Oppsummeringsinnlegg for juni 2014 :)

Heisann! Det er tirsdag og livet er fint selv om jeg syns alt for få kommenterer bloggen min for tiden (men det kunne jo vært verre, bevares). Og jeg har funnet ut at jeg trenger å skrive noveller denne måneden siden jeg nå har oppdaget flere skrivekonkurranser som jeg rett og slett er nødt til å være med på. Men bare vent, snart har jeg ferie og da kan jeg prokrastinere en hel masse og likevel få skrevet mer enn jeg klarer å få tid til nå for tiden, generelt sett er et av målene mine for sommeren å være kreativ en del, det blir gøy =D 

Ellers så er det under 100 timer igjen til ferie og jeg gleder meg skikkelig for det blir jo herlig. Det blir å lese, se film, skrive, tegne, spille Nintendo 3DS og nyte late dager med mye kos å tilby <3 Og på lørdag tenkte jeg å shoppe litt for noen gavekort jeg fikk til bursdagen min og sånt, dessuten kan man dra på kino, spise på yndlingsrestauranten, det er et mylder av muligheter. Forøvrig og helt urelatert så er dette en veldig fin sang: https://www.youtube.com/watch?v=qskgZLsrbtQ som dessverre ikke var mulig å poste på bloggen, men som like fullt er vakkerhet <3

Jeg fant en filmet versjon av musikalen “The light in the Piazza” på Youtube og har kost meg med den de siste dagene og ååå, det er en veldig fin musikal. Riktignok er plottet litt enkelt og det er ingen ny musikalfavoritt eller noe sånt, men samtidig er det himla romantisk og skjønt og det er jo et pluss. Og musikken er virkelig nydelig og vakkert sunget fra ende til annen. Her er ellers en annen sang fra “The light in the Piazza” med andre skuespillere og den heter “Say it somehow” og er også fenomenal:

Og ja, det er Matthew Morrison fra Glee 😉 

Men nå skal jeg komme til poenget for dette innlegget og det er å oppsummere juni bok- og filmmessig sett, en måned da jeg så ganske få filmer, men leste en hel del bøker. Vi setter i gang:

Oppsummering av nye litterære og filmatiske opplevelser for juni

BØKER

– Gloriana av Kevin Huizenga

Fint tegnet grafisk roman som tidvis var fascinerende, men hovedsaklig var for tynn, for rar og egentlig ikke engasjerte meg så veldig. Raskt lest ut likevel, men det er jo naturlig når en bok er under 100 sider lang. Terningkast 3!

– Pling i bollen av Ingvild Rishøy (illustrert av Bendik Kaltenborn)

Karolinsk, artig, genial og veldig fin samling rimedikt som absolutt var inspirerende. Terningkast 5!

– Two boys kissing av David Levithan

Usedvanlig vakkert, viktig og presist om kjærlighet og liknende ting. Terningkast 6!

– Filurerier av H. G. Jürgens

Kreativ og temmelig ålreit diktsamling som ga meg rim på hjernen. Terningkast 4!

– East of the Sun, West of the Moon av Jackie Morris

Fint formidlet eventyr med superfine illustrasjoner. Hvis man trykker på navnet til forfatteren kommer man til et galleri på Facebook med bildene hennes og de er kjempefine og det er også en veldig fin bok av det eventyrlige slaget. Terningkast 5!

– Leksikon om lengsel av Hilde Østby

Smart, underholdende og interessant om kjærlighet. Terningkast 5!

– Å holde pusten av Agate Øksendal Kaupang

Velskrevet, sår og med fint formulerte ordbilder. Terningkast 4!

– Cuckoo Song av Frances Hardinge

Eventyrlig, flott fortalt, stemningsfullt og creepy. Terningkast 5!

– Jonathan Strange & Mr Norrell av Susanna Clarke

Fascinerende, intelligent, magisk og interessant bok som jeg har hatt i bokhyllene i årevis før jeg nå endeligvis leste den. Veldig tykk bok som ser skikkelig tung ut, men er mer engasjerende enn den ser ut. Terningkast 5!

FILMER

– The fault in our stars

Fine, triste, gode filmen som jeg likte nesten enda litt mer enn boka. Terningkast 6!

– The light in the Piazza

Skjønn musikal filmet live med flotte rolleprestasjoner og musikk som definitivt er vakkerhet. Terningkast 5!

*

Og da har jeg oppsummert juni og er klar for å finne ut hvilke filmer og bøker som vil gjøre juli awesome. Men nå skal jeg finne på litt andre ting og tang. Ha en fin dag alle sammen og så kommer neste blogginnlegg på fredag 🙂 Vi bables!

 

5 kommentarer
  1. Du får tenke på det, men “Fault in our stars”-filmen er i alle fall verdt å se selv om man føler veldig mye når man ser den 🙂 Takk for kommentaren!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg