Filtrert virkelighet :)

Egentlig var planen å vente med å blogge til i morgen i et lite håp om større interesse for krimgåtenovelledingsen, men pytt sann. Noen ganger har folk rett og slett ikke tid til å lese 17 sider lange krimgåter som må deles opp i to innlegg siden de er for lange for blogg.no og kanskje vil det være mer interesse neste gang jeg poster en krimgåtenovelledings her for det vil komme flere. Jeg har allerede én ide som jeg snart skal i gang med så jo da. Mer vil dukke opp! Og krimmen om Agnete Ruud har jeg tenkt å skrive ut og ta med på jobb sånn i tillegg til å gi den bort til ymse familiemedlemmer og slikt. Det blir fint 🙂

Nok om det. Livet er fint! Jeg var på biblioteket i går og lånte ni bøker, jeg har nettopp begynt på å lese “The three musketeers” på Kindle-en min (noe som får meg til å føle meg skikkelig sofistikert), jeg har fine planer å se frem til, jeg har dilla på Futurama og jeg har antakelig nektet meg selv å spille Pokemon X før neste torsdag siden jeg har kommet bekymrende langt og vil at det skal vare lenger enn kun snaut tre uker. 

Og jeg har sett “Sweeney Todd: Live in Concert”-film på Youtube og det var veldig fint og her er to eksempler på ting som gjorde det episk:

George Hearn og Patti LuPone som Sweeney Todd og Miss Lowett <3 Sååå bra spilt!

Og Neil Patrick Harris som Toby er temmelig brilliant det og =D

Man kan finne hele denne konsertversjonen her: http://www.youtube.com/watch?v=qWA-eRewQrA og den anbefales på det sterkeste 🙂 Og ååå, kunne ikke bare Det Norske Teatret for eksempel satt opp Sweeney Todd, tror den hadde blitt veldig fin i nynorsk utgave, det er lov å drømme 🙂 Det har forresten vært en ny konsertversjon av Sweeney Todd i USA med Emma Thompson, Philip Quast, Christian Borle og Audra McDonald i sentrale roller som jeg har sååå lyst til at skal bli filmet eller dukke opp på Youtube etter hvert eller noe siden jeg trenger å se den. 

Nå derimot tenkte jeg å la musikaler være musikaler og poste noen fascinerende fakta om meg som sikkert ikke er så fascinerende likevel og som jeg ikke tror at jeg har fortalt her før 🙂

Noen fakta som kanskje er fascinerende

– Jeg hadde en lek da jeg var liten der jeg snurret rundt og rundt i sirkel mens jeg telte til hundre og deretter falt om på gulvet og lot som om jeg besvimte før jeg liksom våknet og lot som om jeg var enormt forvirret før jeg reiste meg opp og så gjerne gjentok leken på nytt. I ettertid aner jeg ikke hvorfor jeg lekte denne leken, men jeg husker at jeg elsket svimmelheten fordi jeg mistet kontrollen. Og jeg liker å planlegge ting, liker å ha kontroll på alt som skjer, men noen ganger vil jeg bare flyte fritt og være hundre prosent tilstede i et øyeblikk uten å tenke på det som har vært eller vil komme og alt var så umiddelbart i de svimle sekundene da jeg var liten og hadde snurret bort all form for logikk. Og jeg husker hvordan det var litt ekkelt, men samtidig kilende behagelig med svimmelheten etter snurringen, litt som med hengende husker på fornøyelsesparker der jeg bruker halve turen til å tenke “oi, tenk om denne husken hadde løsnet” og bekymrer meg litt før jeg begynner å nyte opplevelsen fullt og helt og så når jeg syns det er aller mest herlig så tar det slutt. 

– Jeg var i mange år fullstendig overbevist om at brusing i nesa når jeg drakk Cola betydde lykke. Og nettopp fordi jeg var så sikker på at alle kvelder ville bli fantastiske hvis jeg hadde opplevd brusing i nesa så ble det fine kvelder da alt var i balanse og livet var fortryllende fint. Jeg lurer litt på nøyaktig når jeg sluttet å tenke på brusing i nesa som et lykketegn, men så sluttet jeg også etter hvert å tro at jeg kunne styre når det ble grønt lys ved fotgjengeroverganger med hendene. Noen ganger går noe bare over uten at det har noen spesiell grunn.

– Jeg tror at en av grunnene (sånn utenom at det aldri har fristet) til at jeg aldri begynte å drikke alkohol var da jeg, broren min og noen døtre av noen venner av foreldrene mine fikk en handlevogn som inneholdt en del vin og sånt til å falle over ende på matbutikken fordi vi lekte og sto bak på og slikt. Og da var det alkohol overalt på gulvet og jeg tror den overveldende lukten av det er en av grunnene til at jeg aldri har hatt lyst på alkohol i det hele tatt siden. 

– Jeg tror en av tingene som fascinerer meg mest med skriving er at jeg på mange måter føler at det blir vanskeligere og vanskeligere jo eldre jeg blir, kanskje fordi man lærer mer, leser mer og blir mer selvkritisk. Og samtidig er det nettopp det at jeg vet at det er så mye jeg ikke vet som gjør at jeg alltid kommer tilbake til det. For når noe blir mer og mer vanskelig så betyr det igjen mer når det ikke er det, når alt flyter og å være kreativ føles like naturlig som å puste. 

– Mens jeg av og til føler meg skikkelig teit og håpløs kjenner jeg også en del på hvordan jeg i større og større grad liker at jeg er den jeg er. Store deler av ungdomstiden brukte jeg på å være misunnelig på andre i klassen fordi jeg ikke følte at jeg passet inn, jeg var opptatt av andre ting enn andre på min alder, jeg var mer sårbar og jeg ønsket ofte at jeg kunne vært en av dem som fikk til ting siden jeg ikke var spesielt flink til noe. Og det skjer jo fortsatt litt for ofte at jeg kjenner på misunnelse og slikt, men samtidig liker jeg meg selv. Jeg liker at jeg ofte er ganske kreativ og rar, jeg liker at jeg har lett for å bli entusiastisk over småting, jeg liker at jeg har mye energi og pågangsmot og at det aldri skal mye til før jeg finner noe å smile over. Og jeg føler fortsatt at jeg er annerledes enn mange på samme alder og at jeg har mer til felles med folk som enten er noen år eldre eller noen år yngre enn meg, men nå gjør ikke det noe og jeg vil ikke være noen andre enn meg selv. Jeg vil være fullt og helt meg selv helt inn til randen og det er en fin ting. For den eneste som alltid er en del av ens liv er en selv og da er en selv på mange måter en av de viktigste å være komfortabel med. 

*

Og jeg aner ikke om det var noe interessant i det hele tatt, men det var i alle fall noen fakta. Nå tenkte jeg å poste et lite dikt eller noe sånt som jeg skrev for ikke så lenge siden og så kommer neste blogginnlegg enten tirsdag eller onsdag. Vi bables og god fornøyelse!

 

Filtrert virkelighet

 

Når virkeligheten filtreres i sølepytter,

forvandles til regnbuekaleidoskop

som igjen speiler andre verdener 

 

et og annet Narnia å flykte inn i,

en og annen drøm som blir mer virkelig enn alt annet.

 

de lange skyggene om kvelden 

som blir til tigre og hunder som passer på meg

 

gatelyktene om natten som lyser opp 

slik at man aldri føler seg helt alene

 

Og suset fra fjerne hav

med havrfruehemmeligheter

og den evige sannheten om at det egentlige eventyret er virkeligheten

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg