Der Karoline har hatt en finfin helg og babler om det =D

Heisann, sveisann! De siste dagene har vært veldig trivelige og kulturelle og det er jo fint 🙂 Og alt sammen startet på fredag etter jobb da jeg dro på yndlingsrestauranten og koste meg med spagetti bolognese, cola og fredagens aviser før veien bar til Oslo Nye der Bårdar satte opp “Anything Goes“. Mens jeg pleier å skrive anmeldelser av teater tenkte jeg og la det være i dette tilfellet, men det jeg kan si er at det var superbra. Særlig Mari Mathillas Røsvik og Hogne Vangen gjorde sterkt inntrykk på meg, men ååå, alle var de utrolig flinke og danset, sang og spilte på brilliant vis i en musikal som var særdeles underholdende (seriøst, alle som går på Bårdar eller Musikkteaterhøgskolen er så talentfulle, det er nok mange fra fredagens forestilling som vil ende opp som musikalskuespillere på mang en rolleliste fremover). Og greit nok, Cole Porter-musikaler er kanskje ikke de mest intellektuelt stimulerende musikalene, men det er i grunnen i orden for det er så himla fengende musikk og så mye sjarm at man blir i strålende humør uansett. 

Her har man litt utdrag fra den nyeste Broadway-versjonen =D Fine musikalen <3

Deretter kom gårsdagen, en fin dag som startet med et snev av panikk da jeg innså at min plan om å skrive ut billett til “A night to remember” som jeg skulle se i dag på biblioteket av naturlige grunner ville gå i vasken (biblioteker er visst ikke oppe på Pinseaften), et problem som ordnet seg via å dra innom jobben til faren min og skrive ut ting der. Ting har det heldigvis med å ordne seg 😉 I tillegg var i går Oslo Musikkfest og jeg hadde én konsertplan og det var Siri Nilsen i Botanisk Hage. Siden Sølvguttene også hadde gratiskonsert der i går der de sang Prøysen og slikt fikk jeg med meg dem også og det var vakkert å lytte til. Men ååå, Siri Nilsen =D 

Jeg fant noen sanger fra opptrednen hennes i går på Youtube nå og dette var en av dem og den som inneholder den sangen av henne jeg liker aller best <3 Siri Nilsen var så kul å lytte til for hun virker som et så fint menneske, hun tok bilde av publikum og koste seg og jeg liker stemmen hennes veldig godt og gleder meg til høsten da hun visstnok skal gi ut ny cd, en cd jeg selvsagt skal ha i cd-samlingen min (selv om jeg strengt tatt ikke lytter til cd-ene mine så mye for tiden, det går mye mer i Spotify). Dessuten sang hun noen nye sanger, deriblant en som het “La det gå” og som jeg likte veldig godt selv om den minnet meg en del om “Let it go” fra “Frozen” (skjønt det kan være en medvirkende årsak til at den falt så i smak og da) og ja, det var veldig fint.

Etter botanisk hage og utskriftstur til jobber og sånt tok jeg like greit en lunsj på Peppes siden Cola og Garlic Bread ofte har det med å friste og det var absolutt finfint. Dessuten fikk jeg med det sittet ute under parasoll og værgudene var i midlertidig solskinnshumør med varme og fin stemning og jeg fikk lest dagens aviser og alt var i det hele tatt veldig fint. 

Deretter var det spillkveld og det så litt ut som om det ville bli en veldig dårlig spillkveld siden den startet med lite brus, null snacks, få folk og ingen spill. Den første timen var det bare konversasjon og det var ganske kjedelig, dessuten ble det pratet om tematikk som lå langt unna mine interesseområder så jeg hadde lite å bidra med. Men så ble det omsider ordnet med mer snacks, brus og spill og det ble pizza og flere folk og alt endte opp med å bli ganske så trivelig. 

Og i dag ventet West End Studios sommerforestilling og tur til Liastua og det var kjempekos begge tingene. Jeg koste meg med sjokolade, kakao, sol og skogsstemning på Liastua, jeg skrev rimedikt på t-banen ned til sentrum fordi jeg leser en bok med rimedikt for øyeblikket og derfor har rim på hjernen (se stjernen og kjernen når rim er på hjernen helt til jeg i grunnen blir skikkelig gæren) og deretter var det show! West End Studios er sånn jeg har skjønt det et studio med jazz, ballett og musikal på timeplanen for barn og unge og forestillingen jeg så med dem var en forestilling med utdrag fra en hel masse musikaler (og med andre ord var det jo veldig karolinsk). Og greit nok, jeg skal innrømme at jeg ikke syntes alt var like interessant (numrene der det var fire-femåringer eller seks-syvåringer var veldig søte, men kanskje mest interessant for foreldrene deres), men det var massevis med talent og sjarm fra barn og unge fra fire år til godt opp i tenårene. I tillegg bidro elever fra Musikkteaterhøgskolen og det var masse fin sang og dans og veldig fint sammensatt. Så ja, det var fint og det er godt mulig at jeg drar på nye forestillinger med West End Studios senere selv om omtrent alle andre i publikum er der fordi de kjenner noen på scenen. Hvis det er utdrag fra musikaler så interesserer det jo meg basically uansett 😉

Så ja, denne helgen har vært kulturell på veldig mange måter og det som gjør ting enda bedre er at det tilfeldigvis er Tony Awards 2014 i kveld og fri på grunn av pinse i morgen sånn at jeg kan sove helt til klokka 08:00 og så sitte noen timer mens jeg koser meg med massevis av klipp fra Tony Awards på Youtube. Det blir kjempegøy! Og Hugh Jackman skal være programleder og så vil det være masse musikalopptredner og det er i det hele tatt temmelig stor sannsynlighet for at mitt neste blogginnlegg (som kommer på onsdag mest sannsynlig) vil inneholde litt klipp og sånt siden det sikkert er en hel massevis som faller i smak. Og hva angår favoritter så vet jeg bare at jeg vil at James Monroe Iglehart skal få Tony for sin tolkning av Genie (siden han er awesome på Aladdin-musikalcden som jeg har det med å lytte til på Spotify stadig vekk for tiden) og forøvrig er jeg fornøyd med det meste =D 

Men da tenkte jeg å finne på andre ting, drikke te og så kommer neste innlegg altså mest sannsynlig på onsdag. For å avslutte tenkte jeg å poste avslutningen på fjorårets Tony Awards siden det er Neil Patrick Harris, Audra McDonalds OG Lin-Manuel Miranda og da er det jo konge da, sånn er det bare. God fornøyelse og bables! 

2 kommentarer
  1. For noen fine dager du har hatt! Jeg savner Musikkens dag litt, det er en av årets fineste dager. Du burde ha fått med deg Hi Ho Mustachio, da 😉 Og Neil Patrick Harris er kjempekul!

  2. Jaa, har hatt en veldig fin helg =D Og jeg skulle gjerne fått med meg Hi Ho Mustachio, men det krasjet med noe annet så da gikk det ikke, nye muligheter kommer sikkert. Og Neil Patrick Harris er episk!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg