Dr. Jekyll & Mr. Hyde som musikal med David Hasselhoff betyr god underholdning og her er litt om hvorfor

Heisann! Det er søndag kveld og jeg har hatt en veldig fin helg, godt hjulpet av at jeg lånte åtte bøker på biblioteket i går og med det har særdeles mye å lese på sånn i tillegg til uleste bøker i bokhyllene mine og på Kindle-en. Bøker <3 Og ellers er det mye jeg liker med tilværelsen og det er riktignok litt synd at det ikke finnes noen tv-spill telefon man bare kan ringe og så kommer noen og klarer bosser for deg siden den siste bossen jeg har kommet til på “Mario & Luigi: Dream Team” tydeligvis er totally mission impossible, men man kan jo spille andre spill i en periode og så prøve på nytt med nytt giv senere. Dessuten finnes det jo faktisk masse annet å gjøre enn Nintendo. Å skrive for eksempel. Mens jeg ikke akkurat har skrevet så mye så har jeg i alle fall satt i gang med barnebok-prosjektet mitt og i februar har jeg mål om å være virkelig effektiv og få skrevet minst tre sider på konseptet hver dag, noe som bare er en av mange ting som vil gjøre februar brilliant. De andre tingene som gir meg veldig troa på februar i år tenkte jeg å ta for meg i mitt neste blogg-innlegg som dukker opp på tirsdag, men nå skal jeg ta for meg noe helt annet. Jeg har nemlig sett en ny film nå. En musikal og den var temmelig super.

Denne musikalen har jeg forøvrig vært kjent med i en lengre periode, men i dag fant jeg hele av den filmet live fra Broadway på Youtube og vips har jeg nå brukt to timer og tjue minutter av kvelden til å se “Dr. Jekyll & Mr. Hyde: The Musical”. For ja, det finnes en musikal basert på denne historien, en historie som burde være ganske kjent for de fleste uansett om de har lest boka, sett en filmversjon, sett “The Nutty Professor” med Eddie Murphy (som basically er samme storyen, men spilt som komedie) eller bare kjenner plottet fra populærkulturelle referanser eller noe sånt. Men kort oppsummert handler det om Dr. Jekyll som forsker på det gode og det onde i mennesket og lager et formula som skal splitte den gode og onde delen, et formula han bruker på seg selv med det resultat at han blir omskapt til den onde og morderiske Mr. Hyde. Og så skaper det problemer da Mr. Hyde prøver å ta overtaket fullt og helt og dette skaper kaos og sånt. 

Som historie er det jo svært engasjerende og fullt av viktige problemstillinger om ondskap og godhet og som musikal funker det faktisk ganske bra. Det er langt i fra å være blant mine favorittmusikaler eller noe sånt, men det er absolutt en musikal som er verdt å bruke litt over to timer til å se på Youtube og en musikal som i den filmede versjonen inneholder en skikkelig bonus. David Hasselhoff!

For mange mest kjent for Baywatch er Hasselhoff en fyr de fleste har et forhold til om det så er at man syns han er ganske kul eller helt teit. Jeg har personlig hellet mest mot å se på han som en temmelig harry fyr, men i den filmede utgaven av “Dr. Jekyll & Mr. Hyde” som jeg har sett så har han hovedrollen som Jekyll og Hyde og dette funker faktisk særdeles bra. For mens han kanskje ikke er verdens beste vokalist hele veien og det er langt mer polerte Broadway-skuespillere så tar han igjen det han mangler av musikalsk talent med innlevelse og overbevisende spill. Han skaper en Jekyll og en Hyde man nesten ikke klarer å tro på at spilles av samme person og det er en kunst og videre skaper han episke øyeblikk som dette:

“Confrontation” er en skikkelig kul sang og scene som fungerer som en duett mellom Hyde og Jekyll og siden David Hasselhoff jo spiller begge kan man på mange måter si at han har en duett med seg selv og DET er tøft. Og greit nok, pent å lytte til er dette kanskje ikke, men gud bedre så dramatisk og med enormt sterk innlevelse hele veien. Videre er det noe helt usannsynlig kult over lysbruk og hvordan andre små effekter gjør at Hyde fremstår som fullstendig ulik Jekyll hele duetten igjennom. Jeg finner dette veldig kult. 

Og det er andre høydepunkter som gjør denne filmede oppsetningen verdt å se og her er to utvalgte:

Her har vi Colleen Sexton som Lucy (en prostituert karakter som faller for Jekyll og senere blir introdusert for Mr. Hyde) som synger en sang om det gode og det onde som er veldig riktig og passende for musikalens tematikk, sånn i tillegg til å være en ganske fengende og kul sang som også er svært flott fremført. Jeg liker Colleen Sextons stemme og der det er to viktige kvinneskikkelser i denne musikalen (Lucy og Emma, sistnevnte Dr. Jekylls forlovede) føler jeg Lucy er den mest utviklede karakteren og følgelig den man får mest sympati med. 

Med det sagt er Emma også en viktig karakter og her er en sang hun (spilt av Andrea Rivette, som synger helt vidunderlig) synger sammen med Lucy om hvordan de begge elsker Dr. Jekyll. Ja da, denne musikalen er i grunnen fryktelig romantisk på en litt pompøs og underholdende dramatisk måte med masse lidenskap og slikt. Også er jo dette en ganske fin sang da 🙂

Så ja, jeg har kost meg med musikal i kveld, en musikal som jeg ikke føler noe stort behov for å se mange ganger, men som jeg like fullt er glad for å ha sett. For jo da, det er kanskje litt vel melodramatisk og høytidelig til tider og Hasselhoff blir litt for mye av det gode med tendenser til overspill i ny og ne (samtidig som nettopp det var noe av sjarmen) og det er ikke en sånn musikal der jeg virkelig falt for noen av sangene. Men det ER underholdende og det veldig dramatiske kan ha en appell om man er i det rette humøret. Dessuten er Hasselhoff kul i denne musikalen, jeg har aldri likt ham bedre enn her og det er jo kult. Så ja, terningkast 5 og la dette fungere som et tips til en fin ting man kan bruke en kveld til å se. Men nå skal jeg drikke te og ymse annet og så blogger jeg etter planen på tirsdag kveld. Vi bables!

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg