Oppsummeringsinnlegg for september 2014 :)

Heisann! I dag har vært en veldig fin dag. Ikke på grunn av noe spesielt, det bare er noen dager som er fine, rett og slett, supre inn til margen uten å trenge noen forklaring =D Ellers blir oktober awesome, litt fordi jeg altså har storslagne skriveprosjekter, litt fordi jeg fant et arrangement og med det skal se Billy Elliot-musikalen igjen 24. oktober, litt fordi oktober er skikkelig høst-høst og jeg elsker det og litt fordi jeg generelt sett er ganske så glad i oktober uansett. Det er en fin og stemningsfull måned med halloween-kos og flere høydepunkter. Også har jeg jo en hel masse å lese på, deriblant denne boka: http://cdon.no/b%C3%B8ker/backman,_fredrik/britt-marie_var_h%C3%A4r-27328451 av Fredrik Backmann som nå har dukket opp i postkassa mi (hurra!) og som annonsert på Facebook så er jeg vinner av en konkurranse som vil innebære fire billetter til å se “Skjønnheten og Udyret”-musikalen igjen (med de beste setene må vite) og med overnatting på hotell etterpå 😉 Bwahaha!

Neste uke blir forøvrig innmari spennende siden jeg skal ha praksis et annet sted og forsøke helt nye ting på en helt annen arbeidsplass de neste tre månedene. Vet sikkert mer om det neste gang jeg blogger (dvs. fredag) og ja, det er mye i livet som er fint, noen ganger er det andre personer jeg tenker at det hadde vært fint å være, men så tar jeg det fort tilbake for det er jo i grunnen ufattelig fint å være meg <3

Her er ellers et bilde fra Liastua siden Youtube insisterer på å ha “innbygging deaktivert ved forespørsel” på alt for mange videoer for tiden, noe som gjør “unngå kun tekst i et blogginnlegg ved å poste en video”-muligheten mindre. Men Liastua er jo fint da, man kan godt ha bilder derifra i stedet 🙂

Men da tenkte jeg å oppsummere september bok- og filmmessig sett siden det fra og med i morgen er oktober altså.

Oppsummering av nye litterære og filmatiske opplevelser for september

BØKER

– Tyngden mellom oss av Kristine Oseth Gustavsen

Velskrevet, svært sårt og fint og absolutt givende og interessant lesning fra en forfatter jeg liker å følge forfatterskapet til veldig godt. Terningkast 5!

– Boxers av Gene Luen Yang

Særdeles fin grafisk roman som er både artig, klok, lærerik og engasjerende. Terningkast 5!

– Vinternoveller av Ingvild H. Rishøi

Såre, skjøre, nydeligtristvakre noveller skrevet med stø penn. Ingvild H. Rishøi er virkelig dyktig. Terningkast 5!

– Dead Ends av Erin Lange

Utrolig godt skrevet og en bok som fløt, den var behagelig å lese selv om handlingen ikke nødvendigvis var så behagelig. Terningkast 5!

– The Humans av Matt Haig

Klok, smart, siterbar og vakker bok av det underfundige slaget om kunsten å være menneskelig og slikt. Science Fiction uten å være Science Fiction og en bok jeg er meget takknemlig for å ha lest. Terningkast 5!

– The Property av Ruth Modan

Interessant nok, rask lesning og fint tegnet grafisk roman. Terningkast 4!

– The Peculiars av Stefan Bachmann

Creepy, stemningsfull og engasjerende bok. Dette er en finfin leseropplevelse og Stefan Bachmann er en sånn veldig ung forfatter som allerede skriver veldig bra og jeg er jo litt misunnelig på unge forfattere som er superflinke siden de er umulige å ta igjen, men jeg får bare huske at det ikke er noen konkurranse, skrive i vei og bruke det som inspirasjon. Anyway, denne boka er flotters Fantasy. Terningkast 5!

– The Riverman av Aaron Starmer

Fascinerende, underfundig og spesiell bok som sannsynligvis vil bli anmeldt på bloggen min før eller senere. Terningkast 5!

– Mannen er vakker fra livet og opp av Linda Therese K. Utstøl og Unnveig Aas

Fint, sårt, intimt og ettertenksomt og selv når det er tekster jeg ikke helt forstår meg på så skinner det hele tiden i gjennom at både Linda og Unnveig er flinke til å skrive og har et godt blikk for detaljer. Terningkast 4!

*

FILMER

– Ferngully: The last rainforest

Jeg hadde sikkert likt denne filmen mye mer om jeg hadde sett den som barn enn nå, hvor enn mye jeg elsker animasjonsfilmer, men jeg syns dette var en søt film for så vidt og med fin musikk og mye sjarm. Terningkast 4!

– Her

En av de beste filmene jeg har sett i år. Vakkerhet deluxe! Terningkast 6!

– Tomboy 

Fin, velspilt fransk film som jeg likte ganske godt. Terningkast 4!

– Sweeney Todd in Concert (filmet live i 2014) (http://video.pbs.org/video/2365329433/)

Linken fører til en nettside der man helt gratis kan se denne nye konsertversjonen av Sweeney Todd og den anbefales virkelig siden den inneholder Emma Thompson, Audra MacDonald, Philip Quast og Christian Borle (alle sammen skuespillere jeg har veldig sansen for), er vidunderlig orkestrert og hallo, det er Sweeney Todd. Sweeney Todd er en så brilliant musikal at den alltid er verdt å bruke litt over to timer på å se 😉 Terningkast 5!

*

Med andre ord inneholdt september mye fint og jeg gleder meg til å nyte oktobers finheter. Men da er i grunnen dette innlegget ferdigskrevet og så kommer neste blogginnlegg etter planen på fredag. Vi bables!

 

 

 

4 kommentarer
  1. Gratulerer med vinninga! Blir alltid veldig glad når folk jeg syns fortjener å vinne noe, gjør nettopp det 🙂 Og takk igjen for fine ord om boka mi, det betyr veldig mye for meg, det skal du bare vite, altså! Og herregud FERNGULLY! Den hadde jeg på bok som liten, og jeg elska den! Er nok redd den ville hatt litt samme effekt på meg om jeg plutselig skulle se filmen, men så morsomt likevel! Lykke til med ny praksisplass òg, forresten!

  2. Takker, vinning av ting er gøy =D Og vær så god angående fine ord, du skriver finfine bøker. Og takk, ny praksisplass fra mandag av blir spennende og akk så lærerikt 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg