 

Uansett, livet er fint og en grunn til det er jo i morgen som er først desember. DESEMBER!!! Hurra <3 Og jeg skal antakelig bake årets første pepperkakebakst i morgen (selv om jeg strengt tatt har spist pepperkaker i nesten to uker fordi det har vært hos moren min og på jobb og jeg ikke klarer å overse slike fristelser) og det blir kos. Og nå er jeg skikkelig klar for desember for jeg har Flax-julekalender, Donald Duck-julekalender og denne:

Ja det er speilvendt, men se: jeg har kjøpt “Julekongen” på dvd til 199 kr i dag siden jeg likte den så himla godt i fjor og nå skal jeg kose meg ratt med den i desember. Hurra =D I tillegg har jeg teoretisk sett en ide om å trekke en lapp hver dag fra en skål med 24 lapper og deretter måtte lage tingen som står skrevet på den lappen i enten lego eller plastelina og jeg skal ha et meget ambisiøst julesangprosjekt som er mer nøye presentert i en note på Facebook. Kort oppsummert har jeg før laget julekalenderhistorie på Facebook og i år skal det byttes ut med å skrive en julesang med kjent melodi, men tekst jeg finner på og så poste det i en note hver dag fra første til tjuefjerde desember. Sanger jeg blir ekstra fornøyd med postes kanskje her og i ny og ne, men generelt sett er det et Facebook-prosjekt hovedsaklig. Uansett, det blir gøy og det blir kreativt og jeg gleder meg til å sette i gang. I tillegg har jeg tenkt å være med på minst ti julekalenderkonkurranser på nettet hver eneste dag fordi jeg ganske åpenbart er julekalenderoman 😉

Ellers er en fin ting at jeg medregnet den grafiske romanen jeg leste i stad nå har nådd mitt offisielle lesehestmål for i år om å lese 95 bøker minst i år. Og siden jeg har en del leseplaner også i desember kommer jeg sikkert til å lese over 100 bøker i år og det er sikkert mange som leser enda mer enn det, men i mine øyne så er det ganske bra. De fleste er jo heldige hvis de leser femti bøker på et år og mange leser ikke i det hele tatt eller så leser de ti bøker eller noe sånt og så har vi meg som leser hele tiden. Og det er ingen konkurranse og det har jo egentlig ingenting å si, men jeg er ganske fornøyd og syns det absolutt er noe man kan skryte av. På lik linje som at jeg har lest en hel del også nå i november til tross for Nanowrimo og andre ting og det skal være tematikken nå. Det er nemlig klart for å oppsummere november bok- og filmmessig sett så da setter vi i gang:

Oppsummering av nye litterære og filmatiske opplevelser for november

BØKER

– One, two, buckle my shoe av Agatha Christie

Ehm, det må innrømmes at dette er den første boka jeg har lest av Agatha Christie, men det var en fin bok og den ga mersmak for jeg er kanskje ikke så into krim, men jeg liker litt den typen krim dette er og det var en både underholdende og engasjerende bok så absolutt. Terningkast 5!

– The Waterproof Bible av Andrew Kaufman

Jeg elsket “All my friends are Superheroes” av Kaufman, men ingen av de andre bøkene jeg har lest av ham har vært like fine. Og denne er heller ikke like fin, men den er ganske så grei og fascinerende likevel. Her har vi en veldig spesiell og fin bok og det er jo kult for så vidt. Terningkast 4!

– Vindeltorn av Tone Almhjell

Et nydelig og sprudlende skrevet eventyr som minnet meg på hvorfor jeg elsker å lese. Terningkast 5!

– The Rook av Daniel O’Malley

En bok jeg ikke kom helt inn i da jeg prøvde å lese den sommeren 2012 (da la jeg den fra meg), men som engasjerte og falt skikkelig i smak nå. Gjennomtenkt og svært original var den også. Terningkast 5!

– Fragile Things av Neil Gaiman

Finurlige og mystiske noveller og andre finheter. Terningkast 5!

– En gatekatt ved navn Bob av James Bowen

Ikke fantastisk, men særdeles trivelig og søt bok som er vel verdt å lese. Terningkast 5!

– Reality Boy av A.S. King

Utrolig fengende og godt skrevet bok signert en av mine yndlingsforfattere. Fortjener virkelig mange lesere slik som alt annet A.S. King har skrevet. Terningkast 5!

– The Real Boy av Anne Ursu

Magisk og fascinerende bok som er nydelig skrevet og som jeg skal anmelde ganske snart. Terningkast 5!

– The Making of av Brecht Evens

Litt for fragmentert og kjedelig grafisk roman som dog var nydelig tegnet og ekstremt rask å lese. Jeg brukte to halvtimer på t-banen og selv om jeg leser kjapt går det svært sjelden så kjapt. Men denne føk unna og vips var den lest ut. Terningkast 3!

FILMER

– Gulliver’s Travels (Jack Black-versjonen)

Teit, men artig og veldig underholdende film. Terningkast 4!

– Gåten Ragnarok

Engasjerende og spennende norsk eventyrfilm som jeg likte veldig godt. Terningkast 5!

– Hunger Games: Catching Fire

Spenningsfylt og super oppfølger som engasjerer som bare rakkern. Terningkast 5!

– Teen Beach Movie

Temmelig meningsløs og idiotisk, men med enormt fengende sanger. Typisk Disney Channel i grunnen og helt ok underholdning når man ikke føler for å tenke. Terningkast 4!

*

Og da har vi oppdatert november og er med det klar for en ny måned med nye muligheter og en hel masse julete adventskos 🙂 Hurra og ha en fin dag og bables enten mandag eller tirsdag!

 

6 kommentarer
  1. 95 böker er absolutt noe man kan skryte av! Bra jobba! Mätte det bli 100! : ) Selv har jeg et mäl om ä lese 12 böker – en per mäned. Det blir nok desember som redder meg der. Bestemte for ä lese noe av Neil Gaiman i september siden jeg har hört sä mye bra om bökene hans, men tror jeg valgte feil da jeg kjöpte American Gods. Heldigvis er det tröst ä fä pä Goodreads – det er flere som ikke er sä begeistret for den og slet med ä komme seg gjennom, men som i gjengjeld elsket og anbefaler andre Neil Gaiman-böker.
   Jeg fikk ikke sett Julekongen helt ferdig i fjor, kom bare halveis, men jeg likte den sä godt at jeg nesten mä kjöpe den pä DVD i är. Magisk og finurlig! Fikk litt Edvard Saksehänd-vibber av noen av scenene, og det er et godt tegn. Fin og sär pä samme tid.

  2. Julekongen er superkos (helt enig i Edvard Saksehånd-følelsen selv) og absolutt verdt å kjøpe og ja, jeg leser masse. Men tolv bøker er også bra og det viktigste er jo strengt tatt at man leser, ikke nødvendigvis mengden man leser 🙂 Og “American Gods” har jeg ikke lest selv og jeg aner ikke når jeg eventuelt kommer til å gi den et forsøk, men jeg har lest en del andre bøker av Gaiman som jeg likte kjempegodt. Takk for kommentaren!

  3. Det er faktisk vilt imponerende at du har fått til å lese så mange bøker i november og i tillegg klare Nanowrimo. Og over hundre bøker i løpet av et år er jo helt fantastisk! Du har all grunn til å være stolt! Artig at du har lest Agatha Christie, er heller ikke så fan av krim sjøl, men jeg har ei bok av Maria Lange stående ulest, jeg tipper liksom at det er litt av det samme. Jeg har uansett et veldig mye mer positivt inntrykk av klassisk krim enn moderne, så det blir spennende når jeg kommer meg så langt!

  4. Takker, Kristine, er ganske fornøyd selv (lenge leve bibliofili) =D Og liker ideen om klassisk krim langt mer enn moderne krim selv. Maria Lange har jeg ikke hørt om, men skal google henne eller noe 🙂 Og Fivrelden, Julekongen er <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg