Et litt Stjernekamp-fokusert innlegg =D

Heisann. Jeg har fortsatt til gode å skrive dagens dose på Nanowrimo, men målet mitt for dagen er 2000 ord og hvis det går så vil jeg i dag nå 17 000 og det vil føles innmari tilfredsstillende. Ellers så har jeg lest ut en brilliant bok som jeg tenkte å anmelde i mitt neste blogginnlegg og jeg syns i det hele tatt livet er ganske så ålreit for tiden. Og se her, ny trailer for “Into the Woods”-filmen (skulle ønske jeg kunne dratt til USA rundt nyttårstider siden den der kommer på kino andre juledag mens vi i Norge må vente til midten av februar, noe som er en million, trillion, fantasillion år til, væffal føles det litt sånn):

Gledermeggledermeggledermeg!!! <3 Fine musikalen!

Men nå tenkte jeg å bable litt om Stjernekamp, som er det programmet på tv jeg følger nøyest med på for tiden. Jeg syns det er veldig underholdende og fint og gidder til og med å stemme i ny og ne og nå tenkte jeg å ta for meg de tre gjenværende deltakerne med fordeler og ulemper og de to opptrednene med dem jeg har likt best. Og det er neimen ikke sikkert at det vil interessere andre enn meg, men det får gå. Da setter jeg i gang:

Reidun Sæther

Reidun Sæther var min favoritt på forhånd, såpass på forhånd faktisk at jeg i fjor høst tok meg i å tenke at det ville vært superkult om hun var med siden jeg har sett henne i ymse ting og vet at hun synger helt fantastisk. Og så ble hun en av årets deltakere og jeg jublet av ren entusiasme. 

– Reiduns fordeler

Hun synger utrolig godt og stødig og det at stemmen hennes kanskje ikke har det største særpreget går greit siden det er en stemme som er som poteten og tilsynelatende kan brukes til alt. Hun virker også veldig sympatisk, hun har vært med i en del musikaler og er i så måte en karolinsk deltaker uansett og man merker at hun virkelig føler det hun gjør, det kommer fra hjertet og da blir det litt ekstra fint. 

– Reiduns ulemper

Hun blir kanskje litt for flink-flink. Det blir til tider litt for mye av det gode og litt for skoleflinkt og det kan gå utover henne siden folk gjerne heier på underdog-en og Reidun er litt for overbevisende hver gang til å være underdog. Men det fine er jo at denne ulempen på mange måter er en fordel det og, det er jo på sett og vis et luksusproblem når man er nesten for flink 😉

To yndlingsopptredner:

Reidun valgte den vanskeligste sangen under opera-kvelden og taklet utfordringen med glans. Det er helt sykt hvor brilliant det høres ut på de høyeste tonene der og det får meg til å like opera enda bedre enn før. 

Reidun sang “Mack the knife” under storband-kvelden og jeg elsker denne opptrednen fordi det er godt sunget med masse sjarm og glimt i øyet og hun koser seg og stråler der hun synger mens hun gjør en opptreden som er så god at jeg syntes synd på de andre deltakerne etterpå.

Jørn Hoel

Jeg har vel i grunnen aldri hatt noen spesiell formening om Jørn Hoel. Jeg har ikke hatt noe i mot ham, jeg bare har liksom ikke hatt noen stor interesse for ham. Og jeg kommer nok ikke til å lytte masse til ham etter Stjernekamp heller, men jeg har kommet frem til at jeg syns han virker real og jordnær. Han kler ikke alle sjangre på Stjernekamp like godt, men han gjør sitt beste og er til tider virkelig super.

– Jørns fordeler 

Han har en veldig hes stemme som i noen sjangre kommer virkelig til sin rett og får det til å lyde innmari kult. I tillegg er han en erfaren og jovial artist og det skinner ofte frem under Stjernekamp.

– Jørns ulemper

Stemmen som er hans styrke av og til blir også hans svakhet i andre tilfeller for den har på ingen måte det største spekteret. Jeg syns også at Jørn burde utfordre seg selv mer for i noen sjangre så kunne han tatt større sjanser, men så har han i stedet valgt sanger der han er mer på hjemmebane. 

To yndlingsopptredner:

Jeg liker Jørn her fordi han virker veldig trygg og stemmen hans kler låta ganske så godt. Dessuten lever han seg veldig inn i låta og det skinner tydelig frem. 

Jørn er faktisk ganske awesome i denne sangen og stemmen hans er sinnssykt kul. Dessuten er det storband og det er i utgangspunktet ganske fenomenal sjanger 🙂

Nora Foss Al-Jabri

Nora liker jeg fordi hun virker sympatisk og grei og synger veldig bra og jeg har fått mer øynene opp for henne nå enn før (selv om jeg heiet veldig på henne under norsk MGP for noen år siden pga. veldig Disneysk sang som av den grunn var meget karolinsk). 

– Noras fordeler 

Hun har en god sangstemme og utover det elsker jeg hvordan hun vokser for hver episode. Nora er hun som kan komme fra sidelinjen og mens jeg heier mest på Reidun så blir jeg ikke særlig overrasket om Nora plutselig slår til og vinner hele greia for hun har både pågangsmot og talent i massevis. 

– Noras ulemper

Jeg syns ikke hun treffer like godt på sangvalgene hver uke og det tok noen episoder før jeg følte at hun virkelig etablerte seg som en man må se opp for i konkurransen. I tillegg er hun den yngste gjenværende deltakerne mens Reidun og Jørn har mer erfaring og det kan hun jo ikke noe for, men det kan likevel være en ulempe. 

To yndlingsopptredner:

Jeg syns Nora overbeviste aller mest når det var musikal som sjanger siden hun hadde innlevelsen, sang fantastisk og det i det hele tatt var en virkelig gjennomført opptreden som jeg likte svært godt.

Nora og pop passet også godt sammen siden hun sang godt og det er en kul låt som hun gjorde helt til sin egen. Veldig bra!

*

Og da har jeg tatt for meg dagens tematikk og nå bør jeg jammen meg få skrevet litt på Nanowrimo snart så dette får være dett. Neste innlegg kommer nok enten lørdag eller søndag. Vi bables og god fornøyelse!

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg