Oppsummeringsinnlegg for januar 2014

Heisann! Jeg har brus og snacks og er lastet med glede over helg uansett hvor fint praksisting er og ååå, jeg syns egentlig alt er ganske trivelig for tiden 🙂 Det er jo det man bør ønske seg, ikke nødvendigvis det perfekte eller det episke, men generell tilfredshet ved tilværelsen for så lenge man trives og gjør fine ting så er det mer enn nok. Og livet handler om å krysse fingerne siden det kanskje muligens skjer noe supert neste tirsdag (skjønt jeg er ikke sikker, men jeg håper) og om å lese og å skrive og å spille Nintendo og nyte hvert sekund når man føler seg satt pris på av andre fordi det føles så herlig. Og forøvrig gleder jeg meg fordi TEATER i morgen med moren min. Vi skal se “A Chorus Line” på Chat Noir og jeg har gledet meg lenge og den skal anmeldes på mandag og ååå <3 

Nok om det. I morgen er det altså februar, en måned som altså lover svært godt, og januar har vært en fin start på året for min del. Dessuten fant jeg dette forleden dag:

Her har vi Jonathan Freeman som spilte Jafar i originalversjonen av Disney’s “Aladdin” og som skal spille samme rollen på Broadway nå og så synger han en kul duett sammen med Yago og det er utrolig fenomenalt 🙂 Å, Disneys skurker har alltid brilliante sanger <3

Men nå skal jeg til poenget for dette innlegget og det er å oppsummere januar bok- og filmmessig sett, en måned da jeg typisk nok har lest en hel del. Så da setter jeg i gang:

Oppsummering av nye litterære og filmatiske opplevelser for januar

BØKER

– Dark Lord of Derkholm av Diana Wynne Jones

En original og særdeles underholdende og karolinsk bok som jeg ble veldig glad i, ikke minst på grunn av dette sitatet, “The men nearly all had villainous beginnings of beards”. Elsker det sitatet, digget boka, en god start på leseåret 2014 med andre ord. Terningkast 5!

– Who done it? av Jon Scieszka og mange andre (antologi)

Artig, kreativ og sjarmerende underholdning og kanskje ikke den boka man husker best sånn i ettertid, men som man koser seg med mens den leses. Terningkast 5!

-The hen who dreamed she could fly av Sun-Mi Hwang

Skjønn og inspirerende liten bok. Terningkast 5!

– Blå er den varmeste fargen av Julie Maroh

En nydelig og sår grafisk roman som filmen med samme navn er basert på. Har til gode å se filmen, men den grafiske romanen er i alle fall flott, det vet jeg nå. Terningkast 5!

– Verdigris Deep av Frances Hardinge

Fascinerende, småskummel og utrolig velskrevet. Terningkast 5!

– Steelheart av Brandon Sanderson 

Awesome, spenningsfylt og svært underholdende om superhelter og slike episkheter. Terningkast 5!

– The Wonderful Wizard of Oz av L. Frank Baum

Fin, herlig og sjarmerende bok jeg er takknemlig for at finnes. Terningkast 4!

– The Ogre of Oglefort av Eva Ibbotson

Søt og interessant nok, dessuten var den koselig og kreativ på en fin måte. Ikke noe jeg kommer til å tenke mye på i ettertid, men greit nok, mens det gjaldt. Terningkast 4!

– Picture me gone av Meg Rosoff

En sår, presis og vakker bok som sannsynligvis vil bli anmeldt på et eller annet tidspunkt siden den blant annet var særdeles siterbar. Terningkast 5!

FILMER

– Shrek: The Musical

Filmet live fra Broadway er dette en herlig, underholdende og super musikal som jeg kan takke Netflix for å ha sett. Terningkast 5!

– Newsies

Flott musikal som jeg lenge har ønsket å si med en syngende og dansende Christian Bale, noe som alene er grunn nok til å se den. Videre er det massevis av fenomenale sanger og en god story og det er også bra. Terningkast 5!

– Worlds Away

I praksis en fortryllende og velpresentert lang reklame for Cirque du Soleil forkledd som et romantisk eventyr. Terningkast 4!

– The Book Thief

Fantastisk og deprimerende film som avisene var litt slemme mot, men som jeg elsket vel så mye som boka selv om de har hver sine styrker. Veldig sårt og fint. Terningkast 6!

– Kule kidz gråter ikke

Fin, morsom og trist samtidig. Terningkast 5!

– Dr. Jekyll & Mr. Hyde

Også filmet live fra Broadway og en særdeles dramatisk som også var god unerholdning, ikke minst på grunn av David Hasselhoff som har hovedrollen som Jekyll og Hyde og tar igjen eventuelle mangler som vokalist med ekstrem innlevelse og høytidelighet. Terningkast 5!

*

Så ja, jeg har sett og lest fine ting i januar og gleder meg nå til å bli kjent med februars episkheter 🙂 Men da skal jeg finne på litt annet og så blogger jeg altså i neste omgang på mandag og da blir tematikken altså TEATER!!!

 

 

2 kommentarer
  1. Jeg visste ikke at “Blå er den varmeste fargen” var basert på en grafisk roman, men så kult! Jeg har veldig lyst til å se filmen, og nå fikk jeg lyst til å lese tegneserien nå 🙂 Januar virka som en kul bok- og filmmåned!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg