Yndlingsfilm-scener med Robin Williams

Heisann! Når alt kommer til alt er livet en fin dings. Og ja da, noen ganger ender jeg opp med å fokusere litt for mye på ting jeg ikke har fremfor alt jeg har, men det går jo over. Vips skjer det noe fint og for min del føles det ofte som om jeg har et valg angående hvordan jeg skal takle en situasjon og så føles det lett å velge å takle det på en optimistisk måte. Og det er en del av meg som blir veldig frustrert hvis folk er veldig masete i køer eller kunder er vanskelige der jeg har praksis siden de i mine lager for big deal ut av ting som egentlig ikke er så store problemer i det hele tatt, men man kan jo innvende at det er like teit å irritere seg over folk som irriterer seg over ting. 

Nok om det. Noe som ER veldig supert er at det er elefantdagen i dag og i tillegg bursdagen til Snickers, dvs. den beste hunden jeg vet om <3 Her er et bilde av Snickers i den anledning:

<3 <3 <3

Dessuten er det i skrivende stund temmelig ålreit vær som kan gi en mistanke om at værgudene igjen har kommet på at august er en sommermåned (været i går var nemlig særdeles høstlig). 

Det som derimot er skikkelig trist og teit er at jeg våknet til denne nyheten: http://www.vg.no/rampelys/film/usa/robin-williams-funnet-doed/a/23272282/. Robin Williams er og har alltid vært yndlingsskuespilleren min og greia med at han er død er litt også det at det føles som om noen tar fra meg en rest av barndommen min for jeg vokste opp med Hook, Mrs. Doubtfire, Jumanji og så mange andre filmer med Robin Williams i og da føles det så sårt, sånn om det gir mening. Robin Williams har alltid vært en sånn skuespiller som har rørt meg, fått meg til å smile og føltes som noe trygt som alltid vil være der og nå er han et annet sted. Og jeg kan ikke skrive noe virkelig flott og artikulert i sakens anledning, men jeg kan poste klipp og tenkte nå å poste klipp fra syv filmer med Robin Williams i som jeg er veldig glad i. Så da setter vi i gang.

Fine klipp fra 7 herlige filmer med Robin Williams 🙂

– Hook 

Hook var en film jeg og broren min så uttallige ganger da vi var små. Det var noen venner av foreldrene mine som hadde den på vhs og hver gang vi var på besøk der så vi den. Siden har jeg hatt noen gjensyn med denne filmen på Netflix for det er noe magisk med Peter Pan. Da jeg var yngre pleide jeg å misunne Peter Pan fordi jeg aldri har likt å bli eldre. Jeg liker alt annet ved bursdager; å få gaver, oppmerksomhet, kake, taco til middag, men den delen med at man må bli eldre i samme slengen er jeg mindre glad i. Kanskje er det fordi jeg naturlig er barnlig av meg, kanskje er det at en teit del av meg av og til tenker at det vil være mindre imponerende når jeg eventuelt blir forfatter om man ikke kan sette ordet “ung” foran, kanskje er det at å bli eldre for min del ofte har hengt sammen med å bli for gammel for ting (skrivebua for eksempel, da jeg fylte 21 gjorde det meg skikkelig nedstemt), uansett så likte jeg hvordan Peter Pan var evig ung. Og jeg likte hvordan Hook handlet om ham i voksen alder og hvordan han fant barnet i seg igjen og med det ble Peter Pan skikkelig igjen i stedet for å være grå forretningsmann som alltid pratet i telefonen. Scenen jeg har valgt viser de tapte guttene og øyeblikket da de skjønner at denne voksne mannen er deres Peter Pan og musikken er med på å gjøre det hele veldig stemningsfullt.

– Aladdin

Jeg er veldig glad i Disney-filmer og da særlig de jeg vokste opp med på tidlig 90-tall. Vi hadde Skjønnheten og Udyret som antakelig er min favoritt blant alle Disneys filmer og som var det første som viste meg at en heltinne i en historie kunne være en bibliofil brunette. Vi hadde Løvenes Konge og Den lille havfruen. Og vi hadde Aladdin som i tillegg kunne by på Genie, fantastisk stemmelagt av nettopp Robin Williams. Scenen viser Robin Williams humor og musikalske talent og er utover det en veldig kul scene fra Aladdin selv om den har småting som irriterer meg (Genie er en snill og blå ånd, Jafar som ånd er rød og jeg føler at de fargene er essensielle rent symbolsk og da ødelegger det litt når Genie i mye av denne sangen er rød). Fine sangen og filmen uansett 🙂

– Bicentennial Man

I Bicentennial Man (200års-mannen på norsk) spiller Robin Williams en robot som vil bli menneske. Og ja, det er sånn sett en ganske klassisk Pinocchio-ish historie, men samtidig noe mer siden dette er en film som jeg syns er utrolig fin og som virkelig viser at Robin Williams ikke bare er morsom, men også en fantastisk skuespiller. Scenen viser Robin Williams som roboten Andrew der han prøver å fortelle vitser og det ikke funker særlig bra siden han på roboters vis tar ting veldig bokstavelig og ikke helt har skjønt ting som timing og hvordan vitser best skal presenteres og sånt. Kul og artig scene.

– Flubber

I voksen alder innser jeg at Flubber har sine svakheter, men da jeg var yngre elsket jeg denne filmen og den er en av de filmene jeg har blitt rørt mest av av ymse grunner. Og greit nok, det er mest på grunn av karakteren Weebo jeg digger denne filmen, men Robin Williams hadde hovedrollen og var super og jeg liker denne kule scenen der han oppdager Flubber og alt forandrer seg for alltid av den grunn 🙂

– Patch Adams

Av enkelte grunner er denne filmen veldig deprimerende, på samme tid som dette på noen måter er en litt for klassisk film uten noen store overraskelser. Likevel så liker jeg den og jeg elsker Robin Williams i den og utover det så er dette en veldig viktig og sterk scene. For det er jo så sant alt han sier og det er en flott tale og den gjør virkelig at man heier i vei på Patch Adams og det er jo selve poenget. Og så er humor en super medisin og denne filmen viser det 🙂

– Mrs. Doubtfire

Mrs. Doubtfire er brilliant og denne scenen er fenomenal. Jeg føler egentlig ikke noe behov for å legge til noe mer her, jeg bare ååå <3 Herlige, morsomme, episke filmen!

– Dead Poets Society

Man kan sikkert kommentere på ting med denne filmen, men for meg er denne filmen en film som er veldig viktig og som betyr mye for meg. For jeg elsker budskapet om å gripe dagen og hvordan noe av budskapet også er at man ikke alltid skal gjøre det likevel. Jeg liker hvordan karakterer som er usikre i begynnelsen og som bruker en del tid på å forstå læreren John Keatings budskap til slutt er de som forstår det best av alle og hvordan dette er den i mine øyne aller beste av alle “lærer som forandrer elevers liv for alltid”-filmer. Jeg liker hvordan Robin Williams igjen er fantastisk og hvordan det er skuespillere i denne filmen som er skikkelig eye candy med masse sjarm og jeg elsker denne scenen. 

Så takk, Robin Williams, oh Captain, my Captain, tusen takk for disse og flere film-øyeblkk som jeg alltid vil være takknemlige for <3

*

Neste blogginnlegg kommer torsdag eller fredag så da bables vi!

2 kommentarer
  1. Det er alltid utrolig trist når gode skuespillere, artister eller andre offentlige personer som har hatt stor innvirkning på livet ditt på en eller annen måte dør. Syns også dette var triste nyheter å våkne opp til, sjøl om jeg selvfølgelig ikke kjente ham personlig, så føler jeg likevel at jeg kjente ham litt på grunn av alle filmene. Hvis du ikke har sett den allerede, så er du nødt til å se The Fisher King, som er min helt definitive yndlings-Robin Williams-film. Personlig syns jeg han i den filmen gjør sin beste skuespillerprestasjon noensinne, og jeg trur også det er en film du kan komme til å like godt. Ikke minst er eventyret “The Fisher King” også et av de vakreste eventyra som fins.

  2. Ja, det er trist 🙁 Tusen takk for tips om “The Fisher King”, har ikke sett den og har uansett tenkt å se minst en (gjerne flere) filmer med Robin Williams fremover (og den finnes jo på Netflix, yay!) og da er den en god ide =D

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg