The land of Stories: The Wishing Spell =D

Heisann. Jeg tenkte litt på å vente med i blogge  til i morgen, men så ombestemte jeg meg. Ikke for det altså, jeg har ikke tenkt å bruke så mye tid på blogging nå heller for jeg må trene og ting og tang som man kan finne essensielt, men jeg ville si hei. Så, “hei” 🙂 Kjære leser, håper du har det fint. Jeg har det ganske så trivelig selv om jeg fortsatt savner ferien litt og jeg av og til tar meg i å få veldig lyst på de tingene jeg ikke har, noe som er teit av meg. Men hovedsaklig så ja, livet er hyggelig og det er mange ting jeg ser frem til fremover, dessuten skal jeg gjøre finheter i helgen og jeg har mulige planer å se frem til og skrivekonkurranser jeg trenger å delta i og ååå, det er nok å fylle tiden med. 

Men nå tenkte jeg å poste en boktrailer jeg fant på nettet: 

Dette er boktrailer for “The Land of Stories: The Wishing Spell” av Chris Colfer som jeg nå har lest og likt. Og nå skal resten av dette innlegget brukes på en anmeldelse av første boka i serien og så håper jeg det faller i smak. Neste blogginnlegg kommer forøvrig enten fredag eller lørdag så da bables vi!

The Land of Stories: The Wishing Spell av Chris Colfer

 

Der det sikkert finnes en hel del kjendiser som har gitt ut bøker mest fordi de er kjente og i mindre grad på grunn av talent, så er det heldigvis også en del som virkelig har noe å komme med. Og heldigvis er Chris Colfer blant sistnevnte.

Chris Colfer er mest kjent fra Glee, men beviser med denne boka at han også er flink til å skrive og jeg koste meg virkelig skikkelig med The Land of Stories og gleder meg til å lese de neste bøkene i serien (det har kommet ut to bøker til og skal komme enda flere, jeg har bok to stående i hylla der den venter på å bli lest) siden dette er en serie som på mange måter er veldig karolinsk. Jeg elsker jo eventyr, jeg elsker historier som tar utgangspunkt i eventyr og snur dem på hodet og jeg liker sjarm, fine forsider og kule hovedpersoner og her får man alt sammen.

Vi følger Conner og Alex Bailey på tolv år som får livet snudd på hodet da de havner i en eventyrbok og blir del av eventyrverdenen de alltid har lest og hørt om. Her må de løse åtte gåter for å finne åtte gjenstander som de trenger for å ønske seg hjem igjen og dette byr på et eventyr som fører dem på kryss og tvers i en verden full av farer og magi.

Og greit nok, det er ingen perfekt bok. Det er noen løse tråder og en del øyeblikk der ting løser seg for lett, sånn i tillegg til at noen ting overforklares og en del twister er lett å forutse om man har lest en del fra før. Generelt sett så er dette en bok der man sikkert kunne funnet masse småting å pirke på om man var i det grundige hjørnet. Og likevel, det gjør egentlig ikke så mye. For det første kan en del forklares ved at dette tross alt er Chris Colfers første bok og hvor mange skaper vel perfeksjon på første forsøk (dessuten kom denne boka ut i 2012 da Chris Colfer kun var 22 år)? I tillegg er det som sagt bare småting og det essensielle er følelsen en bok gir deg når du leser den og jeg koste meg skikkelig med denne boka. Uansett hva som skjedde leste jeg med stor interesse mens jeg lurte spent på hva som ville hende nå.

Det er nemlig veldig engasjerende. Her har vi en bok med behagelig språk som flyter, en bok som underholder og byr på både eventyr og sjarm og en bok der man sitter igjen og vil lese mer. Dessuten er den veldig gjennomtenkt og smart mye av tiden, den har karakterer man liker og den er rett og slett generelt sett en bok jeg likte. Yay!

Så terningkast 5, jeg gleder meg til å lese flere bøker om Alex og Conner og deres eventyr i eventyrlandet og her er litt sitater som viser kulhet og sånt:

?A villain is just a victim whose story hasn?t been told.? 

(Som Wicked-fan og person som generelt sett elsker historier som utvikler skurkene i eventyr og viser at de som regel er ganske misforståtte skapninger, liker jeg denne setningen veldig godt.)

*

?Once upon a time’ These are the most magical words our world has ever known and the gateway to the greatest stories ever told. They’re an immediate calling to anyone who hears them-a calling into a world where everyone is welcome and anything can happen. Mice can become men, maids can become princesses, and they can teach valuable lessons in the process.? 

*

?Right now, we’re living in an ugly chapter of our lives, but books always get better!?

(<3)

*

?Sometimes we forget about our own advantages because we focus on what we don’t have. Just because you have to work a little harder at something that seems easier to others doesn’t mean you’re without your own talents.? 

(Kjenner meg litt igjen i dette.)

*

Sist, men ikke minst så elsker jeg at denne boka har kart (slik Fantasy-bøker ideelt sett skal ha) og denne dedikasjonen før boka starter skikkelig:

?To Grandma,
for being my first editor and giving me the best writing advice I?ve ever received: ?Christopher, I think you should wait until you?re done with elementary school before worrying about being a failed writer.? 

 

(=D)

4 kommentarer
  1. Jeg kommer nok sannsynligvis ikke til å lese disse bøkene, jeg trur nok jeg har faktisk har vokst litt fra barnlige eventyrbøker, men fine utdrag, og jeg liker fortsatt Chris Colfer veldig godt som skuespiller! 🙂

  2. Jaa, den oppmuntrende tonen i eventyrbøker er herlig 🙂 Og det er helt greit at du ikke vil lese dem, Kristine, barnlige eventyrlige bøker er jo helt min stil, men det er jo smak og behag. Og Chris Colfer er kul.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg