Her og utålmodige tankespill :)

Hei, jeg redigerer dette innlegget siden det basically startet med et sukk over hvordan jeg vil at alt jeg ønsker meg skal skje NÅ og det får meg til å virke teit. For ja, jeg ønsker å bli forfatter og jeg kjenner enkelte som tilsynelatende får ting publisert hele tiden og med det får det til å virke så enkelt når det for meg er veldig vanskelig, men jeg må prøve å huske at ting kommer når det kommer og at det ofte ikke bare handler om talent og drivkraft, men at ting som tilfeldigheter også spiller inn. Dessuten har det skjedd en utvikling, før når jeg sendte inn ting til tidsskrifter og slikt fikk jeg plent “nei” og nå får jeg tilbakemeldinger om at jeg har talent og at det jeg sender inn er veldig fint, men at det mangler så og så som de foreslår at jeg kan jobbe videre med. Videre holder jeg på med noe som skal bli mitt n-te forsøk på en barnediktsamling og der har jeg kommet skikkelig langt og jeg har begynt å planlegge Nanowrimo og ja, jeg er i gang 🙂 Og jeg blir av og til veldig lei av praksisplasser og å søke på jobber og all denne ventinga på å få en fast jobb og noen ganger føles det også som om det er helt umulig, men det vil gå. Og i det minste så har jeg noe å gå til hver eneste dag, det i seg selv er en trygghet. Jeg finner på fine ting, jeg koser meg, jeg trives med tilværelsen selv om jeg kanskje ikke har kjæreste eller masse venner og uansett, status quo er nok ikke status for alltid og om det dog er det så er det i det minste en status quo jeg kan leve fint med. Alt ordner seg, jeg tenker for mye og jeg liker livet tross alt 🙂

Nok om det, seee:

Traileren er for filmen “Her” som jeg nå har fått sett og elsket og her kommer min anmeldelse og så kommer nok neste blogginnlegg lørdag kveld:

Her

 

«Her» er historien om den ensomme Theodore som utvikler et forhold til det nye operativsystemet sitt, et system som er ment for å tilfredsstille alle hans behov. Så mye mer om handlingen enn det ønsker jeg ikke å si, men ååå, denne filmen var nydelig <3

Handlingen tar plass en eller annen tid i fremtiden og sånn sett er dette kanskje Science Fiction, men enda mer er dette en historie om ensomhet og om kjærlighet og da en litt absurd kjærlighet som like fullt føles helt reell og like skjør og vakker som alt annet. Og det er kanskje ikke den reaksjonen man skal sitte igjen med, men en del av meg fikk litt lyst til å starte et forhold med et operativsystem som i «Her» selv for jeg har aldri hatt kjæreste (noe som går helt fint, selv om jeg noen gang lurer på hvorfor) og en del av meg tenker at det kanskje hadde vært enklere å oppleve kjærligheten om det var på den måten. Og jeg er en av dem som antakelig hadde vært mer opptatt av samtaler og delte øyeblikk fremfor kyss og klemmer og alt det fysiske som jeg aldri har følt så stort behov for. Men jeg vet ikke og dette er en digresjon.

Uansett, det handler om kjærlighet, men vel så mye om ensomhet og er på mange måter en kommentar til samtiden og hvordan vi er så opptatt av sosiale medier, men kanskje litt glemmer hverandre opp i alt dette som er på nettet og egentlig ikke er særlig sosialt i det hele tatt. Og ja, «Her» er i det hele tatt en inderlig sår og klok film som man sikkert kan se flere ganger og hver gang lese ut noe nytt av det man ser.

Og Joaquin Phoenix er helt fantastisk i hovedrollen som Theodore og bærer denne filmen på brilliant vis i en rolletolkning som på sett og vis minner meg litt om Ryan Gosling i «Lars and the real Girl» (sistnevnte også en veldig fin film som er vel verdt å se). Videre er Amy Adams super, jeg liker henne i det meste i grunnen og Scarlett Johansson er fenomenal som Samantha. Og det er morsomt, rart, sårt, vakkert og jeg elsker musikken og hvordan klesstilen og filmingen gir meg litt sånn 70talls-feeling mens handlingen foregår i fremtiden, det føltes merkelig rett liksom.

 

Og jeg vet ikke helt hva mer jeg kan si, men jeg likte virkelig denne filmen og den er nok blant de beste filmene jeg har sett i år. Terningkast 6!

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg