Der jeg anmelder en fin bok jeg leste i juli :)

Heisann. Dette blir et veldig raskt lite innlegg siden det plutselig er en hel del senere på kvelden enn det var sist jeg så på klokka, men jeg ville bare si “hei”. Så “hei!” Det er tirsdag, jeg har fått ordnet litt ymse småting i dag og det er under to uker til neste gang jeg skal på teater og jeg har plutselig begynt å tenke en hel del på det 😉 Ellers så er livet fint, jeg finner på fine ting, jeg koser meg med te og dikt og hveteboller og jeg tar ting som det kommer. 

Men jeg må egentlig teknisk sett legge meg straks så her er først Rainbow Rowell som leser fra boka “Attachments” som jeg leste og koste meg med i juli:

Og greit nok så er det bare de siste to minuttene som teknisk sett er lesing fra boka, men det er et fint klipp uansett, dessuten er Rainbow et awesome navn så derfor. Her er anmeldelsen og så kommer neste blogg-innlegg enten torsdag eller fredag. Vi bables!

Attachments av Rainbow Rowell

 

?There are moments when you can’t believe something wonderful is happening. And there are moments when your entire consciousness is filled with knowing absolutely that something wonderful is happening.? 

 

Året er 1999 og internett er fortsatt forholdsvis nytt, ikke minst i avisen «The Courier» der Lincoln er ansatt som IT-fyren som må lese e-mailen til de ansatte i tilfelle de skriver om noe bekymrende. I begynnelsen finner han denne jobben temmelig uinspirerende, men etter hvert begynner han å fascineres av å lese e-mailene til to ansatte ved navn Jennifer og Beth og som en forlengelse av dette blir han snart innmari forelsket i Beth. Og man kan ikke akkurat gå opp til noen og si «hei, jeg er fyren som leser e-mailene dine, kan vi bli sammen?»

?The strange thing about seeing someone for first time in nine years is the way they look totally different, just for a second, a split second, and then they look at you the way they always have, as if no time has passed between you.? 

Dette er en veldig søt bok. Det er også en bok man kan kalle chick-lit og det er i utgangspunktet ikke helt min type sjanger. Men her falt det veldig i smak. For greit nok, det er basically en romantisk komedie i bokform og ikke akkurat veldig uforutsigbart, men når noe er veldig godt skrevet så spiller det ingen rolle. Og jeg liker virkelig skrivestilen til Rainbow Rowell og det visste jeg jo siden både «Fangirl» og «Eleanor & Park» av samme forfatter var blant 2013s litterære høydepunkter. Denne boka er til forskjell fra de to andre bøkene en bok ment for voksne fremfor ungdom, men alle tre bøkene har til felles at de er velskrevne og tidvis så inderlig skjønne at man blir helt betatt.

Men tilbake til Attachments. Jeg liker altså skrivestilen, dette er en smart bok og også en sånn bok som er skikkelig fengende og fyker av gårde og i så måte funker ypperlig som sommerlesning. Videre liker jeg karakterene og da særlig hovedpersonen Lincoln (som jeg virkelig gjerne skulle kjent i virkeligheten, han er veldig lett å like). Og jeg liker hvordan det er underholdende og behagelig lesning, samtidig som det også er smart og intelligent nok til at det ikke blir for overfladisk liksom. Dessuten forstår Rainbow Rowell hvordan samtaler via meldinger mellom venninner ser ut, hun forstår mennesker og er en god observator og alt dette skaper en bok jeg altså likte veldig godt.

?Wasn?t hitting bottom the thing you had to do to knock some sense into yourself? Wasn?t hitting bottom the thing that showed you which way was up?? 

 

Terningkast 5!

2 kommentarer
  1. Jeg liker ideen! Syns i det hele tatt det er fascinerende med forfattere som klarer å skrive så varmt og rørende om virkelig helt absurde forelskelser – for eksempel som her, eller i filmen “Her” der en mann blir forelska i operativsystemet sitt, eller ei novelle Ingrid Marie skreiv en gang der en mann blei forelska i Oktoberpiken i nakne damer-kalenderen sin. Jeg er heller ikke så glad i såkalt chick-lit, men som sagt; jeg likte ideen utrolig godt!

  2. Jaa, det er en fin ide og bok og jeg elsker absurde forelskelser i historier selv (Oktoberpiken er en av mine yndlingsnoveller og jeg skaffet meg nylig “Her” på dvd og gleder meg skikkelig til å se den). Takk for kommentaren 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg