Step Up: All In og kule ting =D

Heisann! Siden sist har jeg lest, skrevet dikt, drukket te, vært ved Akershus Festning der det var noe kalt Verdens Beste Dag (som ville vært akkurat det om jeg var barn og var litt mindre fantastisk siden jeg som voksen ikke helt føler at jeg kunne bli med på så mye, men som likevel var veldig trivelig og titte på) og sett film. Og jeg skal ganske snart snakke om filmen, men først kan vi lade opp med litt finheter.

 

Denne dansen med Zack og Fik-Shun for eksempel er basert på Rorscach-testen av alle ting og ååå så himla awesome den er. Og wow, Zack, han takler jo alt!

 

Eller denne Broadway-rutinen med Ricky og Valerie som er nesten for sukkersøt, samtidig som det er mye av sjarmen. Ååå <3 

Forøvrig har jeg skikkelig sansen for denne nye musikkvideoen med Taylor Swift:

Det er poppete og corny og jeg syns det er veldig artig for hun viser selv-ironi der hun “danser” sammen med folk som virkelig kan danse og det er en del dansere fra SYTYCD som er med i denne videoen og det er sjarmerende og har et godt budskap og i tillegg så handler det ikke om kjærlighet og jeg syns det er litt befriende siden kjærlighet naturlig nok er en yndet tematikk, men det tross alt er en hel del andre temaer man kan ta for seg. Kule videoen. 

Men jeg har altså vært på kino og sett “Step Up: All In” og koste meg skikkelig og nå tenkte jeg først å poste traileren før dette skal følges opp med min anmeldelse av denne finfine dansefilmen. Da setter jeg i gang.

Som traileren viser er dette en dypt seriøs og intellektuell film 😉 

Og da kommer anmeldelsen og avslutter dette innlegget og så kommer neste innlegg mandag eller tirsdag tenker jeg. Vi bables og god fornøyelse!

Step Up: All In!

 

Som en forlengelse av å elske musikaler og å være veldig glad i SYTYCD og å se dans generelt sett så er jeg fan av dansefilmer. Og da tenker jeg først og fremst på Step Up-serien. Jo da, jeg tar meg av og til i å ønske at det en dag kunne komme én eneste dansefilm som faktisk tok plottet på alvor også og hadde en god historie uten utallige klisjeer. Med tanke på at det finnes musikaler som «Next to normal» og «Last five years» blant annet som virkelig har en god og gjennomtenkt historie føler jeg at det samme kunne gått an med dansefilmer også og gjort det til en enda mer givende opplevelse. Men da jeg dro på «Step Up: All In» som er femte filmen i denne film-serien visste jeg hva jeg gikk til og med de rette forventningene møtte jeg en film der jeg nøt hvert sekund.

For hvis det er en ting disse filmene har så er det hjerte og sjel. De er godt laget med spektakulære effekter og god filming, de har skuespillere som gjør det beste ut av materialet de er gitt og som åpenbart koser seg skikkelig og de har historier som gleder en fordi det er ganske Disney, rettferdigheten seirer og alt ender godt and all that jazz.

Og før denne anmeldelsen postet jeg først en trailer og som denne traileren viser så har denne filmen det viktigste for en dansefilm. Virkelig spektakulært awesome dansing! Jeg elsket alle dansescenene i Step Up: All in! Elsket dem, nøt hvert sekund, danset litt diskret i stolen der jeg satt og ble like entusiastisk hver gang en ny danser jeg hadde sett på SYTYCD dukket opp og dem var det mange av.

Så nei, er dette en film som overrasker eller som kommer til å vinne tonnevis med priser? Nei, definitivt ikke. Men er det en film jeg koste meg skikkelig med og som er helt konge om man liker dans og underholdning? Jaaaaa <3

 

Siden sistnevnte er hele poenget klarer jeg ikke å dy meg fra å gi denne filmen terningkast 5 og jeg skal så absolutt ha denne filmen på dvd. Yay!

3 kommentarer
  1. Jeg føler på en måte at Step Up-serien liksom er dansefilmens svar på The Fast and the Furious 😉 Jeg må ærlig innrømme at jeg nok aldri kommer til å se denne filmen. Dans er kult å se på, men ikke så mye at jeg gidder en hel film uten andre kvaliteter. Med dét sagt, er det jo interessant som du peker på: hvorfor skal det være så vanskelig å lage en dansefilm med litt mer dyptstikkende tematikk og mer velskrevet manus? Litt som jeg føler med krig òg; det MÅ da gå an å bruke litt mer tid på det språklige? Altså, handling og språk er jo ikke gjensidig utelukkende elementer, er det vel? Nesten så jeg skulle tatt utfordringa sjøl, hadde det ikke vært for at jeg ikke kan noen verdens ting om dans og ikke liker krim i det hele tatt, haha.

  2. Skjønte at du mente Krim, men typisk at man oppdager slike skriveleifer rett etter at man har trykket send 😉 Og jeg har ikke sett Fast and the Furious-filmene, men god sammenlikning og heia enighet angående dansefilmer. Med det sagt så digger jeg Step Up-filmene likevel så det går ganske greit =D Og jeg har lest litt for lite krim til å uttale meg om språket i krim-bøker, men har egentlig ikke så store planer om å gjøre noe særlig med dem rent utover å lese mer krimnoveller muligens, men ja, det er også et godt poeng.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg