Oppsummeringsinnlegg for mai 2014

Soundtrack: Friend like me 

 

Kjære leser av dette innlegget, lytt til sangen som jeg poster som soundtrack til dette innlegget. Det er “Friend like me” slik den fremføres i musikalversjonen av Aladdin som er på Broadway for tiden, det er James Monroe Iglehart som spiller rollen som Genie og det er helt fantastisk, virkelig brilliant fremført fra ende til annen, dessuten elsker jeg Disney-medleyen midt i sangen som er med på å gjøre en allerede episk sang enda mer episk. Og forøvrig, kjære leser, kan du ikke vær så snill å kommentere bloggen min (eller eventuelt komme med en ide om hva jeg kan forandre som ville ført til at du kommenterte), jeg syns ikke det er så mye å be om. 

Ellers så er livet fint. Det er riktignok ikke så fint at internett har vært veldig kranglete i dag eller at jeg er helt elendig på å ha døra til balkongen åpen av skrekk for at det skal komme insekter inn i leiligheten min (jeg takler ikke fluer, jeg takler virkelig ikke veps og bier selv om jeg ikke er allergisk og jeg har funnet ut at veps ofte liker seg på balkongen min, det og å fly rett på vinduet der jeg ikke har gardiner), men forøvrig er det meste ganske greit, ikke minst fordi jeg har maaasse planer neste helg. Teater, enda mer teater, gratiskonserter og spillkveld oh my, men det kan jeg komme nærmere tilbake til. Nå tenkte jeg å poste noen ting som er supert. 

Fant dette. En college acapella-gruppe som med hjelp av dansere og andre medhjelpere lager en awesome “Newsies”-medley med flott sang og dans. Helt fantastisk og jeg har siden oppdaget at acapella-gruppen som heter BYU Vocal Point har gitt ut cder som finnes på Spotify 🙂 Absolutt verdt å lytte til! 

SYTYCD sesong 11 har endeligvis begynt og dette er den mest originale og underholdende auditionen i første episoden. Han virker riktignok litt cocky og irriterende i intervjuet før auditionen, men han er virkelig veldig talentfull og kreativ og viser at Trevor Bryce altså er verdt å følge med på 🙂 

Ellers er jeg glad for at yndlingsmåneden min starter i morgen. Juni <3

Nå tenkte jeg å oppsummere mai bok- og filmmessig sett, en måned som inneholdt mye fint. 

Oppsummering av nye litterære og filmatiske opplevelser for mai

BØKER

Feynman av Ottoviani & Myrick 

Richard Feynman var awesome åpenbart (og tenkte mye fint, noe linken viser et eksempel på) og denne boka er en grafisk roman om livet hans som var veldig fin. Godt tegnet, flott formidlet og svært engasjerende lesning om en smart, kul og fascinerende mann. Terningkast 5!

The 13 clocks av James Thurber 

Linken viser en animert video der Neil Gaiman leser et utdrag fra denne boka, en bok jeg oppdaget i januar og så brukte flere måneder på å tenke at jeg var nødt til å lese. Så fikk jeg endelig muligheten siden biblioteket hadde den inne og jeg kan med det konkludere at dette er en eventyrlig og spesiell liten bok som er rask å lese gjennom, men som jeg stadig tenkte på som brilliant mens den ble lest. Terningkast 5!

– Det finnes ingen helhet av Helga Flatland

Avsluttende bok i en veldig fin triologi og svært presis og velskrevet om sorg og skjebner. Terningkast 5!

– Okay for now av Gary D. Schmidt

Utrolig sårt og velskrevet. Kanskje litt for velskrevet til tider, siden det virker veldig gjennomtenkt og med klare litterære virkemidler og sånt og som en forlengelse av det mangler den nerven som gjør at noe virkelig treffer en i hjertet, men likevel absolutt en bok jeg var veldig glad for å ha lest. Terningkast 5!

– Alfabet av Inger Christensen

En bok jeg hadde hørt mye fint om på forhånd og absolutt likte siden det er en klok, smart og veldig fin diktsamling. Terningkast 5!

– Vad gör alla super-okända människor hela dagarna av Fredrik Lindstrøm

Tidvis ganske så fin novellesamling som gikk fort å lese. Terningkast 4!

– Golemen og dsjinnen av Helene Wecker

Fortryllende, eventyrlig, menneskelig og stemningsfull bok som jeg likte veldig godt, ikke minst fordi Helene Weckers språk er særdeles flott. Terningkast 5!

– Ophelia and the marvellous boy av Karen Foxlee 

Inspirert av eventyret “Snødronningen” og en eventyraktig bok som var veldig søt og fint fortalt. Og det er kanskje litt for lett og naivt og det fantes absolutt ting og tang som irriterte meg, men så var det samtidig så eventyrlig og skjønt at jeg tilga det meste og fortsatt endte opp med  være veldit tilfreds med det jeg hadde lest. Terningkast 5!

– It’s kind of a funny story av Ned Vizzini

En bok jeg i flere år har vært nysgjerrig på og hatt lyst til å lese og som jeg flere ganger har vurdert å bestille på nettet før jeg likevel lot det være. Men så hadde de den på biblioteket og jeg lånte den og ja, dette er en god bok. Den er bedre på begynnelsen enn på slutten og jeg er ikke helt i himmelen, men det er absolutt underholdende skrevet og en god bok hvis man skulle føle for å lese om depresjon uten å bli deprimert selv. Terningkast 4! (Litt urelatert er det fryktelig trist å tenke på at Ned Vizzini som er forfatteren av denne boka selv endte opp med å ta selvmord i desember 2013 etter å ha slitt med depresjon i flere år, det er aldri noe koselig når det ender sånn.)

FILMER

– The Spectacular Now 

Veldig fin, sår og tankevekkende ungdomsfilm med gode skuespillere. Terningkast 5!

– Vinden stiger

Vakker animasjonsfilm som var langsom, men elegant og som jeg først og fremst er veldig glad for å ha sett selv om det var ting ved den som kanskje kunne blitt gjort annerledes. Men den var sååå pen å se på, det hjalp veldig for meg. Terningkast 5!

– The Gondoliers

Underholdende, artig og sjarmerende opera signert Gilbert & Sullivan. Terningkast 5!

– The Drowsy Chaperone 

Filmet oppsetning av en morsom og karolinsk musikal (veeeldig karolinsk siden hovedpersonen er en mann som oppmuntrer seg selv med å lytte til yndlingsmusikalen sin “The Drowsy Chaperone” hjemme i stua si, jeg er kanskje ikke mann og jeg er som regel tilfreds generelt sett, men jeg kjenner meg en del igjen i å lytte til musikaler jeg elsker i stua mi tross alt). Terningkast 5!

– Patience

Riddikuløs, men fremragende opera som også var signert Gilbert & Sullivan og som var morsom og fin. Terningkast 5!

– Maleficent

Ikke helt så god som jeg hadde håpet, menn eventyrlig og kul film som skal anmeldes nærmere i et senere blogginnlegg. Terningkast 4|

*

Jeg har altså lest og sett mye fint i mai og nå gleder jeg meg til å finne ut hva jeg kommer til å kose meg med i juni. Men da tenkte jeg å gjøre andre ting og så kommer neste blogginnlegg mandag eller tirsdag. Vi bables 🙂

5 kommentarer
  1. Jeg er glad du har fått lest “Alfabet”! Den er så fin og trist-behagelig å lese, syns jeg. Og så fikk jeg litt lyst til å lese “Vad gör alla super-okända människor hela dagarna” bare fordi jeg likte tittelen så godt 🙂

  2. “Vad gör alla super-okända människor hela dagarna” er verdt å lese, men jeg leste en annen novellesamling av samme forfatter i april og den var enda bedre og ja, jeg er glad for å ha lest “Alfabet”, takk for at du hjalp meg å oppdage den 🙂

  3. Oh, SYTYCD! Jeg får aldri med meg når det begynner, men nå kan jeg endelig følge med fra starten av, mer eller mindre. Hurra! : D Jeg har hørt noen røverhistorier om Feynman og safe-innnbruddene hans fra professoren i kvantefysikk. For en herlig type!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg