Dragetreneren 2 :)

Heisann! Det er onsdag og jeg har gjort veldig lite fornuftig de siste dagene. Men jeg har lest videre på “Et helt halvt år” av Jojo Moyes (finfin sommerlesning), har bøker som snart skal nytes i vei på Kindle-en min, jeg har skrevet litt, vært på kafé og gledet meg skikkelig til torsdag 24. juli. For mange er dette bare en torsdag, men for meg er det ny episode av SYTYCD å våkne til (har dilla i alt for stor grad), det er sjokoladebollekos og det er å dra av gårde til København og sistnevnte er jo absolutt det store høydepunktet =D Og det er fortsatt en del av meg som gruer meg skikkelig til mandag og jobb og hverdag og alt det der igjen, men det går nok fint (selv om det vil måtte innebære å stå opp seks om morgenen og det frister særdeles lite etter noen herlige uker med muligheten til å stå opp rundt 8-9 om morgenen i stedet). Og det er jo så mye å glede seg til fremover, jeg skal sørge for at helgene blir fulle av eventyr og tryllestøv <3

Men nok om det, uansett er det dans og tur og kos å se frem til i morgen og det gjør meg kjempefornøyd. Dessuten har jeg fått tak i mye fint i det siste, rent klesmessig sett og jeg har sett fine filmer denne måneden og det er akkurat film jeg tenkte å la være tematikken nå. Jeg så nemlig “Dragetreneren 2” på kino like før jeg dro til Stavern og nå tenkte jeg å poste traileren og deretter bruke resten av dette innlegget på en anmeldelse. Videre kommer neste blogginnlegg på søndag (med Københavnturen som tematikk) så da bables vi!

Dragetreneren 2

 

Et kjent faktum er at jeg er veldig glad i animasjonsfilm og av Dreamworks sine animerte filmeventyr så er «Dragetreneren» en av de beste. For det er noe med stemningen og hvor storslagent det er og jeg syns det er veldig fin animasjonsstil i tillegg. Og som fan av «Dragetreneren» sa det seg selv at jeg skulle se «Dragetreneren 2» på kino og nå er det gjort og konklusjonen er at dette er en veldig fin film.

Det har gått fem år siden film numero uno og Hikken har blitt tyve og bekymrer seg for farens plan om at han skal bli høvding i og med at han selv har lyst til å være fri til å reise rundt og oppdage mer av verden. Videre har drager nå blitt en essensiell del av Hikkens hverdag og han har fortsatt et spesielt godt forhold til dragen Tannløs (og her bruker jeg de norske navnene tilfeldigvis) og har blitt kjæreste med sin kjære Astrid. Så finner han nye områder og så skjer det mye spennende som forandrer alt og jeg har egentlig ikke tenkt å si noe mer om handlingen utenom at alt er episkhet.

For ja, dette er i bunn og grunn en temmelig klassisk historie, men i «Dragetreneren 2» er det helt i orden. Noen ganger funker det klassiske ganske godt i grunnen og dette er en sånn film. Og det er så himla fint. Jeg liker karakterene, fortellingen som formidles, animasjonen og musikken og alt er veldig flott gjennomført.

Og ååå, scenene i lufta, flygesekvensene, denne filmen er så nydelig å se på. Det er episk og det er eventyrlig og det i seg selv gjør dette til en film som virkelig bør sees på kino. Popcornfilm? Ja, til de grader!

Så ja, denne filmen var svært tilfredsstillende. Og det er sikkert ting som kunne vært gjort annerledes og det mangler fortsatt noe for at jeg skal være helt i himmelen, men aller mest liker jeg denne filmen og har egentlig ikke så mye fornuftig å si utenom at ååå, denne filmen syns jeg folk skal se. Den er absolutt verdt billetten.

 

Terningkast 5!

2 kommentarer
  1. Oi, nå har jeg to runder med SYTYCD å ta igjen! Jøsses! Men det er jo egentlig bare fint. Jeg har dilla på How to Train Your Dragon-filmene. Jeg så faktisk ikke ener’n før nylig, faktisk dagen før vi skulle se oppfølgeren på kino. En snau uke etterpå så jeg alt ekstramaterialet på Netflix og ener’n en gang til. : )

  2. How to train your dragon-filmene er fantastiske, sannsynligvis den filmserien til Dreamworks jeg liker best (tett fulgt av Shrek-serien) og håper du får sett SYTYCD-rundene du har gått glipp av, det er veldig fint =D Takk for kommentar!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg