Ting og tang som gjør at jeg gleder meg til februar og generell tilfredshet forøvrig :)

Heisann, kjære leser, jeg tar deg blidt i mot. Og akkurat nå er livet for fint til å irritere seg over ukommenterte innlegg for sånt varierer jo. Like greit å ta det med et smil =D

I alle fall er livet fint fordi det finnes bøker, musikaler, nintendo, te og sjokoladeboller og jeg trives med tilværelsen og hva er vel bedre enn det. Dessuten er boka jeg leser på nå, “Picture me gone” av Meg Rosoff fylt til randen av særdeles elskbare formuleringer som for eksempel dette:

The people I find disturbing are those with no native language at all. Gil’s friend Nicholas had a French mother and a Dutch father. At home he spoke French, Dutch and English but he grew up in Switzerland speaking Italian and German at school. When I ask him which language he thinks in, he says, Depends what I’m thinking about. 

The idea of having no native language worries me. Would you feel like a nomad inside your head? I can’t imagine havng no words that are home. A language orphan.

Det utdraget er så fint og så langt har jeg virkelig elsket “Picture me gone” og det er jo herlig. Så nå har jeg noe å kose meg med. 

Ellers så skjer det ikke så mye spennende. Jeg har det fint, finner på ting som gleder meg og er generelt tilfreds og da trenger det ikke skje noe storslagent. Og oppi alt sammen går jeg rundt og tenker at februar vil bli kongen av episkhet og her er noen av grunnene til det:

Nye musikalting å lytte til

Siden jeg er musikaloman og alt det der følger jeg særdeles nøye med på denne nettsiden: http://www.broadwayworld.com/upcoming.cfm. Her informeres det om utgivelsesdatoer for nye musikalcder og i februar kommer det mange nye musikalcder som er musikaler jeg ikke har lyttet til før og dette betyr OPPDAGE NYE MUSIKALER Å OBSESSE OVER MULIGENS og det er en brilliant ting. Og det er selvsagt avhengig av om cd-ene kommer på Spotify, for det er der jeg tester ut nye musikalcder mest, men mye dukker jo opp på Spotify etter hvert og dukker det ikke opp så går det fint det og, det er ikke akkurat snakk om liv og død. Med det sagt så håper jeg særlig at “Big Fish: The Musical”-cden dukker opp på Spotify fordi jeg allerede er veldig glad i enkelte sanger fra denne musikalen, for eksempel denne:

Ååå, fine sangen <3

Mye å lese og kule ting å skrive på

En annen fin ting med februar er at det som måned vil fortsette tendensene dette året allerede har visst i retning av å være et skikkelig fenomenalt bok-år. Jeg har et knippe uleste bøker på Kindle-en min, jeg har uleste bøker i bokhylla, jeg har mange bøker som jeg lånte på biblioteket på lørdag og jeg har fortsatt igjen gavekort på Ark Bokhandel hvis jeg skulle føle et intenst behov for enda mer lesestoff. Med andre ord burde sannsynligheten for å mangle noe å lese på være særdeles liten fremover 😉 I tillegg har jeg altså satt i gang med noe som skal bli en barnebok hvis alt går etter planen og det har jeg mål om å prioritere i enda større grad i februar. Kan hende dukker det opp utdrag etter hvert, vi få se. I alle fall flyter det godt så langt i skrivngen selv om jeg fortsatt ikke har kommet særlig langt. Jeg har forøvrig også kommet over en konkurranse om å skrive et sportsdikt og den konkurransen har jeg selvfølgelig planer om å være med på selv om jeg ikke akkurat har særlig interesse for sport. Så langt har jeg ikke funnet på noe brilliant, men her er for underholdnings skyld et noe nødrimpreget forsøk som jeg ikke har tenkt å sende inn, men som altså var et forsøk på et sportsdikt som jeg skrev for noen dager siden:

Men kunstløp

 

En sportselsker ei, nei det er hun slett ikke,

idrett maler som regel frem “vil ikke”-blikket,

med fotball og skisport så sukker hun støtt 

og hun kan like håndball, men bare på gløtt


Å se turn kan hun takle, innebandy er fint,

men som regel gjør sport henne lei og forpint,

hun gjør spinning, men mest for å føle seg flink 

før hun spiser litt snacks med et klapp og et klink


Men så finnes dette, det eneste ene, 

den fineste sport, det er det hun vil mene,

ja, kunstløp, så vakkert, som dans, men på is

til å drømme av, et salig, fint paradis


Hun ser piruetter og blir som besatt 

og guttene gjør henne ganske betatt,

det er hopp, det er stil og det er jo så flott,

med kunstløp på tv er allting så godt


Så nei, sport er ikke på hennes frekvens,

men kunstløp er i karolinsk eksistens 

og det er da noe og nå er det klart 

for OL med Kunstløp snart, det blir nok smart 

*

Eh, ja… Særlig underholdende hvordan jeg rimet “følte seg flink” med “et klapp og et klink” som er nødrim av verste sort. Men det er jo en begynnelse, kanskje jeg finner på noe genialt etter hvert. Hvem vet 🙂

Teaterplaner

Sist, men ikke minst blir februar episk takket være teaterplaner. Og dem har jeg hele tre av i februar, tre helger på rad faktisk! Først nå på lørdag med moren min da vi skal se “A Chorus Line” på Chat Noir og det er antakelig også  musikalen jg gleder meg mest til å se i februar. For det er mammas yndlingsmusikal i utgangspunktet og jeg har veldig tro på Chat Noir sin oppsetning, dessuten gleder jeg meg til å høre en ny versjon av denne sangen her:

“Nothing”, her sunget av Lea Salonga (dvs. Jasmin OG Mulans sangstemme i originalversjonene av Disney’s “Aladdin” og “Mulan” og en virkelig fantastisk sanger), en sang jeg alltid har vært veldig glad i. Gleder meg <3

Derefter skal jeg og mamma igjen på teater lørdag 8. februar og da skal vi se “Et spill for galleriet” med Musikkteaterhøyskolen fordi jeg var smart nok til å nevne for mamma at det var en Agatha Christe-inspirert historie, noe det altså er, og hun da fikk lyst til å se den. Tror det kan bli ganske spennende 🙂

Sist, men ikke minst har jeg billett tl “Guys and dolls” på Oslo Nye Teater lørdag 15. februar og da skal jeg dra alene. Og jeg vet i grunnen ganske lite om “Guys and dolls” når sant skal sies og har tenkt å bare la være å gjøre noe særlig research eller se filmen eller slike ting siden jeg ofte har litt for mye forventninger til musikaler og det nå vil være ganske ukjent også for meg. Så kan jeg heller se filmen i ettertid og slikt. 

*

Så ja, februar blir en fin måned, men først skal vi bli ferdig med januar og finne ut hva resten av måneden byr på. Jeg satser på at det ikke dukker opp noen flere store branner denne måneden, hvis brann annenhver uke er den nye norske trenden for 2014 så er det jo særdeles deprimerede. Jeg satser videre på at alle jeg kjenner har det fint og har forøvrig tenkt å blogge igjen på fredag og da skal januar oppsummeres bok- og filmmessig sett. Så da bables vi! Og nå skal jeg skrive og drikke te og kanskje spille litt mer nintendo =D Yay!

2 kommentarer
  1. Herlige teaterplaner. Jeg gleder meg også veldig til ‘Et spill for galleriet’ roomien min spiller jo der, og det er en egenproduksjon av elevene. Blir utrolig spennende å se 😀
   Jeg elsker ‘Nothing’! Kan relatere til den sangteksten 😉

  2. Ja, herlige teaterplaner <3 Og "Et spill for galleriet" tror jeg nok blir veldig interessant, har likt alt jeg har sett med Musikkteaterhøyskolen så langt så jeg liker nok dette og 🙂 Og "Nothing" er kjempefin =D Takk for kommentaren!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg