Guys and Dolls på teater er elsk =D

Heisann! Dette har vært en veldig fin dag =D Og det supre er at om man bare lever i nuet, tar ting som det kommer og gjør det beste ut av enhver situasjon så går det meste ganske greit i grunnen. Det er jo mye man kan glede seg over. Bøker for eksempel. Nintendo og musikalmusikk og hvordan jeg på Valentines Dag kom frem til at det ikke er noen som helst regel som tilsier at å feire kjærligheten bare handler om romantisk kjærlighet. Man kan feire kjærlighet overfor venner, familie, kollegaer og sjokolade. Man kan skrive en liten hilsen på en post-it lapp og deretter klistre den på et t-banevindu (noe jeg gjorde på vei til jobb i går). Man kan spise Hockey Pulver og tenke at det i grunnen er så fint at det kunne vært en egen Hockey Pulver-dag. Eventuelt lage en selv 🙂 

Og oppi alt sammen finnes det teater som jeg har sett i dag med denne sangen blant annet: 

Denne sangen kalles “Lady Luck” i Oslo Nye Teaters versjon av Guys and Dolls og ååå, denne sangen er kjempekul og var mitt yndlingsnummer i Guys and Dolls. For ja, jeg har sett Guys and Dolls og den var episk! Og jeg skal straks poste anmeldelsen min av den, må bare poste en annen fin sang fra den først og det er denne:

Fine sangen 🙂

Og planen min er å blogge i neste omgang på tirsdag tenker jeg. Nå derimot skal jeg anmelde Guys and Dolls på Oslo Nye Teater så god fornøyelse og på gjensyn 🙂

Guys and Dolls

 

Mens jeg alltid elsker musikaler på teater så er det to teateropplevelser jeg elsker aller mest. Den ene typen er når noe er så sterkt og rørende at tårene renner og man er totalt overveldet når man forlater teateret. Den andre typen er når man har det så gøy at man smiler fra øre til øre og har intenst lyst til å bryte ut i sang og dans når man drar hjemover etterpå. Guys and Dolls på Oslo Nye kommer i kategori to og var en nytelse fra ende til annen og ååå det var så fint. Og nå er jeg rett og slett nødt til å få sett filmen og lyttet til musikken på Spotify og en del av meg har veldig lyst til å kjøpe billett og se «Guys and Dolls» flere ganger siden det var så herlig. Ja, jeg er fan!

Anyway, Guys and Dolls var faktisk en musikal jeg ikke var så kjent med fra før. Jeg hadde hørt noen sanger og visste om noen aspekter ved historien, men utenom det så hadde jeg ikke satt meg så veldig inn i denne musikalen, noe som er helt tilfeldig. Og da jeg fikk tak i billett bestemte jeg meg for å bevisst unngå å gjøre noe særlig research sånn at jeg for en gangs skyld ikke visste nesten for mye om en musikal på forhånd. Denne gangen var det en viss spenning ved det hele også for meg og det var litt fint.

Med det sagt. Guys and Dolls er ikke en musikal man ser mest for spenningens skyld. Det er heller ikke storyen som er det store her for den er ganske enkel. Her er det man trenger å vite av synopsis at det handler om kjærlighet og gambling og så er det i grunnen nok. Og likevel. Av alle musikalene jeg har sett på teater i år (fire og året har ikke vart to hele måneder en gang, et faktum som får meg til å digge 2014) er dette årets høydepunkt så langt siden det er så fantastisk. Det er underholdende, morsomt, sjarmerende, romantisk og fantastisk formidlet. Her danses og synges det ypperlig hele veien og det er en sånn klassisk vidunderlig musikalopplevelse der man har fullt orkester på scenen og det er så vidunderlig.

Og hvis jeg kan trekke frem noen spesielt så må jeg nevne de fire hovedrolleinnehaverne Kåre Conradi, Hans Marius Hoff Mittet, Hilde Louise Asbjørnsen og Andrea Bræin Hovig. Conradi for eksempel er jo alltid kul, men jeg har aldri likt ham bedre enn her og Andrea på sin side viser seg som en virkelig sympatisk skuespiller som jeg nå håper å se i langt flere forestillinger fremover. Også har vi Hilde Louise Asbjørnsen som stjeler showet i alle scener hun er med i og Hans Marius som også er konge. Videre digger jeg Henriette Faye-Schjøll som synger kjempefint og jeg er fortsatt like betatt av stemmen til Sindre Postholm som da jeg så ham i My Fair Lady og Parade. Og Trond Teigen og Johannes Joner er med, de digger jeg jo generelt sett. Ååå <3 Og alle er så flinke og orkesteret er et kapittel for seg selv og live-orkester under musikaler er det beste, jeg kan ikke komme bort i fra det.

Og dette er sikkert ikke den beste anmeldelsen siden den er så ukritisk, men faen heller, noen ganger finnes det faktisk ingenting å kommentere på. For jo da, det finnes musikaler med dypere historie og musikaler jeg generelt sett er mer glad i, men akkurat i kveld var dette alt en kunne ønske seg med briljans i alle ledd. Som koreografien (elsk), som scenografien (stilig og passende) og som oversettelsen (veldig super).

 

Så ja, dra på teater, hvis du vil ha en klassisk og fornøyelig musikalopplevelse der man smiler i vei og har lyst til å gå syngende ut etterpå så er dette det opplagte valget. Terningkast 6!

2 kommentarer
  1. Jeg var spent på Guys and Dolls siden Hans Marius Hoff Mittet er med. Så ham som Javert i Tromsø og det var fantastisk, så jeg kunne tenkt meg å se ham i en annerledes rolle. Og nå har jeg forvilla meg sørover og skal være her noen uker, så jeg tror nesten det skal bli en snartur innom til Oslo for å komme meg på musikal <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg