Tanker om 2013 og 2014 :)

Heisann! Det er utrolig nok under 60 timer til 2014 og tanken på det er rar og fascinerende samtidig. Med det sagt så tror jeg nok 2014 blir et fint år, det er i skrivende stund bare to ting som vil være dumt med 2014 og det er a) tannlegetime 6. januar (ja, det vil gå fint, ja jeg har søt tannlege, ja, jeg pleier jo aldri å ha masse tannproblemer, men jeg gruer meg likevel skikkelig) og b) at jeg blir 29 år og det høres så alt for voksent ut. Forøvrig har jeg i grunnen troa på 2014 og mens jeg ikke har noen nyttårsforsetter så har jeg noen mål og dette er de viktigste:

Mål for 2014 i villkårlig rekkefølge

1) Jeg skal endeligvis begynne å sortere avfallet mitt (egentlig begynte det i Oslo for en stund siden, men jeg har vært alt for treg og ikke satt meg ordentlig inn i ting og det er egentlig veldig idiotisk for det er nok ikke så komplisert når man først kommer inn i det). Og jeg beklager at jeg ikke har begynt med ting før nå, jeg skammer meg litt over det, det har bare blitt sånn, men i 2014 skal jeg ta meg sammen. Da skal jeg bli flink og mer miljøvennlig og det vil alle tjene på i lengden.

2) Jeg har jo bestilt Nintendo 3DS og to spill (ting jeg virkelig håper at jeg får tak i på Nyttårsaften sånn at jeg kan spille i vei natt til første januar) og jeg har besluttet at jeg ikke får lov til å bruke guider og walkthrougher for noen av spillene jeg kjøper til Nintendo 3DS. For det er egentlig juks selv om det er jeg teknisk sett som klarer det og det viser også at jeg undervurderer meg selv for vitsen med spill er å prøve igjen selv om man er stuck og så igjen og igjen frem til man klarer det og da føler man seg jo mye flinkere om man klarer ting selv fremfor å google seg frem til løsningen. Og jeg vil klare å få til ting uten bruk av guide og walkthrough hvis jeg bare gjør mitt beste og prøver igjen og igjen så ja. Walkthrougher og guider er forbudt når det gjelder spill til Nintendo 3DS, jeg kan eventuelt spørre om tips på Twitter eller Facebook om jeg blir helt desperat, men det er det. I 2014 skal jeg runde både Mario-spill og Zelda-spill og jeg skal gjøre det selv!

3) Jeg skal lese minst 96 bøker. I år slo jeg målet om å lese 95 bøker med god margin siden jeg nå er nesten ferdig med bok nummer 103 for i år og da burde det sikkert gå greit å lese 96 bøker minst i 2014. 

4) Jeg skal delta på Nanowrimo selvfølgelig og minst en Camp Nanowrimo, skrive påskekrim og julekalenderhistorie (i år ble det julesanger i stedet, men i 2014 skal jeg igjen satse på julekalenderhistorie), minst en samling med dikt på rim (plan: gjøre det enten mer barnlig eller mer modent fremfor å ha barnlige voksne og modne barn som målgruppe siden det da faller mellom to stoler) og ellers generelt sett holde skrivingen ved like. I tillegg skal jeg ta mer bilder, tegne mer og forhåpentligvis ende opp med et særdeles kreativt og inspirerende 2014. 

5) Jeg skal låne bok på biblioteket som kan hjelpe meg å lære noter slik at jeg kan spille musikk på xylofonen min som ikke er “Fader Jacob”, “Lisa gikk til skolen” eller refrenget til “I’m a big, big girl in a big, big world” 😉 

*

Det var målene mine at the moment. Her er noen ønsker for 2014:

Ønsker for 2014 i villkårlig rekkefølge

1) Jeg ønsker meg flere muligheter til å finne på ting sammen med andre. For jeg trives alene og har ingen problemer med å kose meg på egenhånd, men i 2013 var jeg av og til litt ensom (da særlig fra august til november da jeg ikke hadde noen jobb å gå til og fikk alt for mye tid til å tenke, noe som ikke er sunt i lengden) og i 2014 håper jeg på flere muligheter til å dra på kino eller kafé eller teater eller noe helt annet sammen med andre. Dessuten har jeg lyst til å føle meg mindre dum i sosiale sammenhenger og øvelse gjør mester som de sier.

2) Å bli fast ansatt. Jeg begynner sakte, men sikkert å innse at det ikke er så lett å få drømmejobben og at jeg nok vil måtte ha flere jobber som ikke er elskepåfantastiske før jeg får fast jobb i bokhandel som er det jeg ønsker meg aller mest. Så om det så er Kiwi eller Rema 1000 får så være, jeg ønsker å tjene mer penger enn det jeg får inn annenhver uke fra Nav og så har jeg heller gitt meg selv et mål om at når jeg fyller 33 så skal jeg være fast ansatt på en bokhandel. Da har jeg gitt meg selv nærmere fem år på å nå drømmen og så tar jeg ting som det kommer i mellomtiden og gjør det beste ut av hver mulighet jeg får. 

3) Å bruke mindre tid på misunnelse og liknende teite følelser. I stedet for å fokusere på ting andre har som jeg ikke har eller liknende ønsker jeg i 2014 og fokusere mer på det jeg tross alt har og at jeg tross alt har god tid. For ja, det vil alltid finnes folk som har ting jeg selv ønsker å ha og ikke har, men det er også mye jeg har og det jeg ikke har vil jeg til slutt få. Jeg er jo så sta og alt ordner seg jo alltids for meg til slutt. Så nei, Karoline, i 2014 skal du bli flinkere til å skru av hjernen hver gang den kverner rundt dustetanker.

*

Her er noe fint:

<3

Ellers så tenkte jeg nå å bable litt kort om 2013, året som vi snart skal si farvel til og et år som har vært mest fint, men også litt vanskelig til tider. Våren i år hadde jeg det jo kjempefint, jeg hadde praksis på bokhandel, jeg leste og skrev og fant på kulturelle ting og livet mitt var særdeles givende. Med unntak av en runde forkjølelse i begynnelsen av mai og en uke med for mye teite tanker i april var våren i år virkelig en vår da jeg følte at alt var i balanse og at alt var som det skulle. 

Så kom sommeren 2013, en herlig sommer som inneholdt Stockholm og København og de to fineste ukene jeg har hatt på hytta på Stavern ever og jeg hadde det veldig fint. Dessuten var det mye flott vær og skikkelig sommer for første gang på lenge og jeg tenkte at alt ordner seg, alt gjør jo det. 

Og så gjorde det ikke det og august kom og plutselig ble det ikke noe av praksisen det var meningen at jeg skulle ha på Ark Grünerløkka og så gikk jeg tre måneder og søkte på jobber uten hell og følte at ingenting gikk som planlagt. For jeg har jo vært arbeidsløs før, men nå i høst taklet jeg det virkelig ikke. Jeg fant jo på morsomme ting og kjedet meg lite, men oppi alt sammen føltes det som om alle andre hadde jobb, kjæreste, venner og ting å fylle tiden med mens jeg hadde fri og ble drittlei akkurat det veldig fort. 

På samme tid var dette en svært god høst inspirasjonsmessig sett for jeg skrev masse og de tingene jeg skrev ble faktisk godt likt, bedre likt enn før. Denne høsten har jeg blitt skribent for Oh Cherié, funnet jeg ut at jeg skal få novelle på trykk i et magasin i april/mail 2014 og jeg er blant finalistene i Årets Krim-skrivekonkurransen til Liv Forlag (en konkurranse jeg muligens bekymrende har endt opp med å drømme om tre ganger i det siste) og dessuten gikk Nanowrimo bedre enn noen gang. Jeg har jo skrevet historier jeg har blitt mer fornøyd med under tidligere Nanowrimo-er, men i år fløt det så godt og jeg skrev minst 2000 ord hver dag uten at det var noe problem i det hele tatt og nådde 50 000 ord og ble ferdig med historien 18. november. I år har vært et godt år hva angår skriving og når jeg tenker tilbake er det dette jeg ønsker å huske på. 

Og her kommer til slutt en liste over min yndlingsditt og datt i 2013:

– Yndlingsbok

“The Ocean at the end of the lane” av Neil Gaiman og “Winger” av Andrew Smith er nok de bøkene som jeg har elsket mest i år. Men jeg likte også “Shock of the fall” av Nathan Filer og “Tell the wolvew I’m home” av Carol Rifka Brunt særdeles godt og har generelt gitt mest terningkast 5 til bøker i år, noe som tyder på at dette har vært et ypperlig år rent bokmessig sett.

– Yndlingsfilm

“Frozen” og “Les Miserables” definitivt! Har forøvrig sett masse rart på Netflix i år. 

– Yndlingstv-serie 

“So you think you can dance” og “Stjernekamp” 🙂 Har også fått sett “Firefly”, “Angel”, syv sesonger med “Doctor Who”, “Dance Academy” og en hel del “My Little Pony” i år og generelt sett fått med meg mye forskjellig til tross for at jeg teknisk sett bruker selve tv-en min ganske lite. 

– Beste teateropplevelse

“Parade” er nok den sterkeste teater-opplevelsen, men jeg elsket også “Shockheaded Peter” og “Next to Normal: In Concert” 🙂 Har forøvrig sett veldig mye annet supert i år og er for eksempel ekstremt fornøyd med å ha sett “Oliver”, “Annie” og “Ronja Røverdatter”. Men “Parade” var det beste av alt, den var perfeksjon!

– Beste album

– “The Blessed Unrest” med Sara Bareilles. Absolutt! Fantastisk cd med min yndlingsartist som jeg ikke har lyttet til så mye i det siste, noe jeg selvsagt har tenkt å ta igjen skikkelig snart. 

– Beste tv-spill

“Pokemon Black 2” og “Kirby’s Epic Yarn”. Har ellers spilt mye “Super Paper Mario” denne høsten og gleder meg til 2014 som sikkert vil bli et supert år for Nintendo-moro, ikke minst fordi Nintendo 3DS, jeg kommer til å eie det!!!

– Beste spisested

Av kaféer er det Baker Hansen på Hasle, tett fulgt av Baker Hansen i Stortingsgaten der verdens koseligste gamle dame jobber (seriøst, jeg har lyst til å adoptere henne som bestemor, hun er såpass koselig). Av restauranter er det Cafe Billabong på Majorstuen siden de har kjempegod Spagetti Bolognese, dagens aviser tilgjengelig og hyggelig personale i tillegg. 

*

Konklusjonen er med andre ord at jeg har både ønsker og mål for 2014 og at 2013 har vært et år med oppturer og nedturer som likevel aller mest har vært et fint år. Og da tenkte jeg å avslutte dette innlegget, men jeg har tenkt å blogge i neste omgang enten onsdag eller torsdag og da skal jeg oppsummere desember bok- og filmmessig sett. Så da bables vi og godt nyttår alle sammen!

10 kommentarer
  1. Deven for et langt innlegg. Kort oppsummert du skal forsette det nye året som det gamle. Jeg her et nyttårsforsett om å bli et ennå bedre medmenneske,

  2. Deven for et langt innlegg. Kort oppsummert du skal forsette det nye året som det gamle. Jeg her et nyttårsforsett om å bli et ennå bedre medmenneske,
   Min tanker om året som har godt og neste år kan du lese på min blogg etter midnatt.
   Eller står siste innlegg om jul så skriker etter kommetarer.
   Fint bilde forresten.

  3. Det ble nok litt langt ja, men du kjenner meg 😉 Har ikke tenkt å forandre meg så mye, nei, men lykke til med dine mål, det vil sikkert gå fint =D

  4. Krysser også fingrene for at du får deg en flott jobb i løpet av 2014, helst allerede nå i januar 🙂 Skjønner veldig godt at det er kjedelig når det går lang tid uten å ha noe å gjøre. Håper du får en fin kveld og et fint år 😉

  5. Takk for fin kommentar og jeg har jo praksis som jeg trives godt med for tiden så da har jeg jo noe å gjøre. Men takk for fingerkryssing. Og håper også du får en fin kveld og et supert 2014 =D

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg