Skjønnheten og Udyret =D

Heisann! Siden sist har jeg sett “Skjønnheten og Udyret” på Christiania Teater (anmeldelse følger senere i dette innlegget), lest finheter, lekt poet og generelt sett hatt det ganske så fint. Dessuten har jeg oppdaget dette: http://www.vg.no/rampelys/norsk-film/fra-stjernekamp-til-blodig-teater/a/23289793/ og gleder meg skikkelig! 

Ellers har jeg vært på Starbucks på Majorstuen og drukket kakao:

Det var veldig god kakao og siden jeg tilbringer en del tid i Majorstuen-området for tiden kan det godt hende jeg stikker innom igjen 🙂 

Jeg titta ellers rundt siden det var markedsdager både på Hasle og i Bogstadveien (noe som i førstnevnte tilfelle innebar at jeg fikk gratis vaffel så yay) og jeg kjøpte meg et nytt skjørt på Fretex og en ny kjole:

Planen er å poste et nytt bilde med kjolen på senere, men uansett. Ååå, den er fin <3

Men da tenkte jeg å poste anmeldelsen min av “Skjønnheten og Udyret”-musikalen siden den ble litt lang og så kommer nok neste innlegg på onsdag tenker jeg. Vi bables! 🙂

Skjønnheten og Udyret

 

Jeg vet ikke helt hva jeg skal skrive. Men jeg kan jo begynne med å fortelle hvordan «Skjønnheten og Udyret» nok er min favoritt Disney-film om man må velge én. Det er ikke bare det med at jeg alltid har relatert meg veldig med Belle som ikke bare deler brunt hår, brune øyne og en forkjærlighet for bøker med meg, men som jeg også på mange måter har ganske lik personlighet med. Men det er også en film der jeg elsker historien, animasjonen, musikken og stemningen og der jeg alltid blir like misunnelig siden ååå, det biblioteket <3 Følgelig var det en nostalgisk og lykkelig Karoline som leste at musikal-versjonen av «Skjønnheten og Udyret» skulle settes opp på et norsk teater og attpåtil i Oslo. Og nå, over et halvt år etter at jeg bestilte billetten min, er denne musikalen sett og det var veeeldig fint.

Det er en klassisk historie om kjærlighet og om skjønnhet som kommer innenfra som rører like mye uansett alder. Og den fungerer ypperlig på det flotte og herlig atmosfæriske Christiania Teater.

For det første elsker jeg skuespillet. Alle er gode, men jeg har noen jeg føler for å trekke frem. Mari Lerberg Fossum formidler Belle veldig godt og mens hun kanskje ikke har verdens mest særpregede stemme så synger hun veldig fint og skaper en Belle som det er lett å relatere seg til og engasjere seg i. Videre er Hans Marius Hoff Mittet alltid god, men jeg likte ham kanskje litt ekstra her (godt hjulpet av at Udyret også er en av favorittene mine blant Disneys karakterer) og når han synger sitt hovednummer i slutten av første akt føler man virkelig for ham. I utgangspunktet hadde jeg videre gledet meg veldig til å se Rein Alexander som Gaston og det gikk jeg glipp av siden det var Petter Vermeli som spilte Gaston i forestillingen jeg så. Heldigvis var Petter Vermeli helt brilliant i rollen og absolutt et navn jeg vil merke meg for fremtiden. Ellers er jeg jo blant dem som blir kjempeglad hver gang Trond Teigen står på rollelisten i noe jeg ser og jeg syns Inger Teien var helt skjønn som Miss Potts og ja, jeg kunne basically nevnt omtrent alle for det er virkelig dyktige utøvere fra ende til annen i denne musikalen. Jeg er også fan av live orkester og at det var en overture-seksjon før hver akt siden det gjør ting litt ekstra magisk og jeg har litt lyst til å lage egen Facebook-gruppe for dirigent og pianist Trond Lindheim siden han var helt herlig J

Utover skuespillet var det noe med hele stemningen som jeg elsket. Det var romantisk, spennende, eventyrlig og veldig Disneysk selvsagt og jeg elsker jo Disney så jeg var jo helt i himmelen. Jeg hadde riktignok muligens tjent på å sitte litt nærmere scenen fremfor på balkongen helt på siden, men jeg så godt der jeg satt og fikk med meg det viktigste. Og siden jeg blir mer og mer nerdete opptatt av scenografien når jeg ser teater så må jeg trekke frem den også for Christiania Teater er ikke blant de største scenene, men den funket veldig godt og var gjennomført og smart brukt. Og mens store scener er vel og bra føler jeg at scener som er litt mer intime egentlig ofte er litt finere siden man kommer nærmere det som skjer og det følgelig også virker sterkere.

Jeg liker også hvordan det var mer som sto på spill i musikalen i forhold til filmen, jeg liker kostymene og koreografien og ja, jeg satt og sukket henført med tårer i øynene på slutten fordi det var så fint.

Likevel føler jeg noe mangler for at det skulle blitt fullstendig perfeksjon og jeg vet ikke helt hva, men noen ganger går jeg ut i fra et teater og så føles det som om jeg har sett noe som vil forandre livet mitt, noe som er viktigere og mer betydningsfullt enn alt annet og slik var det ikke i går.

 

Med det sagt er dette fortsatt en sterk femmer som terningkast i mine øyne, jeg har innmari lyst til å se denne musikalen igjen og jeg fikk den følelsen jeg alltid får når jeg gir meg hen til en teateropplevelse, følelsen av at det spilles for meg og at alle andre i salen er kulisser. Det høres kanskje litt selvopptatt og rart ut, men det føles virkelig litt sånn, hele verden forsvinner og igjen er det scenen og musikken og meg og jeg som blir borte i alt sammen. Konklusjonen er med andre ord at dette var veldig fint og anbefales på det sterkeste!

7 kommentarer
  1. Så fint at opplevelsen innfridde såpass! Jeg blir bare mer og mer glad i teater, og gleder meg til å se masse framover 🙂 Fin kjole òg, gitt!

  2. Så bra at du får mer og mer sansen for teater, teater er <3 Og ja, det var en super opplevelse! Fint at kjolen var fin og, det er veldig gøy når man finner fine ting uten at det er så dyrt 😉

  3. Herlig anmeldelse! I forbindelse med Oslo Kulturnatt delte Christiania Teater ut gratisbilletter til nettopp Skjønheten og udyret, og jeg endte opp med to! Ihh, jeg gleder meg sånn! ♥

  4. Så fint at anmeldelsen falt i smak og så brilliant at du fikk tak i billetter (vurderte å prøve å få tak i billetter selv, men valgte at jeg skal finne på andre ting i stedet). Håper du liker den like godt som jeg gjorde =D

  5. Jeg skal se forestillingen i Sandnes kulturhus etter jul, gleder meg! Etter å ha lest anmeldelsen din gleder jeg meg ikke mindre! I vinter var vi å så Les Miserables på Sandnes kulturhus, kjekt når flotte musikaler kommer til Norge. På Les Miserables ble det brukt en del røyk-effekt, var det mye av det på Skjønnheten og udyret også? Tenker på hvor i salen det er lurt å sitte for en astmatiker, på Les Miserables med en del røyk fungerte det greit å sitte helt bakerst pga mindre røyk der.

  6. Så fint at anmeldelsen falt i smak, Frøken Umulig, fint at du skal få sett den. Og fint at anmeldelsen fikk deg til å glede deg og, Anonym. Ellers, siden jeg ikke er allergisk så tenker jeg jo sjelden på det med røyk på scenen (utenom at det irriterer meg også som regel bare fordi jeg ikke ser poenget), men jeg kan ikke huske at det var så mye røyk under Skjønnheten og Udyret og jeg satt riktignok på balkongen og ville kanskje ikke merket så mye til det om det var, men jeg fikk ikke inntrykk av at det er brukt i særlig stor grad. Men jeg vet jo ikke hvordan de vil gjøre det på Sandnes Kulturhus kontra Christiania Teater da.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg