Der jeg anmelder “A Chorus Line” og slikt :)

Heisann! Jeg skal visst på teater i morgen. Prøveforestilling av “Last five years”, mer om det i mitt neste innlegg 🙂 Dessuten har jeg teaterplaner på lørdag så hurra, for en himla kulturell uke dette vil bli 🙂

Ellers så koser jeg meg med å lese og spille Nintendo en del og i tillegg skriver jeg på barnebok selv om det varierer en del fra dag til dag hvor effektiv jeg er og jeg har sendt inn dikt til skrivekonkurranse der man skulle skrive sportsdikt så nå krysser jeg fingrene. Jeg har også litt dilla på Buzzfeed og å ta alskens teite tester på nettet og liknende ting som det teknisk sett ikke er så behov for at jeg driver med, men som jeg gladelig driver med likevel. Og på Fretex er ting fint og trivelig og livet er en koselig dings så ja, jeg er tilfreds =D

Jeg har forresten litt dilla på å lete opp sanger og ymse ting og tang relatert til “Aladdin: The Musical” og dette er en fin sang derfra som gjør at jeg inderlig gjerne håper at det kommer cd med Original Broadway Cast så fort som bare rakkern:

Den er så herlig Disneysk og det passer jo godt, dessuten har særlig Courtney Reed som spiller Jasmine en perfekt stemme for Disney-prinsesser og det passer jo også ganske ypperlig. Ååå, fint <3 Forøvrig er det gøy å google Adam Jacobs som spiller Aladdin for i tillegg til å være en god vokalist så er han så utrolig søt. Og ja, jeg er litt overfladisk, men det må da være lov en gang i blant. 

Nok om det. Jeg var jo på teater nå på lørdag og, jeg. Også da sammen med moren min og da så vi “A Chorus Line” som i utgangspunktet er favorittmusikalen til moren min, noe som gjorde at vi begge var ganske så spente. Og det var absolutt fint og jeg skal nå bruke resten av dette innlegget på en anmeldelse av denne finfine musikalopplevelsen før jeg blogger i neste omgang onsdag eller torsdag, men mest sannsynlig torsdag. Så da bables vi og god fornøyelse!

A Chorus Line

 

A Chorus Line er en musikal som har lyktes godt. Det er dansernes musikal og handler om nettopp en audition der danserne må vise hvem de er, ikke bare som dansere, men som mennesker forbi alder og navn og CV-en. Og kanskje nettopp dette personlige er noe av grunnen til at denne musikalen både har spilt lenge og fått Pulitzer-prisen. Sikkert er det i alle fall at det er en historie som gir inntrykk og som også nå på Chat Noir byr på en super teateropplevelse.

Selv kjente jeg A Chorus Line fra filmen, fra dokumentaren «Every little step» og fra alle gangene jeg har spilt sangen «Nothing» på repeat siden den er så fin, men jeg hadde aldri sett den på scenen. Det vil si ikke før nå. Nå på lørdag sammen med moren min (det er favorittmusikalen hennes i utgangspunktet) på Chat Noir mens vi hadde det veldig hyggelig.

For det er fint. Det er for det første fantastisk spill av skuespillere som danser, synger og spiller med stor ekspertise. Og mens alle var flinke, var det noen som utpekte seg og da sikter jeg i første omgang til Anette Lauenborg Waaler. Det hjelper riktignok at Diana er favorittkarakteren min i A Chorus Line, men selv uten dette så var Anette super for hun spilte godt, danset godt og hun har en utrolig fin sangstemme som dessuten har klart særpreg. Absolutt et høydepunkt med andre ord. Videre har jeg med glede oppdaget at Håkon Sigernes tilsynelatende dukker opp i de fleste musikaler jeg ser og det med rette, dyktig som han er og jeg likte Fransiska Sveinall som Valerie Clark veldig godt. Jeg syns videre Kjetil Tefke gjorde en svært god tolkning av Paul, selv om jeg ikke ble så rørt av monologen hans som jeg ønsket å bli og jeg likte Helene Olav som Judy Turner veldig godt. Jeg elsket også harmoniene i sangen «I min ballett».

Og egentlig kunne jeg fortsatt i timevis for her er det masse talent, men dette er et utvalg. I alle fall er dette en oppsetning som er verdt å se for både teater og sang, men først og fremst dans i ypperste klasse. Og også på andre punkter er dette fint.

Jeg liker koreografien og den enkle scenografien og mens store sett og slikt kan være veldig gøy er det samtidig fint med en musikal der staffasje ikke på noen måte står i veien for skildringer av dansere som aller mest ønsker å stå på scenen og gjøre det de kan og elsker og som deler av seg selv for å nå drømmen.

Når dette likevel ikke er en helt perfekt teateropplevelse handler det om småting. A Chorus Line har noen helt fantastiske sanger, men også noen sangnumre som ærlig talt ikke interesserer meg så mye. Videre savnet jeg et orkester (men det er en karolinsk preferanse) og jeg syns noen karakterer males bedre frem enn andre. Samtidig er dette bare små detaljer og i det store og det hele så er dette en teateropplevelse som er vel verdt å få med seg. For en musikal kan være noe så enkelt og vanskelig som en historie om håpefulle talenter på audition i håp om å danse. Det er fint og viktig å se.

 

Terningkast 5 og dra i vei på teater. 

2 kommentarer
  1. Kult at du har så mange teatralske planer å fylle dagene med! Er alltid gøy når man bare gleder seg til hver eneste dag fordi man har så fine interesser 🙂 Hyggelig å høre at du koste deg på teater, og så morsomt at Ketil Tefke var med, husker han så godt fra han var med i Popstars på TV 3 :p

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg