Oppsummeringsinnlegg for februar 2014

Heisann! Det er noen ting som har vært irriterende denne uken, men halspastiller og å slappe av og å drikke store mengder te hjelper på det meste. Dessuten hadde de julebrus (<3) på Meny og pappa har bestilt hotell (neste helg = helgetur til Gøteborg, men det kan jeg komme nærmere tilbake til) og jeg har kommet lenger på det nyeste skrivekonseptet mitt (skal dessuten skrive mer senere i kveld så hurra) og det er mye å glede seg over tross alt. Deriblant min nå ganske klare plan for morgendagen som er å spise lunsj på Peppes før jeg derefter bruker et gavekort på Ark Bokhandel til å kjøpe den nye boka til Fredrik Backman (“En mann ved navn Ove” var tross alt en av mine yndlingsbøker i fjor og da MÅ jeg rett og slett ha tak i forfatterens nyeste bok som jeg allerede er forelsket i kun basert på to anmeldelser og synopsiset) og en ny blyant eller to. Videre har jeg nå klart å overbevise meg selv om at det er helt greit å bruke litt over 300 kr på et nytt Nintendo 3DS-spill i morgen siden jeg uansett må kjøpe månedskort (har veldig lyst på Pokemon X, har rundet Zelda: A Link between worlds og føler meg ikke mentalt klar for vanskelig Hero Mode-forsøk enda og har funnet ut at det er fysisk umulig for Nintendo 3DS å gjøre manøvrene som trengs for å komme videre på Mario & Luigi: Dream Team, dvs. trenger nye ting å spille) og jeg har tenkt å spise middag på restauranten på Majorstua siden det der kan kombineres med lesing av morgendagens aviser og man med andre ord kan slå to fluer i en smekk. Med andre ord, det skjer fine ting og alt ordner seg ganske greit 🙂

Ellers har jeg dilla på Futurama for tiden, har fortsatt “Everything is AWESOME!” på hjernen og nå tenkte jeg å poste en kul musikalsang sånn for moro skyld:

“Stepsister’s Lament” fra musikalen “Cinderella” (selvsagt finnes det en Askepott-musikal også, det er jo fullstendig logisk) med Ann Harada =D

Men da tenkte jeg å oppsummere februar bok- og filmmessig sett, en måned som inneholdt mye fint, og det setter jeg i gang med NÅ:

Oppsummering av nye litterære og filmatiske opplevelser for februar

BØKER

– Fem tusen kilometer i sekundet av Manuele Fior

Interessant, elegant og veldig fin grafisk roman. Terningkast 5!

– When did you see her last? av Lemony Snicket

Mystisk, engasjerende og artig skrevet. Jeg er en sucker for Lemony Snickets skrivestil og det hjelper jo også. Terningkast 4!

– Are you my mother av Allison Bechdel

Interessant og fascinerende biografisk grafisk roman. Litt kjedelig til tider, men det er jo smak og behag. Terningkast 4!

– Flora and Ulysses av Kate DiCamillo

Herlig og søtt om superhelter, ekorn og poesi. Dessuten angående poesi så er det altså ekornet i historien som skriver dikt og et av dem er dette:

“I love your round head,
the brilliant green,
the watching blue,
these letters,
this world, you.
I am very, very hungry.”

Her: http://irenelatham.blogspot.no/2014/02/squirrel-poetry-flora-ulysses.html kan man lese dette diktet og to andre utdrag fra “Flora and Ulysses” som også viser hvor sjarmerende det er. Terningkast 5!

– Luke and Jon av Robert Williams

En bok som viste seg å være både fin, velskrevet og interessant nok til at jeg lånte en annen bok av samme forfatter sist jeg var på biblioteket. Jeg syns ikke den levde helt opp til begynnelsen utover i historien, men den var så godt skrevet hele veien at jeg tilgir sånt. Terningkast 5!

– Odinsbarn av Siri Pettersen

Engasjerende, sår, spennende og fascinerende og en virkelig sterk opplevelse av en Fantasy-bok 🙂 Terningkast 5!

– The boy on the porch av Sharon Creech 

Koselig, nesten litt for lettlest og trivelig nok selv om den nok også er litt forglemmelig. Terningkast 4!

– Eight days of Luke av Diana Wynne Jones

Enda en grunn til å digge Diana Wynne Jones og en smart og unik bok som også er kos for alle som har en interesse for norrøn mytologi. Terningkast 5!

– The Invisible Kingdom av Rob Ryan

Nydelig bok som jeg ble litt forelsket i <3 Terningkast 6!

FILMER

– The Croods 

Veldig fin animasjonsfilm om å åpne seg for nye ting. Terningkast 5!

– The Time Machine

Fint formidlet sci-fi med fascinerende tematikk som er kult filmet og slikt. Terningkast 4!

– The Lego Movie

Everything is AWESOME-sangen sier i grunnen alt om denne filmen, en film der alt er nettopp awesome. I tillegg er det morsomt og rørende og genialt og ååå, jeg digger denne filmen. Terningkast 6!

– Epic

Hvis man ser bort i fra at alt i denne filmen er gjort bedre før og at det er forutsigbart som bare rakkern så er jo dette en sjarmerende film med fin historie som er godt animert og alt det der. Terningkast 4!

– Keeper’n til Liverpool 

Sympatisk og fin film som jeg hadde vært nysgjerrig på en stund. Terningkast 4!

– Persepolis

Sterk, fascinerende og veldig god animasjonsfilm som antakelig vil bli anmeldt her på bloggen etter hvert. Terningkast 5!

*

Med andre ord har jeg både lest en del og sett en del filmer i februar og det er jo bra. Men da tenkte jeg å prioritere middag og slikt og så kommer nok neste blogginnlegg på mandag. Vi bables!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg