Her er Harold og finheter :)

Siden sist har jeg sett Skjønnheten og Udyret på teater igjen (<3) sammen med moren min, broren min og kjæresten til broren min før vi spiste Crispy Duck på restaurant etterpå på lørdagen før jeg og mamma sov på hotell i Nydalen en natt (praktisk å vinne kule ting i konkurranser) og koste oss med det. Ellers har jeg vært på kafé, vært på kino (noe jeg skal komme nærmere tilbake til ganske snart) og lest i kule boka og fine avisene og nå er det mandag og jeg skal jobbe fra 15:00-23:00 i dag og har med andre ord litt god tid fortsatt. Livet er ganske fint, jeg gjør trivelige ting og dessuten er det jo november og Nanowrimo-kos. 

Og det går ganske greit i grunnen. Jeg har 8100 ord for øyeblikket (med et mål om å skrive litt til før jobb sånn at jeg når 9000 ord i dag) og jeg har over 25 sider og det er jo gøy og det er noe med at det kanskje er litt vanskelig først, men når jeg har skrevet de 1700 ordene det er meningen at man skal skrive minimum hver dag under Nanowrimo så har jeg kommet inn i flyten og så vil jeg bare skrive mer. Og ååå, jeg elsker historien og det er troll og eventyr og svært karolinsk og ja, Nanowrimo er elsk<3

Men jeg har nå en gang vært på kino og siden det ikke er så mye annet jeg har på tapetet å bable om nå så kan jeg jo like greit sette i gang med å ta for meg det. Jeg har herved tenkt å poste en trailer og deretter min anmeldelse av “Her er Harold” og så kommer neste blogginnlegg på onsdag eller torsdag. Vi bables og god fornøyelse!

Her er Harold

 

Noen ganger dukker det opp filmer som i utgangspunktet ikke høres helt ut som min type film, men som jeg likevel får veldig lyst til å se av ymse grunner. I dette tilfellet fikk jeg lyst fordi IKEA er en del av tematikken og sånn sett virket det passende siden jeg merkelig nok har praksis på nettopp IKEA for tiden.

Uansett, «Her er Harold» er en fin film på mange måter og en temmelig mørk komedie som jeg likte, samtidig som den manglet en del for å bli virkelig elsk. Det handler om Harold som driver en møbelforretning på Åsane og har gjort det i mange år. Så åpner det en IKEA på Åsane og folk begynner å handle der i stedet og når en hel rekke andre ting går riktig til helvete omtrent på samme tid er det som om noe klikker oppe i hjernen til Harold og han får lyst på hevn. Og da er å kidnappe IKEA-gründer Ingvar Kamphaug det som forekommer Harold som den beste løsningen.

Så ja, det er et interessant konsept, basert på en historie av Frode Grytten, og en film som starter veldig bra. Man blir engasjert i Harolds historie og føler med ham. Godt hjulpet av at han spilles av Bjørn Sundquist som er en drivende god skuespiller og virkelig gjør rollen sin med glans. Det er også god musikk og fint fotografi og det er i det hele tatt mye ved denne filmen som gjør den lett å like.

Når det likevel ikke blir mer enn en god film handler det om at jeg føler filmen ikke vet helt hvor den vil. Og det er på sett og vis passende siden Harold selv virker ganske usikker på hva han vil, men det er likevel litt irriterende. Attpåtil syns jeg ikke filmen drar det langt nok for det er haugevis med potensiale, men det blir litt halvveis og jeg føler at slutten er litt for åpen og ambivalent.

Samtidig bidrar akkurat det til realismen og jeg vil understreke at mens dette ikke er en film jeg føler at man virkelig er nødt til å se så er det en film som fenger og som byr på mange morsomme øyeblikk og fine karakterer som engasjerer. Og den er morsom å se når man er i ferd med å få et forhold til IKEA i større grad enn før, dette blir en del av min dannelsesreise i så måte.

 

Terningkast 4 og en fin film å se mens man spiser popcorn og glemmer hverdagen. 

6 kommentarer
  1. Heidu, den filmen hadde jeg ikke hørt om. Interessant handling! Høres ut som det går supert med skrivingen – stå på! Herlig med teater, middag og hotell. ^^

  2. Ja, det går fint med skrivingen og lykke til videre med skrivingen selv, Fivrelden 🙂 Og Ja, det var flaks og herlig med teater, hotell og kos i helgen og jepp, det er jo interessant handling på filmen, Gitte, det er en film som man absolutt kan kose seg med 🙂 Takk for fine kommentarer

  3. Hørtes i væffal ut som et utrolig kult utgangspunkt for en film! Og jeg digger Bjørn Sundquist, så sånn sett er det jo litt dumt det du sier om at filmen ikke er fullt så god som den kunne vært. Jeg har for så vidt inntrykk av at nettopp det ofte er tilfelle med filmer som har en skikkelig kul plottidé, og det er jo veldig synd…
   Forresten må jeg også bare få si at jeg syns du er ekstremt flink som får til å skrive så mye, til tross for at du jobber så mye som du gjør med upraktiske tidspunkt og alt det der!

  4. Bjørn Sundquist er kul og det er jo en fin film, den kunne bare vært enda mer awesome enn den var. Du har i så måte et poeng for filmer med et brilliant konsept lever ikke nødvendigvis opp til konseptet sitt. Og takk, det går veldig fint og det liker jeg. Det vil riktignok være noen dager fremover da jeg nok får skrevet litt mindre, men jeg har jo god tid og det er bare veldig deilig å være litt på forskudd 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg