Oppsummeringsinnlegg for oktober 2014 :)

Heisann. Det er fredag og jeg skal jobbe innmari sent i dag (15:15-23:15) og da kan man jo blogge først og ååå, i dag har jeg gjort fine ting 🙂 Jeg har vært på kafé og spist sjokoladebolle, jeg har bestilt billett til Ringen kino på søndag klokka 13:15 da jeg skal se “Her er Harold” (fordi en film om en mann som kidnapper IKEA-gründer Ingvar Kamphaug vil bli veldig gøy å se nå når jeg har praksis på nettopp IKEA) og mest essensielt så har jeg brukt opp det som var igjen på gavekortet mitt på Billettservice og har herved billett til dette:

Alltid har jeg hatt innmari lyst til å se Cirque du Soleil og nå skal jeg se Quidam med nettopp Cirque du Soleil i Oslo Spektrum 6. mars 2015! Jaaaaa <3 Siden de startet billettsalget i dag og jeg var veldig raskt ute fikk jeg til og med tak i billetter til å sitte skikkelig langt foran og ååå, jeg gleder meg =D 

Ellers så har bloggen min skiftet tilbake til en tidligere look i forbindelse med det essensielle faktum at det veldig snart er november igjen. Så snart faktisk at første november er i morgen og da kan jeg igjen kose meg med Nanowrimo! Tenkte ikke å bable så mye om historien min nå, vil bable masse om den senere uansett, men kort oppsummert er målet mitt å skrive en barnebok for voksne. Det blir sånn sett et temmelig karolinsk paradoks. Ideen vil inneholde troll, ballonger, brev, vennskap og forelskelse og jeg har mål om å få skrevet en hel del i løpet av helgen for å få en god start 🙂

I tillegg er jo dette en aktiv helg på andre måter. Klokka 13:00 i morgen er “Skjønnheten og Udyret”-forestillingen som jeg vant fire billetter til og så etter det er det å dra til Nydalen der det blir en natt på hotell (del av premien) og siden de ikke fikk tak i hotell i sentrum skal det ligge universalgavekort på 1000 kr i resepsjonen som kan brukes til taxi eller restaurant eller hva det nå skulle være i morgen ettermiddag/kveld og det er jo også gøy. Så planen min da er å bruke helgen til teater, restaurant, masse lesing og skriving, sove på hotell og så er planen for søndag å finne en kafé der jeg kan skrive enda mer på Nanowrimo før jeg skal på kino og hjemover og så kanskje få skrevet en del på kvelden også. Masse som skjer denne helgen med andre ord =D

Ellers blir jeg veldig takknemlig for alle tips for å slutte å bite negler for det er de ganske negative til at man gjør på IKEA om man er på jobb der og uansett er det sikkert ganske praktisk å ha negler. Og jeg skal innrømme at en liten del av meg har likt det praktiske med nedbitte negler i form av at jeg er særdeles lat og i tillegg liker korte negler bedre enn lange negler og ikke har lyst til å måtte bruke tid på negleklipping og neglestell og slikt, men på den annen side så er det jo ikke særlig delikat og det finnes sikkert enda verre neglebitere enn meg som har greid å slutte. 

Men da tenkte jeg å oppsummere oktober bok- og filmmessig sett, en måned da jeg ikke så spesielt mange filmer (ble mer skriving på Gothnowrimo enn filmtitting gitt, denne måneden), men leste veldig mange bøker. God fornøyelse, da setter jeg i gang og så blogger jeg i neste omgang på mandag og da vil jeg nok anmelde “Her er Harold” tenker jeg 🙂

Oppsummering av nye litterære og filmatiske opplevelser for oktober

BØKER

– Jim Henson’s Tale of Sand av Jim Henson/Jerry Stuhl/Ramón K. Perez 

Enormt flott tegnet grafisk roman i en bok som nesten føles som juks å regne som bok siden det var så mye mer illustrasjon enn tekst og dermed gikk innmari raskt å lese. Absurd og fascinerende. Terningkast 5!

– Britt-Marie var här av Fredrik Backman

Relaterbar, klok, sår, vakker og morsom. Jeg elsker Fredrik Backmans skrivestil. Terningkast 6!

– Den slemme rotta av Bryan Talbot

Tidvis vond og ubehagelig, men ikke uten håp og på mange måter en veldig fin grafisk roman med viktig tematikk. Terningkast 5!

– Unnateral Creatures av Neil Gaiman og andre til

Antologi med noveller av ymse forfattere som inneholdt mye fint, men også noe som ikke engasjerte like mye. Uansett monstrøs og fascinerende. Terningkast 4!

– This isn’t what it looks like av Pseudonymous Bosch 

Sær, underholdende og original bok som funket fint å lese selv om det var bok 4 i en serie der jeg kun har lest bok 1 før. Jeg må innrømme at ting jeg elsket da jeg leste bok 1 var de samme tingene som jeg i grunnen fant litt irriterende nå tre år senere da jeg leste bok 4, men det var fortsatt mest sjarmerende og karolinsk. Terningkast 5!

– Maggot Moon av Sally Gardner

Tankevekkende, vond, dystopisk og sær med et språk fullt av sprudlende original billedbruk og kreative metaforer. Jeg forsto ikke helt slutten og det er nok en bok som gir sterkere inntrykk om man er litt yngre, men jeg syns språket trakk veldig opp og det var mye siterbart og fint. Terningkast 5!

– Perfect av Rachel Joyce 

En svært velskrevet bok som klarte å overraske meg. Terningkast 5!

– Morfar, Hitler og jeg av Ida Jackson

Personlig, interessant og med et godt språk og en viktig historie. Terningkast 5!

– The storm in the barn av Matt Phelan

Nydelig tegnet grafisk roman som var sår og fint og smått magisk-realistisk på en finurlig måte. Terningkast 5!

FILMER

– Thunder and the House of Magic

Sjarmerende, søt og underholdende animasjonsfilm. Terningkast 4!

– The Boxcar Children

Veldig søt animasjonsfilm som jeg ble veldig glad i selv om man kan argumentere med at det er søtere enn markjordbær og nok er litt for naivt og klisjéfylt enn hva sunt er. Men jeg likte det, jeg likte stemningen og det er fint å se noe som bare er gjennomkoselig og oppmuntrende av og til. Terningkast 5!

– The brave little toaster

Sjarmerende, rar og temmelig fargerik og sprudlende animasjonsfilm. Terningkast 4!

– Peter Pan (1960)

Musikalversjon fra 1960 som var klassisk, random og tidvis ganske fengende. Terningkast 4!

*

2 kommentarer
  1. Åh, Cirque du Soleil <3 Som du kanskje veit, så jeg Delerium i Spektrum sjøl for noen år siden, og det var helt fantastisk! Jeg skulle ønske jeg hadde hatt penger til å se Quidam, jeg òg, men det har jeg nå en gang ikke, så da håper jeg bare at du koser deg nok for begge (noe jeg vil anta at ikke er så vanskelig).
   Jeg har bitt negler fra jeg-kan-ikke-engang-huske-når-noen-ganger-trur-jeg-at-jeg-har-gjort-det-siden-fødselen til jeg helt plutselig slutta sommeren før jeg begynte på videregående. Før det hadde jeg gjort utallige forsøk på å slutte, uten å greie det, og så plutselig bare slutta jeg uten å tenke over at jeg slutta? Okei, det der var overhodet ikke noe råd for åssen man skal greie det, moralen var vel egentlig bare at alle kan klare det. Har overhodet ikke bitt negler siden den gang, og jeg syns faktisk ikke det er upraktisk i det hele tatt med lange negler nå som jeg har blitt så vant til det. Syns tvert imot heller det er upraktisk når jeg brekker dem, for da klarer jeg plutselig ikke å klø meg eller åpne lokk lenger... Ellers selger forøvrig apoteket en blank neglelakk som heter Go'negl med vond smak sånn at man ikke skal få lyst til å bite lenger. Jeg brukte den noen ganger på ungdomsskolen, veit jeg, og sjøl om den ikke fikk meg til å slutte permanent, gjorde den det lettere å holde seg unna i perioder.
   Ser ut som at også oktober var fylt med mange fine kulturelle oppdagelser 🙂

  2. Ja, Cirque du Soleil, tror nok det blir veldig fint <3 Og takk for tips angående neglebiting, det har hjulpet litt at jeg har vært veldig bevisst på det de siste dagene, dessuten har jeg brukt noe á Go'negl en del i det siste også og det hjelper også litt. Det må jo gå an selv for meg å slutte 😉 Og ja, oktober inneholdt mange finheter, hurra!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg