Maleficent :)

Jeg tenkte å starte dette innlegget med “Let’s go to the movies” fra Annie-filmen fra 1982 fordi den er veldig aktuell siden jeg var på kino på lørdag. Og det var ikke akkurat så storslagent, men det var kino og det var stemning og popcorn så livet var kult. Og forøvrig er jeg veldig glad i “Annie” <3

Anyway, livet er fint selv om internett har vært veldig kranglete i leiligheten min de siste dagene og det har irritert meg siden jeg er en smule nett-avhengig. Uansett, i hovedsak er livet en fin dings og det blant annet fordi jeg har veeeldig masse planer til helgen. Jeg har funnet ut at jeg egentlig er nødt til å blogge på torsdag så jeg kan jo gå nærmere i detaljer da, men ååå, det vil bli fint. Teater og spillkveld og gratiskonserter og musikalmusikk og yay! Ellers så leser jeg på en kjempefin bok (“Two boys kissing” av David Levithan, den er nydelig skrevet), “If/Then”-musikalcden har endeligvis dukket opp på Spotify og det finnes sånne fine ting i livet som te og å skrive dikt og slikt og da er det meste greit. 

Men nå tenkte jeg raskt å poste trailer og deretter en anmeldelse av “Maleficent” siden jeg strengt tatt ikke har tid til å skrive et langt og grundig blogginnlegg nå. Skal snart dra på jobbtingen og gjøre fornuftige ting tross alt. Og så kommer altså neste innlegg etter planen på torsdag 🙂

Maleficent

 

Noen ganger ser man trailere og leser om filmer og tenker «ååå, dette blir fantastisk» og så blir det akkurat det. Og andre ganger igjen tenker man at det blir fantastisk og så blir man litt småskuffet. Dessverre var sistnevnte tilfelle med «Maleficent». Med det sagt så er «Maleficent» fortsatt en ganske så fin film som er vel verdt å se og her kommer en slags anmeldelse.

Først litt bakgrunnsmateriale, «Tornerose» har aldri vært blant mine favoritter eventyrmessig sett og hva angår Disney-filmen så liker jeg musikken og animasjonsstilen, men syns Tornerose som karakter er utrolig uinteressant. Men det Disneys «Tornerose» har er Maleficent som er en temmelig brilliant skurk. Og når filmen «Maleficent» skulle fortelle hennes historie ble jeg naturlig nok veldig nysgjerrig. Så dro jeg, kinoen ventet og jeg var spent og gledet meg. Og «Maleficent» er en film der mye gjøres riktig.

Det er for eksempel en film som er veldig pen å se på. Omgivelser, kostymer, spesialeffekter, fotografi og alt dette her skapte en vakker og inspirerende film som pirret sansene (og der det for en gangs skyld føltes verdt det å ha 3D-briller). Videre liker jeg Angelina Jolie veldig godt som Maleficent og det er en fint fortalt ny versjon av en ganske så klassisk historie. Og selv om jeg elsker musikalnumre og alt mulig sånt er jeg i dette tilfellet ganske takknemlig for at det ikke var det her for dette er en film der det ikke hadde passet inn.

Dette er en eventyrlig og stemningsfull film og den er elegant laget fra ende til annen. Dessuten har jeg aldri likt Tornerose som karakter mer enn i denne filmen der hun ble hakket mer interessant enn i tidligere versjoner av historien.

Og likevel, jeg var litt skuffet etterpå og dette handler mest om at det føltes for lett. En del av meg ønsket meg en enda mørkere historie enn det man fikk servert. Det kunne blitt gjort så mye mer ut av historien og resultatet av kinobesøket var å ha kost meg med popcorn, brus og en fin film, men ingen følelse av å ha sett noe virkelig nyskapende og fortryllende. Og jeg vet ikke hva som kunne vært gjort annerledes, men jeg tenker at de for eksempel kunne hatt en ondere Maleficent, det er jo hennes historie og henne man skal heie på, men hun er litt for sympatisk sånn jeg ser det. Videre har filmen noen løse tråder og noen karakterer som kunne vært bedre utviklet og alt dette til sammen bidrar til at jeg ikke er helt i himmelen.

 

Men samtidig, dette er en god film og jeg liker veldig mye ved den, jeg bare ønsket meg mer. Og det er uansett en sterk firer på terningen sånn jeg ser det og det er jo ganske bra J

6 kommentarer
  1. Kjedelig at den skuffer, men samtidig er jeg ganske fan av å se pene filmer på kino fordi da får man mest ut av det visuelle. Maleficent som karakter ser jo helt fantastisk ut!

  2. Det er jo en veldig fin film så den er verdt å se på kino sånn sett og Maleficent ser ganske fenomenal ut, ja 🙂 Og jeg vil understreke at det var en fin film altså, eventyrlig og interessant!

  3. Takk for en fin liten anmeldelse! Vært lenge i tvil om jeg skulle bruke penger på å se denne på kino, eller vente til den kommer på altiboks. Jeg tror jeg venter.

  4. Så bra at anmeldelsen falt i smak og uansett om du ser den på kino eller venter så håper jeg at jeg ikke skremte deg fra å se den for det er en fin film, jeg ønsket meg bare litt mer enn det jeg fikk 🙂 Og takk for kommentaren!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg