Heathers: The Musical =D

Heisann! Det er onsdag, jeg skal straks begynne planlegginga siden jeg skal gå Elvelangs i Fakkellys i morgen etter jobb og jeg har i dag utviklet ganske nye planer for denne uka i forhold til ting og tang, men alt ordner seg fint 🙂 Ellers så har jeg ikke skrevet så mye denne uka, men til gjengjeld har jeg planlagt en hel del når det gjelder oktobers skriveprosjekt og jeg har riktignok planlagt ganske lite i forhold når det gjelder novemberprosjektet, men det er tross alt en stund igjen til november. I tillegg har jeg rundet hoveddelen av Professor Layton-spillet jeg kjøpte for fire uker siden, jeg leser på en brilliant bok og jeg gleder meg skikkelig til neste gang jeg skal på biblioteket og låne massevis av finheter 🙂 

Men nå tenkte jeg å obsesse over min nyeste musikaloppdagelse og det er “Heather: The Musical”. Jeg var ikke helt overbevist av den ene sangen jeg hørte i våres, men så lytta jeg litt nøyere til de fire sangene som finnes på Spotify: Various Artists ? Heathers: The Musical (World Premiere Cast Recording) og ble fascinert, fant deretter resten av sangene fra musikalen på Youtube og har nå brukt de siste dagene til å lytte i vei og ha sanger på hjernen. Yay!

Anyway, denne musikalen er basert på filmen “Heather” som er en mørk komedie fra 1988 (som jeg så for en stund siden og syntes var veldig kul). Det handler om popularitet, high schoool, inneholder mord og mobbing og liknende “koselige” temaer og er en sånn film som blander satire, mørk humor og alvorlige emner på en smart og engasjerende måte og nå viser det seg at musikalen også er vel så god på dette. I alle fall, jeg likte jo filmen, men jeg liker musikalen enda bedre fordi hallo, musikal og fordi det er sykt fengende musikk med geniale tekster og gode melodier. Dessuten syns jeg flere av skuespillerne har kjempefine stemmer og da liker jeg særlig Barrett Wilbert Weed som har hovedrollen som Veronica og som gir seg helt hen til rollen sin på alle mulige måter. Det er så artig og stilig og fascinerende og nå skal jeg ta meg den frihet å poste de fem sangene fra denne musikalen som jeg liker best:

Heather: The Musical – fem favorittsanger fra denne musikalen i villkårlig rekkefølge

– Freeze your brain 

Her synger karakteren J.D. som er bekymrende dysfunksjonell på veldig mange måter og dette er det første i musikalen som hinter om det, samtidig som det også er en sår og utrolig fin sang om hvordan man bør numme all smerte med å gi en selv iskremhodepine av slush. Jeg vet ikke helt om det egentlig er et så veldig godt råd akkurat, men jeg syns denne sangen har utrolig fin melodi, kul tekst, er flott sunget og er genial rett og slett fordi det handler om slush og jeg er veldig glad i slush og ikke har lagt merke til det som tematikk i noen sanger før denne. Bedre sent enn aldri som de sier 😉 I alle fall, ååå <3

– Dead girl walking (reprise) 

I denne reprisen av en tidligere sang i musikalen (som jeg kunne ha postet i stedet, men denne versjonen er mer intens og har kulere tekst så derfor) er det nok en del spoilere å finne, men for meg gjør det ingen verdens ting for dette er er såå awesome og jeg elsker stemmen til Barrett Wilbert Weed særlig her, hun synger så fantastisk!

– My dead gay son

Det har blitt spredd et rykte om at to karakterer som dør i denne musikalen var homofile og deres homofile kjærlighet æres av foreldrene deres i denne sangen som jeg bare må sitere litt fra siden det er en enormt siterbar sang med masse artige høydepunkter.

They’re up there disco dancing
to the thump of angel wings!
They grab a mate and roller skate
while Judy Garland sings!
They live a playful afterlife that’s
fancy-free and reckless!

Altså alle sanger som har linjer som det der er automatisk pluss i boka i mine øyne og ååå, jeg kunne sitert hele sangen, men jeg skal la det være. Bare, ååå, lytt, denne sangen er veldig morsom og søt 🙂

– Seventeen

Denne sangen er sår og vakker og utrolig nydelig. Den er lett å relatere seg til, den er fint sunget, det er romantisk, men samtidig er det en mørke i alt sammen som gjør at det føles som om det ligger masse og bobler under overflaten, noe det jo for så vidt også gjør. Og jeg liker veldig godt den “we’re damaged, truly damaged”-delen som videre gjentar seg i flere sanger i denne musikalen siden det er en sånn typisk musikalting å ha deler som gjentar seg og slikt. Veldig fint 🙂

– Kindergarten Boyfriend

Denne sangen starter så søtt og nostalgisk og utvikler seg til å bli noe veldig nydelig og flott sunget og så blir det egentlig veldig forstyrrende når det etter hvert kommer frem at dette synges rett før karakteren Martha har tenkt å begå selvmord og slikt og uff, det er sånn sett litt creepy og bekymrende, men akk, likevel er dette en veldig, veldig fin sang som er sår og fin og herlig sunget av Julie Garnye.

Her: http://www.youtube.com/channel/UCfHZa14ah-X7M11_UPmycOA/videos kan man finne videoer med alle sangene i “Heathers: The Musical” med tekster til og de er alle vel verdt å lytte til siden tekster, menlodier og synging er flott fra ende til annen og det er ganske så underholdende. 

*

Men da må jeg ordne noen andre småting før jeg legger meg og så kommer neste innlegg fredag eller lørdag tenker jeg. Vi bables og god fornøyelse!

4 kommentarer
  1. Jeg har ikke hørt om verken filmen eller musikalen før, men jeg liker jo generelt mørke komedier, så det er ikke umulig jeg hadde likt den. Må innrømme at jeg ikke har hørt alle sangene, men er enig i at Barrett Wilbert Weed har kul stemme!

  2. Håper du får sett “Heathers”-filmen, Kristine, den er ganske kul og stilig at du var enig i at Barrett Wilbert Weed hadde kul stemme. Og denne musikalen er en ganske ny oppdagelse for meg og, Fivrelden, men jeg har fått dilla og heia musikalkjærlighet generelt sett =D

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg