Fine ting som gjør meg glad =D

Heisann! Det er sikkert mye jeg kunne sukket over om jeg ville det, men jeg vil ikke. For når alt kommer til alt så er det egentlig mye med livet som er veldig fint og i dette innlegget tenkte jeg å dele et knippe finheter. For det finnes jo mye som gleder meg, himla hattifnatt!

– “She used to be mine”  

For noen år siden kom det en søt dramafilm kalt “Waitress” som jeg så og likte, selv om den ikke ga meg noen stor filmopplevelse. Nå skal denne filmen bli musikal og da blir ting naturligvis litt mer interessant og når det er min yndlingsartist, Sara Bareilles, som skal stå bak tekst og melodi er det helt brilliant. Og her får man høre en sang fra denne kommende musikalen og ååå, denne sangen <3 Selv hvis jeg ikke hadde vært fan av musikaler eller Sara Bareilles så er det noen sanger man hører og så klikker det med en gang. Sanger der tekst og melodi virkelig treffer en i hjertet og man blir skikkelig inspirert og alt er nydelig og “She used to be mine” er så til de grader en sånn sang. For det handler om å miste seg selv, sånn jeg oppfatter det så viser denne sangen hvordan det er i de øyeblikkene da det føles som om ingenting er under ens kontroll og ååå, det er så fin tekst og her er et utdrag:

She’s imperfect but she tries,
She is good but she lies,
She is hard on herself
She is broken but won’t ask for help.
She is messy but she tries,
She is lonely most of the time
She is all of this mixed up and baked in a beautiful pie,
She is gone but she used to be mine

 Noen ganger kjenner jeg meg veldig igjen i den teksten og jeg tror det er noe veldig universelt ved det, alle kan føle seg litt hjemme.

– https://www.youtube.com/channel/UC6tkQEuem5wMXTa7Cy2dhLw 

Denne Youtube-kanalen er ypperlig hvis man er veldig glad i musikaler siden alt er musikalbabbel og musikalspoilere (som for min del ikke er spoilere i det hele tatt) og generell obsessing av det underholdende slaget 😉

– https://www.youtube.com/watch?v=a8uJ6wlm828 

 Musikalen Company i konsertversjon, filmet live og med Neil Patrick Harris i hovedrollen. Alt med den setningen er episkhet og her er en fin sang fra den med Neil Patrick Harris:

“Marry me a little” heter denne sangen og siden Company er en moden og sofistikert musikal om voksne mennesker med voksne problemer så setter denne sangen ord på følelsen av å ha litt lyst til et seriøst forhold, men samtidig være redd for å gi seg hen til noe fullt og helt. “Marry me a little” som han synger. Og siden det er en Sondheim-musikal så kan en jo analysere det i det uendelige, men det skal jeg ikke. Jeg bare, ååå, det er en veldig fin sang og nå forstår jeg den mer enn før og hvor nydelig det er med alle nyansene, hvor presis teksten og melodien er på alle mulige måter. Og <3 på Neil Patrick Harris =D

Ellers så er “Ladies who lunch” brilliant sunget av Patti LuPone som virkelig får frem desperasjonen og kynismen og som er diva på den aller beste måten:

Supre sangen 🙂

*

Forøvrig liker jeg at det for øyeblikket er spådd sol mye av neste uke (selv om det sikkert blir sol og regn om hverandre i så stor grad at man aldri vet helt hvordan man bør kle seg, slik det er denne uka), jeg liker at det snart er september siden det skjer mye kult den måneden, jeg liker at det er teknisk sett er nærmere to enn tre uker til neste gang jeg skal på teater og jeg liker at det finnes te og hvetebakst og at alt ordner seg til slutt 🙂 Nå skal jeg avslutte dette innlegget, bestille noen essensielle ting som jeg trenger og så er det trening og ymse fornuftigheter som må prioriteres. Neste blogginnlegg kommer nok på lørdag og vil nok dreie seg om den nyeste “Step Up”-filmen så da bables vi =D

2 kommentarer
  1. Musikal + Sara Bareilles = en kombinasjon spesiallagd for Karoline 😉 Så kult at noe sånt skjer, jeg kan bare forestille meg hvor awesome det må være å få to av sine yndlingsting i éi og samme pakke!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg