Two boys kissing og fine planer :)

I utgangspunktet var planen å blogge i morgen, men så er jeg litt usikker på om det er internett hos faren min da og så er det gjerne litt lite tid til å blogge før jobb når man må stå opp seks og dra klokka syv og derfor kommer dette innlegget nå. Anyway, nett eller ikke nett, de neste dagene blir veldig fine. På fredag etter jobb skal jeg på elskepårestauranten på Majorstuen og derefter av gårde til Oslo Nye Teater der jeg skal se Bårdar sette opp Anything goes, noe jeg gleder meg skikkelig til =D På lørdag er det musikkens dag i Oslo og jeg har etter litt research funnet ut at jeg nok ikke vil få med meg så mange konserter som jeg først hadde håpet av ymse grunner, men jeg SKAL dra til Botanisk Hage og se Siri Nilsen og det blir fint. Dessuten er lørdag en sånn dag som gjerne kan brukes til å titte i butikker uten å kjøpe noe, lese aviser på kafé og bare nyte at det er juni og det er jo gøy. Og på lørdag kveld igjen så er det spillkveld på Humanismens Hus (hurra!) og det er topp. Og deretter kommer søndag da jeg skal gå tur til Liastua:

Utsikt fra vinduet på kaféen på Liastua <3 Post-tur skal jeg begi meg hen til sentrum siden jeg brukte gavekort-dings til å spontant kjøpe billett til “A night to remember” med West End Studios siden å se barn og unge fremføre utdrag fra massevis av musikaler i to og en halv time hørtes ut som en veldig karolinsk ting å bruke tid på 😉 

Og på mandag er det andre pinsedag og fri og muligheten til å nyte dette med å se maaasse klipp fra Tony Awards som beleilig nok sendes på søndag kveld =D 

I alle fall, jeg har masse å se frem til de neste dagene og det gjør meg veldig takknemlig og siden jeg altså har en del planer kommer ikke neste blogginnlegg før på søndag kveld da jeg virkelig vil ha tid til å sette meg ned og skrive i vei om fine helgen og alt den ga meg. Ååå <3 Det er så fint å ha mye å se frem til =D 

Men nå tenkte jeg egentlig ikke å skrive så veldig mye mer. Det jeg derimot tenkte å nevne er at jeg har lest en helt usedvanlig fin bok. Noen bøker elsker man fordi de er så morsomme, andre fordi de er så engasjerende igjen og noen bøker er helt fantastisk fine fordi de er så himla nydelig skrevet. “Two boys kissing” av David Levithan er en sånn bok. Og jeg visste at David Levithan skriver fine bøker, men dette er så langt den boka av ham jeg har likt aller best og det fordi den er så skjønn og siterbar. Og så har den fint cover:

Hvis man trykker på bildet kommer Goodreads-siden om denne boka opp, men kort oppsummert handler det om homofili, det handler om to gutter som prøver seg på en verdensrekord i lengste kyss, det handler om forhold og aller mest handler det om kjærlighet. Og det er en viktig bok pga. tematikken om homofili og retten til å elske hvem man vil, men det er også en viktig bok fordi den er så poetisk og ettertenksom og hver setning føles essensiell, ikke et ord føles overflødig. Denne boka gir jeg terningkast 6 fordi den er så himla fin og nå skal jeg bruke resten av dette innlegget til å sitere i vei. God fornøyelse og så kommer altså neste innlegg på søndag 🙂

 

Love is so painful, how could you ever wish it on anybody? And love is so essential, how could you ever stand in its way?

*

He has no idea how beautiful the ordinary becomes once it disappears.

*

The first sentence of the truth is always the hardest. Each of us had a first sentence, and most of us found the strength to say it out loud to someone who deserved to hear it. What we hoped, and what we found, was that the second sentence of the truth is always easier than the first, and the third sentence is even easier than that. Suddenly you are speaking the truth in paragraphs, in pages. The fear, the nervousness, is still there, but it is joined by a new confidence. All along, you’ve used the first sentence as a lock. But now you find that it’s the key.

*

Laughter rarely lasts longer than a few seconds, it’s true. But how enjoyable those few seconds are.

*

We gather the things we learned, and they don’t nearly add up to fill the space of a life.
You will miss the taste of Froot Loops.
You will miss the sound of traffic.
You will miss your back against his.
You will miss him stealing the sheets.
Do not ignore these things.

*

With some people ,the minute you start talking, it feels like you’ve known them for years. It only means that you were supposed to meet sooner. You’re feeling all the time you should have known each other, but didn’t. That time still counts. You can definitely feel it.

*

…he hopes that maybe it’ll make people a little less scared of two boys kissing than they were before, and a little more welcoming to the idea that all people are, in fact, born equal, no matter who they kiss or screw, no matter what dreams they have or love they give.

*

Yes, we could talk to you for days on end about all the bad first dates. Those are stories. Funny stories. Awkward stories. Stories we love to share, because by sharing them, we get something out of the hour or two we wasted on the wrong person. But that’s all bad first dates are: short stories. Good first dates are more than short stories. They are first chapters. On a good first date, everything is springtime.

And when a good first date becomes a relationship, the springtime lingers. Even after it’s over, there can be springtime.? 

*

The world is quieter now. It is never quiet, but it can get quieter. What strange creatures we are, to find silence peaceful, when permanent silence is the thing we most dread. Nighttime is not that. Nighttime still rustles, still creaks and whispers and trembles in its throat. It is not darkness we fear, but our own helplessness within it. How merciful to have been granted the other senses.

*

Pink is female – but why? Are girls any more pink than boys? Are boys any more blue than girls? It’s something that has been sold to us, mostly so other things can be sold to us.

*

Then he picks up the first book and holds it so Peter can read the title.   
I Hadn’t Meant to Tell You This

Peter quiets. Watches as Neil holds up the books one by one. 

Just Listen
Stay
You’re the One That I Want
So Much Closer
Where I Want to Be
The Difference Between You and Me
Positively
Matched
Perfect
Wonder
You Are Here
Where I Belong
I’ll Be There
Along for the Ride
The Future of Us
Real Live Boyfriends
Keep Holding On

When Neil is through, Peter smiles and holds up his hand, gesturing Neil to wait there, to not say a word. He picks out two books from the YA section, then runs to the fiction section for a third. He is still smiling when he returns to Neil and shows his selections one by one.

Take a Bow
A Blind Man Can See How Much I Love You
Keep Holding On

***

<3 <3 <3 (Tusen takk, David Levithan for at du skriver bøker som er så essensielle og presise og så fulle av nydelige formuleringer at man blir helt i himmelen. Takk for alt du har latt meg ta del i. Og takk for at du skriver om kjærlighet så jeg klarer å forstå det for jeg har så lite erfaringer, jeg vet så lite om hva kjærlighet innebærer og her gir alt mening på en magisk og inspirerende måte.)

6 kommentarer
  1. Hei! Har ikke vært innom bloggen din før, men likte dete innlegget og ikke minst mange av sitatene. Så bra! Får sjekke ut mer, ble nysgjerig på hva du skriver. Jeg planlegger å si opp jobben for bl.a. å skrive. Vet ikke om det er så smart, men man må vel ikke bestandig være smart?

  2. Jeg har kun lest en bok av denne forfatteren tidligere, men den likte jeg eeekstremt godt og den er blant mine favoritter. Det var boken “Hver dag”, men jeg har lest litt om den du skriver om her også. Takker for en fin omtale, og ble virkelig fristet til å skaffe meg den nå 😉
   – Siri

  3. “Hver dag” er fin, absolutt, men jeg likte “Two boys kissing” bedre. Så fint at omtalen falt i smak og at du fikk lyst til å lese boka av å lese om den, mission accomplished med andre ord, Siri =D
   Og takk for komplimentet, Karen og lykke til, Hr. Kreatur, heier på deg (og så bra at du likte innlegget og bloggen min)!

  4. Denne boka hørtes kjempefin ut! Slettes ikke umulig at jeg plukker den opp hvis jeg skulle komme over den en gang 🙂 Og dagene dine framover virker absolutt til å være fylt med mye fint, hurra for det!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg