SYTYCD 11-tankespill =D

Heisann! Det er mandag og jeg har hatt en ganske fin helg der jeg blant annet var på biblioteket og lånte tre filmer og syv bøker. Bibliotekbesøk er elsk <3 Og det er forøvrig ikke så mye spennende å melde, uten at det gjør noe. Livet er kanskje hverdagslig, men det er også fint og det er et mylder av muligheter og ting jeg vurderer å finne på så ja, jeg er tilfreds. 

Ellers så har jeg funnet ut noe brilliant og det er dette: http://www.penguin.com.au/content/19282513/new-novel-steve-toltz-be-published-2015 og det er awesome om det stemmer. Steve Toltz er forfatteren bak “Fraction of the whole” (på norsk: “Brøkdelen av helheten”) som er en av mine definitive favorittbøker og neste år vil han altså etter sigende endeligvis gi ut en ny bok og med det være en grunn til å glede seg til våren neste år. Yay! 

Men nå tenkte jeg at det var på tide med et sånt innlegg som fullt og helt handler om SYTYCD og vil gi meg en unnskyldning for å poste mange danser og bable litt i vei om mitt obsessingsobjekt numero uno for tiden. Så da setter vi i gang:

Hvem av de ti gjenværende jeg har mest lyst til at skal være topp seks og ymse tanker om sesong 11 forøvrig (kan inneholde spoilere om man ikke er like oppdatert som meg)

So you think you can dance. Jeg elsker det, har alltid elsket det og vil alltid elske det uansett hvor mye jeg tidvis irriterer meg over ting. For å irritere meg gjør jeg masse. Jeg frustreres over Nigel, får vondt i hodet av Mary Murphy når hun skriker og syns det i ny og ne tas beslutninger jeg ikke liker i det hele tatt og likevel. Selv når jeg mister interessen for en sesong (noe som hendte i sesong 7 etter at Alex Wong ble skadet og måtte trekke seg) så kommer jeg tilbake til det. Litt sånn som jeg alltid kommer tilbake til skrivingen hvis jeg har lengre perioder da kreativiteten er veldig flink til å gjemme seg. Og jeg kommer til å bli veldig trist når det ikke blir flere sesonger med SYTYCD og lure veldig på hva jeg skal fylle sommerens obsessing med i stedet. Jeg håper virkelig det blir en sesong 12, noe annet hadde vært fryktferdelig vemodig. 

Anyway. Denne sesongen har vært litt variabel og på noen måter litt skuffende. Jeg har like dilla som vanlig og jeg liker deltakerne veldig godt og på noen punkter syns jeg denne sesongen har vært bedre enn tidligere (mer konstruktive tilbakemeldinger, Misty Copeland blant dommerne i en del episoder, brilliante grupperutiner mye av tida, slike ting), men samtidig er det likevel en del av meg som ikke har gitt meg hen til alt sammen like mye som før. Det føles som om det er litt sjeldnere under sesong 11 at jeg blir helt sånn “omg, denne dansen er awesome, alle må se den NÅ!!!”-betatt av noe som helst og det er ingen av deltakerne jeg føler at det er verdens undergang om går ut. Og det kan hende dette er naturlig og til og med sunt, men samtidig føles det litt synd. Jeg føler at dansene er bra og danserne er dyktige, men det føles som om noe mangler som var der før. Og kanskje er noe av det at jeg rent overfladisk sett for første gang på flere år ikke har noe crush-objekt i år. Det pleier å være minst en av guttene jeg blir småforelsket i mens jeg dagdrømmer om at de bare skal komme gjennom data-skjermen og by meg galant opp til dans (Aaron, Pasha, Benji er tre gode eksempler på slike gutter) og det er ingen sånne gutter med i år. Jo da, Casey er småsøt, men han er også i mine øyne den mest personlighetsløse og kjedelige av de gjenværende danserne. Og de andre guttene har jo sjarm og sånt, men ingen gjør meg betatt. I tillegg føler jeg litt at mange av topp 20 i år generelt sett ikke har føltes helt klare for konkurransen og jeg er ikke så sikker på om dommerne virkelig har valgt de mest tilpasningsdyktige og karismatiske til å bli topp 20. 

Med det sagt så er det mange deltakere i år jeg har likt veldig godt og jeg føler også at det er helt greit hvem som er igjen (sånn rent utenom at jeg syns Teddy og Serge skulle vært igjen i stedet for Rudy som irriterer meg og Casey som jeg finner uinteressant selv om han er svært god teknisk og at Carly og Marlene i mine øyne gikk ut for tidlig begge to). Og av topp 10 har jeg nå kommet frem til hvem jeg syns burde være topp 6 og nå skal jeg poste kort om hvorfor på hver av dem og i tillegg poste en dans jeg har likt dem veldig godt i. God fornøyelse =D

– Ricky

Ricky var min forhåndsfavoritt i år og han har i stor grad levd opp til forventningene. Og det som er med Ricky er at han ikke bare er ekstremt dyktig, rent teknisk, men han har også en sterk personlighet og det gjør at man blir engasjert i ham også forbi det at han er fantastisk til å danse. Forøvrig var planen min å trekke frem pardanser fremfor grupperutiner sånn egentlig, men jeg klarte ikke å bestemme meg for hvilken pardans jeg liker Ricky best i, han har i grunnen overbevist like mye i alt. Dessuten har han på mange måter hovedrollen i denne grupperutinen uansett og han beviser her at han kan være virkelig attraktiv med guyliner og det er jo et pluss rent overfladisk sett 😉 Det største problemet med Ricky er at dommerne skryter så mye av ham at man får litt lyst til å like ham litt mindre bare på ren trass, det at han blir komplimentert opp i skyene kan i så måte virke mot sin hensikt. Jeg har også lyst til at han skal utfordres enda litt mer enn han har så langt og jeg håper virkelig å få se ham i en par-rutine i sjangeren Broadway siden han alt har bevist at han absolutt evner å gå inn i en rolle.

– Zack 

Zack er den deltakeren i år jeg i aller størst grad har funnet skikkelig allsidig. For sjangeren hans er tap, men så langt har han overbevist 100 % i alt og det at han ikke er blant forhåndsfavorittene mine gjør det ekstra underholdende nå at jeg har så sansen for ham. Og jeg liker også hvordan jeg føler han forvandles når han danser for han virker ganske rolig, avslappet og alminnelig når han ikke danser, da skiller han seg egentlig ikke så veldig ut, men så kommer han på scenen og der skinner han. Det jeg håper fremover er at han får en rørende contemporary-dans som kan vise enda en ny side av ham og at han får danse sin stil igjen i konkurransen og ellers krysser jeg fingrene for at han fortsetter å være like tilpasningsdyktig som han har vært så langt. Og dansen jeg valgte er Paso Doble-en fordi den har fascinerende musikk og han ga seg helt hen til stilen og karakteren på en veldig underholdende måte. 

– Emilio

Emilio er awesome og siden han egentlig var blant topp 20 i fjor, men måtte trekke seg, føler jeg at han vil det ekstra mye. Og denne viljen, dette ønsket om å gi alt nå når han endelig har sjansen har gjort at han så langt har overbevist i alle stiler han har fått og samtidig gitt meg et inntrykk av at han har mer å gi. Videre digger jeg Emilios personlighet, jeg finner ham veldig sjarmerende og jeg syns han er generelt særdeles kul rett og slett. Dansen jeg har valgt viser hvordan han har fabelaktige triks og utover det har han vist entusiasme, danseglede og god teknikk i tillegg. Jeg håper han snart får en Broadway og det hadde vært skikkelig kult om han etter hvert fikk en tango for eksempel og var awesome i den 😉

– Valerie

Valerie har jeg likt veldig godt helt siden auditionen hennes og jeg tror det handler litt om at hun er veldig sjarmerende og er søt på en sånn “girl next door”-måte, sånn i tillegg til at hun virker svært sympatisk. Og greit nok, rent teknikk-messig sett er hun blant de svakere danserne i år, noe som har kommet tydeligere frem på grunn av at hun har danset med Ricky som på sin side er blant de beste teknikk-messig sett og hun er ingen perfekt danser. Men samtidig føles det lett å tilgi fordi hun tar igjen med danseglede og hvordan hun er blant dem som aller mest utstråler en sånn oppriktig lykke over å være på scenen og gjøre det hun elsker. Og mens teknikken kanskje ikke er den beste så har hun vært ganske så god i hver dans hun har fått, blant annet fordi hun er blant de beste på utstråling. Og dansen jeg trakk frem er tap som er hennes sjanger og som virkelig viser hvor mye hun nyter hvert sekund av hver opptreden. Det jeg tenker litt nå er at hun har vært god sammen med Ricky, men at det vil bli fint å se henne sammen med andre dansere der hun kanskje slipper å sammenliknes. Og jeg håper å se henne i en dans der hun virkelig kan gi seg hen og føle seg fri og kanskje det kommer nå.

– Jacque

Jacque er som Zack en av dem man ikke ante noe om på forhånd og som deretter har kommet fra skyggene og virkelig overbevist hele veien. For greit nok så er det av og til noen småting dommerne har å kommentere på, men det er bare småting. Generelt sett har Jacque vært en av dem som har taklet hver eneste stil veldig godt og som også virkelig har gitt seg hen til dansene. Hun har også Zacks evne til å virkelig skinne med en gang hun kommer på scenen og hun har dessuten overbevist teknikk-messig sett hele veien. Dansen jeg har valgt ut er den jeg aller mest føler at Jacque lever i dansen og føler alt inn til margen og utover det er det jo en herlig rutine, den er så fri og intrikat liksom. Videre i konkurransen ønsker jeg å se Jacque i en contemporary-rutine og jeg har også veldig lyst til å for eksempel se henne i en ny hip hop der hun må være skikkelig tøff siden det virkelig ville vist en ny side av Jacque som vi ikke har sett enda. 

– Bridget

Bridget var jeg litt usikker på før konkurransen siden hun hadde en sånn trist “død far”-historie og ikke virket særlig spennende. Jeg har derimot blitt mer og mer overbevist av henne for hver uke som har gått for hun kan virkelig danse og der Jessica startet flott for meg og deretter har skuffet litt, har Bridget gått andre retningen og det til gangs. Hip Hop-en var riktignok så som så, men ellers har jeg likt henne i alt og mens jeg fortsatt føler at hun trenger å utfordres mer så føler jeg også at hun sikkert vil takle de eventuelle utfordringene veldig godt. Særlig i Jive-en jeg her trekker frem føler jeg at Bridget virkelig viser både danseglede, sjarm, teknikk og at hun virkelig har det toppers og da er det bare en bonus at jeg er veldig glad i sangen 😉 Det som er ellers er at jeg føler Bridget virkelig kan overraske fremover, jeg har en sånn følelse av at hun er en typisk sånn deltaker som vil få en rutine eller en solo som er helt “omg, fantastisk!” og jeg gleder meg til dette eventuelt skjer. For hun har massevis med talent og jeg gleder meg til å følge henne videre. Jeg håper utover dette at hun vil få en tango for eksempel og en ny hip hop, det hadde vært fint. 

Det er mine topp 6 blant de gjenværende og blant guttene er jeg veldig klar på at det er disse tre guttene jeg liker best av de gjenværende. Blant jentene er det litt mindre klart for der har vi Jessica som kanskje ikke har vært så heldig med de fleste rutinene sine i konkurransen, men som samtidig har sterk teknikk og sterk karisma og som i sine beste rutiner virkelig overbeviser 100 %. Jeg tror fortsatt hun har masse å gi som deltaker. Dessuten har vi Tanisha som tross alt har vist aller mest allsidighet blant jentene i år og som overbeviser både teknikkmessig sett og hva angår utstråling. Og hun har av en eller annen grunn ikke engasjert meg like mye som de andre jentene blant topp 10, jeg liker personligheten til mange av de andre bedre og sånt, men samtidig er hun definitivt en som forvandles på scenen og som for eksempel var helt konge i hip hop-en og er en farlig utfordrer. Så det er ikke lett. Og Rudy har aldri vært i bunnen og appellerer til mange på grunn av sin sterke personlighet, selv om han ikke er helt min smak, så det er ganske åpent. 

Men Ricky, Zack, Emilio, Valerie, Jacque og Bridget er nok de seks jeg heier mest på så da så. Og nå gleder jeg meg masse til neste episode =D

*

Men da tror jeg nok dette innlegget er bablete og langt nok og jeg har andre planer for kvelden også tross alt. Neste innlegg kommer enten onsdag eller torsdag så da bables vi 🙂

4 kommentarer
  1. Jeg elsker contemporary, men det plager meg litt at det fungerer som en redningsbøye. Travis Wall og Sonya Tayeh er fantastisk dyktige, og koregrafiene deres får alle danserne til å se helt utrolige ut. Synes sjanger får litt for mye å si, det er jo nærmest en billett hjem hvis man trekker feil type dans uansett hvor bra man gjennomfører.

  2. Du har veldig gode poenger og det er sant at contemporary særlig redder folk. Syns sånn sett dommerne burde bli strengere på å se på helhetlig innsats fremfor en super kveld. Men jeg syns ikke det er et så stort problem at det ødelegger for meg.

  3. Ikke sant, jeg koser meg med programmet all the same. Helt ærlig er ikke hvem som vinner det viktigste for meg, det handler mer om å få meg seg alle de fantastiske prestasjonene på veien. Men man kommer ikke utenom at det er ergerlig når en god danser rykker for da ser man ikke mer til ham/henne.

  4. Ja, å se prestasjonene er mer viktig enn hvem som vinner. Og jeg er enig i at det er ergelig når gode dansere rykker, men trøsten da er jo at på SYTYCD så ser man dem av og til igjen som all stars eller liknende ting, de er liksom fortsatt en del av SYTYCD-familien 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg