Der jeg babler om de 7 kuleste tingene med Tony Awards 2014 :)

Heisann! Det er onsdag, jeg har trent og gjort ymse fornuftige ting og nå skal kvelden brukes til kos og en form for kos er jo å blogge 🙂 Og livet er fint. Det kunne gjerne vært mer sosialt og det er kanskje ikke direkte spenningsfylt, men det er fint og det inneholder bøker, te og musikalmusikk og da er jo jeg fornøyd. Dessuten har jeg fine planer for lørdag om å dra på Oslo Comix Expo, spise middag på Burger King og se “Fault in our stars” på kino (en film som jeg sannsynligvis kommer til å anmelde her lørdag kveld) så det blir jo også gøy. Forøvrig har jeg funnet ut at jeg vil ha veldig fine planer lørdag 21. juni i tillegg siden jeg var blant ni vinnere av en Instagram-konkurranse og dermed vil få to billetter til Svanesjøen i posten snart (ballett, Operaen, sofistikerthet yay!), men det er jo fortsatt ti dager unna. Uansett så er livet en kul dings og en grunn til det var mandag 9. juni. 

9. juni er jo i utgangspunktet en brilliant dag siden det er bursdagen til Donald Duck, men i år var det i tillegg dagen etter Tony Awards og det innebar at jeg kunne starte uka med klipp fra den mest karolinske pris-utdelingen som finnes 😉 Og greit nok, jeg skal innrømme at jeg syns Tony Awards de siste årene har vært bedre, det var fortsatt fint og underholdende, men i år var det mindre ekstravagant og det var mindre OMG-fantastiskhet. Noe av grunnen til dette er nok at det var Hugh Jackman og ikke Neil Patrick Harris som var programleder for Hugh Jackman er absolutt ganske brilliant og talentfull selv, men jeg liker Neil Patrick Harris bedre som programleder, sånn er det bare. Med det sagt så var det mye som var supert og siden dette er min blogg og jeg kan bruke den til slik tematikk som muligens interesserer alle andre midt i ryggen så tenkte jeg nå å poste de syv beste tingene med Tony Awards 2014 i villkårlig rekkefølge. Så da setter jeg i gang:

Topp 7 ting med Tony Awards 2014

 

1) James Monroe Iglehart 

Det var bare én ting jeg visste med full sikkerhet og det var at jeg håpet James Monroe Iglehart skulle vinn Tony for sin tolkning av Genie (siden jeg, som en del nok har fått med seg, har dilla på å lytte til ham på Aladdin: The Musical-cden på Spotify og sånt) og han vant! Noe som videre ble forklart da det var en opptreden fra Aladdin med “Friend like me” og han var fantastisk:

Ååå, jeg er sååå fan! I tillegg er han som spiller Aladdin (Adam Jacobs) skikkelig eye candy og det er kult å se på og ja, me like!

2) Audra McDonalds rekord

Audra McDonalds er teaterets versjon av Meryl Streep har jeg funnet ut og har med dette vunnet sin Tony Award nummer 6(!) og dette er rekord. Hun har attpåtil vunnet Tony Award i alle kvinnekategoriene og siden hun er 43 år gammel så har hun jo en lang karriere foran seg fortsatt så det blir sikkert flere priser. Jeg er imponert og fascinert og jeg digger talen hennes for den er superfin, verdig og viktig 🙂

3) Neil Patrick Harris som Hedwig (Hedwig and the angry itch)

“Hedwig and the angry itch” er ikke blant mine favoritter musikalmessig sett, men jeg har sett filmen og den er en veldig sterk, meningsfylt og awesome filmopplevelse (og en av de musikalene som er mer rocka og nok kan appellere vel så mye til folk som ikke er musikalomane). Og nå har den blitt satt opp på Broadway med Neil Patrick Harris (som vant Tony Award for sin tolkning av Hedwig, just saying) i hovedrollen og her er en sang og det er veldig flott. Neil Patrick Harris gir alt bokstavelig talt, det er en kul sang og fascinerende fakta: mannen som synger rundt 3:25 inn i klippet er spilt av en dame (som forøvrig også vant Tony på søndag). 

4) Utdrag fra “Gentleman’s Guide to Love and Murder”

Kort oppsummert er hovedplottet i “Gentleman’s Guide to Love and Murder” historien om en mann som finner ut at han er niende i rekken til å vinne en stor formue og så er det åtte før ham i rekken som altså må mordes på ymse underholdende måter og så spilles de åtte som må drepes alle sammen av samme person og sånt. Og mens musikalcden ikke har så fengende musikk at jeg lytter en hel massevis til denne musikalen så tror jeg denne musikalen vil være en makaber, genial, underholdende og særdeles artig affære å se på teater og jeg har en sånn liten dagdrøm om at den kan settes opp på Det Norske Teater for der så jeg “Shockheaded Peter” som viste at Det Norske Teater kan skape magi ut i fra sære, makabre og kreative musikaler. Og det var en skikkelig digresjon. Anyway, i alle fall var det et utdrag fra “Gentleman’s Guide to Love and Murder” under Tony Awards og det var fantastisk <3 Og introduksjonen til dette nummeret: awesome!

5) Idina Menzels opptreden

Idina Menzel opptrådde med en sang fra den nyeste musikalen hennes, “If/Then” (som jeg for så vidt også har veldig lyst til å se) og det var supert! Jeg syns Idina Menzels stemme er så himla fin og jeg liker henne så godt generelt sett og ååå, denne opptrednen var et høydepunkt for man ser det så godt hvor sterkt hun føler det hun synger, hun lever sangen mens den synges og det elsker jeg <3

6) Utdrag fra “Finding Neverland”-musikal 

Jeg liker Johnny Depp aller best i “Sweeney Todd” og nest best i “Finding Neverland”, en film som er veldig fin, trist og vakker og som altså skal bli musikal. Her er en sang fra denne nye musikalen der Jennifer Hudson synger en sang som heter “Neverland” mens Melanie Moore (vinner av sesong 8 av SYTYCD) er en dansende Peter Pan. Dette var kanskje det mest fortryllende øyeblikket for dansingen var superfin, sangen var vakkerhet og Jennifer Hudson er jo veeeldig flink til å synge 🙂 Og å som jeg håper “Finding Neverland”-musikalen får en cd etter hvert som tilfeldigvis havner på Spotify 😉

7) Utdrag fra “Beautiful: The Carole King Musical” 

Carole King var jo et navn jeg hadde hørt, men det er først nå jeg har funnet ut hvor mange skikkelig kjente sanger hun står bak som sanger og låtskriver. Og så har det altså kommet en musikal om henne med Jessie Mueller i hovedrollen og her var det utdrag fra den musikalen der Carole King også var med og det hele var supert. Jessie Mueller og Carole King har en duett etter hvert og det er flott på alle mulige måter. Girl Power og alt det der!

*

Og det var høydepunktene fra årets Tony Awards sånn jeg ser det og nå skal jeg finne på andre ting. Neste blogginnlegg kommer altså etter planen lørdag kveld så da bables vi!

4 kommentarer
  1. Jeg har ikke fått sett gjennom alt, men digger virkelig “Friend Like Me”! Aladdin har alltid vært en av favorittene mine – både som Disney-film(er) og Disney-serie. Tenk å få se den oppsettningen i sin helhet! De skal vise “Hedwig and the Angry Inch” på Hovefestivalen, så måtte ta en titt på det også – snakk om å kjøre på. Haha, ingen sosial hemninger!

  2. “Friend like me” er virkelig flotters og ja, har alltid likt Aladdin selv (har veldig lyst til å se den oppsetningen) =D Og nei da, ingen sosiale hemninger, Neil Patrick Harris gir virkelig alt 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg