Remarkable og hverdagsgleder :)

Soundtrack: Vanessa Carlton ? Ordinary Day (siden dette har vært en ganske alminnelig tirsdag og det er en fin sang og egentlig er det hva en gjør det til, det skal så lite til for å forvandle hver dag til noe finfint og eventyrlig)

Sånn rent utenom at jeg svetter halvt i hjel i arbeidsantrekket mitt på Rema 1000 så har det gått overraskende greit å jobbe igjen. Og tiden går jo veldig fort, nå er det jo allerede under 70 timer til helg 😉 Ellers så prøver jeg å takle varmen med å sitte mye på verandaen min, drikke en del te og vann og droppe dyne om nettene. Det er jo himla varmt for tiden. 

Forøvrig er det ikke så mye interessant å si. Jeg leser en del, jeg har noen nye kreative prosjekter, jeg obsesser over SYTYCD og bekymrer meg over at fire skal gå ut i neste episode, jeg gleder meg til helgeplanene mine og jeg nyter at jeg har en eske med Maltesers som jeg fikk tak i på danskebåten og som sannsynligvis ikke vil vare så lenge siden det er såå godt. Forøvrig har jeg lest masse interessant denne sommeren og det vil bety at jeg vil kunne anmelde ting en hel del fremover. Og det vil være anmeldelse på gang i dette innlegget og, men først har jeg noen andre planer. 

Jeg hadde lyst til å poste dette: https://www.youtube.com/watch?v=MenBz8-dwpA&index=2&list=LL0BFIzBZ9DRyg7W7JnJDXag fordi det er en temmelig episk Wicked-medley, men den ble deaktivert ved forespørsel. Det jeg derimot kan poste er dette:

 

For det er vakkerhet og veldig aktuelt siden den første traileren for den tredje Hobbiten-filmen nylig kom ut. Første Hobbiten-filmen så jeg på kino og så var jeg så dum å se andre filmen hjemme fordi jeg ble skremt av lengden og da skjønte jeg at Hobbiten-filmene definitivt er filmer man må se på et stort lerret. Hjemme i stua blir liksom ikke det samme så treern skal jeg definitivt se på kino tenker jeg 🙂

Men da tenkte jeg å poste dette:

En av alle de fine tingene jeg har lest denne sommeren er denne boka som jeg nå tenkte å bruke resten av dette innlegget på å anmelde. God fornøyelse og håper det faller i smak og så kommer neste blogginnlegg på fredag 🙂

Remarkable av Lizzie K. Foley

 

Alle i byen Remarkable er nettopp remarkable. De er brilliante, geniale, talentfulle og imponerende. Alle med noen få unntak og et av unntakene er tiårige Jane som er fullstendig alminnelig. Men så skjer det mye spennende, det dukker opp pirater og værmaskiner og ting og tang og Jane blir del av et eventyr som viser henne at livet kan være virkelig spennende selv om man er den alminnelige i en verden full av talenter.

Dette var en av de bøkene jeg skaffet meg på grunn av konseptet for selv om man ikke lever i en by som «Remarkable» så føler de fleste til tider at de er den gjennomsnittlige i en verden der alle andre er mer vellykkede og imponerende. Og jeg har ofte ønsket å være mer spesiell og talentfull og nettopp derfor er en bok som dette ypperlig, en bok som viser at å være brilliant er vel og bra, men at den aller mest spesielle kan være den som tilsynelatende ikke er spesiell i det hele tatt. For det er så mange ting i livet som er langt viktigere enn å være skikkelig talentfull og av og til kan et talent til og med være en forbannelse, noe denne boka tydelig viser.

Så ja, jeg likte konseptet og moralen i denne boka. Og utover det, jeg likte generelt denne boka. Det er en bok for barn og unge og man merker jo det for så vidt, men det er også en av de bøkene som man kan kose seg med også hvis man er eldre. Og det er noe med stemningen og skrivestilen som tiltalte meg veldig og greit nok, det er noen småting som gjør det litt åpenbart at dette også er Lizzie K. Foley sin første bok, men samtidig er disse småfeilene noe av sjarmen.

Videre liker jeg karakterene, Jane særlig, men også bestefaren hennes John og mange andre. Jeg liker hvordan ting hang godt sammen og jeg liker at det var pirater og sjøormer og mye moro.

Så nei, dette er ikke en sånn bok som man må lese eller som er det mest fantastisk skrevne ever, men den er så himla skjønn og lettlest og det mest passende sannsynligvis om man vil lese en virkelig sjarmerende sommerbok der man bare vil kose seg.

 

Jeg koste meg skikkelig og gir derfor terningkast 5!

 

6 kommentarer
  1. Fin anmeldelse! Virker som en skikkelig søt bok, fikk lyst til å lese den (:
   Hvordan klarer du å drikke te i den varmen? Begynner endelig å bli litt kaldere nå, så jeg kan begynne å drikke te igjen!

  2. Så bra at anmeldelsen falt i smak, det er en veldig søt bok 🙂 Og jeg klarer å drikke te uansett vær siden jeg er så glad i det (jeg venter riktignok oftere til teen er mer lunken-ish når det er varmt, men likevel).

  3. Enig i at det var et kult konsept! Jeg er av den oppfatning at sjøl det aller kjedeligste mennesket i hele verden har noe virkelig unikt og skikkelig, skikkelig rart ved seg 😉
   Gleder meg til den nye Hobbiten-filmen! 🙂

  4. Jeg hadde faktisk en mistanke om at det var fra deg, Kristine (det var en Kristine-sk kommentar og skrivestil om det gir mening) og jeg er helt enig. Og ja, gleder meg til neste Hobbiten-filmen 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg