Geek Girl =D Og livet er fint!

Heisann! I dag har jeg jobbet, trent, gått tur med hund, handlet en julegave og gjort en hel del forskjellig og nærmere 22:30 skal jeg opp på senteret igjen siden man kan vinne gavekort på masse penger og jeg selvfølgelig jo må være med på konkurranser uansett om oddsen er i mot meg. Forøvrig er livet fint =D Jeg finner på masse fint, det er særdeles stor sannsynlighet for at jeg drar på en julekonsert på lørdag siden den var temmelig billig og hørtes veldig koselig ut og søndag skal jeg treffe bestevenninnen min og fordele gaver, sånn i tillegg til at jeg skal se nye Flåklypa-filmen (som jeg skal anmelde et annet sted enn her, men det kan jeg komme videre tilbake til). Og ellers så skriver jeg jo fortsatt en ny julesang hver dag og jeg leser masse bøker så hurra! =D

 

Og så ser jeg jo dette klippet fra “Frozen” supermye da 😉

Men nå tenkte jeg å bruke resten av dette innlegget til å bable litt om en bok jeg leste ut i stad ved navn “Geek Girl”, en bok som var totalt umulig å legge fra seg og som jeg herved er stor fan av. Deretter blogger jeg i neste omgang lørdag regner jeg med så da bables vi =D

Geek Girl av Holly Smale

Geek Girl handler om Harriet Manners som er femten år og veldig bevisst sine nerdete tendenser (deriblant en fascinasjon for sære fakta) og totalt uinteressert i fashion. Så blir hun oppdaget av en modellagent og så er andre ingredienser i historien vennskap, kjærlighet og å lære seg å sette pris på seg selv. Og det er jo ikke egentlig en enormt original historie eller noen sånn revolusjonerende bok som vil forandre livet mitt for alltid. Det er en ungdomsbok kort sagt og den er temmelig typisk seg selv. Og likevel, denne boka er elsk <3 

For det er så enormt underholdende, smart og fengende skrevet og det er sånn nærmere 400 sider som flyr av gårde og så er du plutselig på siste side og føler at det nesten har gått for fort om mulig. Og jeg digger Harriet for jeg liker å tenke at jeg er litt nerdete selv (nerd er i mine øyne en positiv ting), bare på andre områder, og jeg kjenner meg igjen i henne og hun er virkelig interessant å følge. Videre er de andre karakterene engasjerende og det er rett og slett en sånn bok som man nyter seg i gjennom. Og ok, den er ikke perfekt eller noe sånt og slutten er litt brå og slikt, men i det store og det hele hadde jeg det veldig gøy med å lese denne boka (som er inspirert av at Holly Smale, forfatteren, selv ble oppdaget og var modell i noen års tid i tenårene) og gir den derfor en sterk femmer som terningkast og en varm anbefalning =D Og dette er ingen god anmeldelse siden jeg føler meg litt håpløs på formidlingsfronten og egentlig ikke har så mye tid til å skrive noe gjennomtenkt og dypsindig akkurat nå, men i alle fall er det sikkert og visst at dette er en ypperlig bok om man vil lese noe der man ikke trenger å tenke så mye og bare vil ha noe som fungerer som pommes frites bare i bokform i grunnen. 

I tillegg er den himla siterbar, bare se og det er jo også en bonus og jeg vil avslutte med en rekke sitater:

?Nobody hopped into a wardrobe to find Narnia; they hopped in, thinking it was just a wardrobe. They didn’t climb up the Faraway Tree, knowing it was a Faraway Tree; they thought it was just a really big tree. Harry Potter thought he was a normal boy; Mary Poppins was supposed to be a regular nanny. It’s the first and only rule. Magic comes when you’re not looking for it.? 

*

?My name,” I tell Wilbur in the most dignified voice I can find, “Was inspired by Harriet Quimby, the first female American pilot and the first woman ever to cross the Channel in an aeroplane. My mother chose it to represent freedom and bravery and independence, and she gave it to me just before she died.”

There’s a short pause while Wilbur looks appropriately moved. Then Dad says, “Who told you that?” 
“Annabel did.”
“Well, it’s not true at all. You were named after Harriet the tortoise, the second longest living tortoise in the world.”

There’s a silence while I stare at Dad and Annabel puts her head in her hands so abruptly that the pen starts to leak into her collar. “Richard,” she moans quietly.
“A tortoise?” I repeat in dismay. “I’m named after a tortoise? What the hell is a tortoise supposed to represent?”
“Longevity?? 

*

?Well?” Nat says after a few seconds. “I’m surprised you’re here again, Harriet. I thought you’d be busy auditioning for A Midsummer Night’s Dream.”
I blink a few times in surprise. “No. I’m not.”
“You should be. I heard they’re looking for an ass.”

Oh. Now why can’t I think of quips like that when I need them?? 

*

?Nobody really metamorphoses. Cinderella is always Cinderella, just in a nicer dress. The Ugly duckling was always a swan, just a smaller version. And I bet the tadpole and the caterpillar still the same, even when they?re jumping and flying, swimming and floating. Just like I am.? 

*

“A human heart is supposed to beat between sixty and ninety times a minute, while resting. A hedgehog’s heart beats up to 300 times a minute when standing still. Honestly, I think I might be turning into a hedgehog.”

*

“It takes an interaction of seventy-two different muscles to produce human speech, and right now not a single one of them is working.”

*


 

4 kommentarer
  1. Kule sitater fra ei bok som virker ganske interessant! Jeg liker veldig godt animasjonene i Frozen, og syns det klippet du posta var veldig stemningsfullt og vakkert 🙂

  2. Ja, det er fine sitater og en underholdende bok og Frozen har nydelig animasjon og det klippet er elsk. Og det er bare to uker til jeg antakelig får sett den nå, hurra =D

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg