Om København og sånt :)

Heisann! Jeg driver med planlegging av ymse ting jeg kan finne på fremover. For ja, hverdagen er for min del tilbake igjen i morgen med jobb fra åtte til fire og alt det fører med seg og det syns jeg er litt synd, men samtidig trenger ikke det bety at alt må være hverdagslig av den grunn. Ideen min er å prøve å holde på feriefølelsen så godt jeg kan med å dra til parker og strender etter jobb, lese mye, slappe av på balkonger og generelt sett nyte livet og sommern som slettes ikke er over bare fordi jeg må jobbe. Dessuten ser jeg etter kurs og ymse aktiviteter som jeg kan finne på til høsten siden jeg har lyst til å møte mer mennesker, få noen å gjøre ting sammen med i stedet for å gjøre nesten alt på egenhånd. Og jeg leter på Finn.no siden praksisen der jeg er nå sannsynligvis ikke vil føre til jobb og jeg nå skal være der til september og etter det ikke helt vet hva som vil komme til å skje. Så ja, jeg tenker og planlegger. Og jeg nyter denne siste kvelden før ymse rutiner må i gang på ny 🙂

Ellers så er livet fint og jeg har hatt en veldig trivelig tur til København som jeg nå tenkte å poste en del bilder fra. 

Oppdrag: København

Turen begynte på onsdag med en herlig båttur der det ble spilt Yatzy, lest, spist maaaasse mat under buffeten og der jeg hadde det skikkelig trivelig. Og så kom vi til København lørdag morgen og møtte en kokende varm by der moren min taklet varmen veldig dårlig. Jeg for min del taklet den ganske bra, men med det sagt så gjør det egentlig ingen ting at det i neste uke er spådd snarere 22 plussgrader fremfor over 30. Hvis Oslo byr på oppholdsvær, 22 plussgrader, litt vind og ymse skyer som ser ut som skilpadder mesteparten av tiden fremover er det helt ypperlig. 

Hotellet vårt, funnet etter nærmere halvannen times gange siden vi gikk av bussen fra havnen i helt andre enden av København basically, viste seg å være rett overfor et scientologi-senter interessant nok. Jeg skjønner virkelig ikke hvordan det er folk som tror på scientologi siden det høres veldig usannsynlig ut. 

På fredag ettermiddag og kveld tilbragte jeg og moren min en del timer på Tivoli og Tivoli er herlig. Her er utsikten fra pariserhjulet og det er jo ganske så idyllisk 🙂

Litt vakkerhet <3

Litt mer vakkerhet med bonusmateriale (les: lyktestolpe). 

Det er generelt veldig fine omgivelser på Tivoli og nettopp det er mye av sjarmen for jeg er en pyse, jeg tør ikke kjøre så mye. Og da er det så praktisk at bare å gå rundt på Tivoli i seg selv er behagelig. Det er fine ting å se på overalt, det er blomster og planter og fin stemning og det finnes finheter som brus og slush som videre gjør livet fint. Dessuten er de tingene som jeg liker å kjøre ting jeg liker så godt å kjøre at jeg gjerne tar dem flere ganger. Minen og Den flyvende koffert for eksempel 😉

Fine skipet.

Jeg har vært på Tivoli i København flere ganger opp i gjennom årene, men det er denne gangen jeg oppdaget det lille fossefallet 🙂

Vi bodde på et helt ålreit hotell med helt ålreit frokost (dvs. tomat, agurk, croissant og appelsinjuice) og dette er utsikten fra rommet.

Fredagen ble brukt til Tivoli, sen frokost som var mer brunch-ish når sant skal sies, å titte rundt og å lete frem hotellet og så var lørdag den store Strøget-dagen. I Strøget var det en hel masse butikker og i tillegg var det museer som jeg besøkte (Ripley’s-museet og H.C. Andersen-museet). Jeg har vunnet Yatzy-runder, blitt klissvåt av plutselig kortvarig regnvær, shoppet, lest og spist masse snacks og det har alt sammen vært supert. 

Utsikt fra båten på vei hjem og det trøster meg at vinduet tydeligvis ikke er så rent. Jeg har jo fortsatt til gode å vaske vinduene hjemme hos meg selv (ja, jeg er lat, sorry).

Båtbilde tatt etter at jeg gikk i land i Oslo i morges. 

Nå kommer litt bilder av shoppingfangst:

Ny veske. Jeg trenger egentlig ikke vesker for tiden, men den var fin, romslig og det er jo kjekt å ha et alternativ. Ingen av veskene mine har det jo med å vare så lenge.

Ulrik Ugle. En søt ugle-figur jeg fant og kjøpte meg fordi den kostet kun 25 danske kroner og var ganske fin 🙂

Og i fjor ble det jo ikke noen bøker i København siden Boghallen var stengt og jeg ikke var helt sikker på hvor Københavns andre bokhandler hadde gjemt seg, men i år hadde jeg mange bokhandler jeg hadde planer om å lete etter. Dette viste seg dog å være unødvendig siden Boghallen ikke bare var åpen, men attpåtil hadde et bugnende utvalg av bøker, to etasjer, et stort utvalg bøker på engelsk og masse både for barn og unge, voksne og fantasy/science fiction. Jeg var på Boghallen i halvannen time og endte opp med mye nytt som jeg gleder meg til å lese.

Fem(!) nye bøker ble det og det er to Fantasy-bøker for barn og unge signert Chris Colfer (for mange mest kjent som Kurt i Glee), en bok om pirater og slikt som sikkert teknisk sett er ment for barn, men hvem bryr seg, jeg er barn i hjertet. “Second Chance Summer” av Morgan Matson som er en forfatter jeg liker veldig godt nå siden jeg har lest to andre ungdomsbøker av henne som begge var veldig fint skrevet og sist, men ikke minst “The Humans” av Matt Haig som er skjønnlitteratur med sci-fi elementer som jeg har hørt veldig mye fint om. Med tanke på disse fem bøkene, de uleste underverkene jeg har på Kindle-en min, de uleste bøkene jeg har fra før (der et lite utvalg riktignok antakelig skal leveres til en Fretex-butikk eller noe sånt snart siden de ikke frister å lese) og et planlagt biblioteksbesøk neste lørdag vil jeg definitivt ha mer enn nok å lese på for en god stund fremover <3 Bøker!

*

Anyway, jeg har i alle fall hatt en veldig fin tur til København og en innmari deilig ferie og trøsten når hverdagen altså snart kommer tilbake er at jeg kan fylle hver dag etter klokka 16:00 med hva enn jeg vil og at det finnes parker og strender og et mangfold av muligheter for å holde på feriefølelsen fremover. Jeg vil nok fortsette å kose meg =D

Neste innlegg kommer enten tirsdag eller onsdag, vi bables!

 

4 kommentarer
  1. Fine ferieturer kan man leve lenge på 🙂 Jeg har faktisk aldri vært i København. Jeg var i Bornholm en gang da jeg var liten, men altså aldri sjølve hovedstaden. Og jeg har veldig lyst til å dra på Tivoli! For det første er jeg veldig glad i karuseller, men jeg syns det virker så mye finere, mer behagelig og mer parkaktig der enn på for eksempel Tusenfryd, som nesten blir litt for masete for min smak. Og så morsomt at du fikk tak i bøkene til Chris Colfer, har blitt ganske glad i ham av å se på Glee, du må anmelde dem når du kommer så langt! 🙂

  2. Håper du får dratt til København og Tivoli for Tivoli er virkelig veldig behagelig og parkaktig og man kan ta attraksjoner, men også ha det supertrivelig uten å ta en eneste attraksjon om man vil bare fordi det er så pent og inspirerende <3 Og Tusenfryd er veldig masete (og siden attraksjonene der krever at man enten tør det meste eller er barn og det er lite å finne på om man er en pysete voksen har jeg ikke vært der på fem år), Tivoli er bedre 🙂 Og Chris Colfer er kul, kan sikkert anmelde i vei når bøkene er lest.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg