Der jeg skriver en anmeldelse av “Demon Dentist” og sånt =D

Heisann! Det er søndag, livet er fint og jeg har for øyeblikket 25 000 ord på Nanowrimo, noe som med andre ord betyr at jeg er halvveis. Planen min er også å skrive hvert fall 1000 ord til i løpet av kvelden fordi jeg har skrivedilla for tiden =D Angående Nanowrimo har jeg ellers donert 10 dollar i dag fordi Nanowrimo er avhengige av donasjoner for å kunne arrangeres hvert år og Nanowrimo tross alt er en av de fineste oppdagelsene mine ever. November hadde vært en mye kjedeligere måned uten store skriveprosjekter, det er jeg overbevist om. Ellers så tester jeg Beat.no for tiden fordi man kunne teste to uker gratis og man kunne finne alle musikalcdene jeg har hatt lyst til å lytte til uten å finne på Spotify. Takket være dette så har jeg lyttet gjennom flere nye musikalcder denne helgen. Utover det så har dette vært en ganske rolig helg uten så mye aktivitet, men noen ganger er det ganske behagelig det og. 

Her er for øvrig en fin musikalsang som jeg har lyttet litt til denne helgen:

“Ring of keys” fra musikalen “Fun Home” (som forøvrig er en av ikke så veldig mange musikaler som er basert på en grafisk roman). Veldig fin sang og godt spilt og fremført av Sydney Lucas som er veldig talentfull til kun å være rundt 10-11 år. 

Men da tenkte jeg å bruke resten av dette innlegget på en anmeldelse av en bok jeg likte veldig godt og så kommer neste blogginnlegg enten tirsdag eller onsdag tenker jeg. Vi bables og god fornøyelse!

Demon Dentist av David Walliams

 

Darkness had come to the town. Strange things were happening in the dead of night. Children would put a tooth under their pillow for the tooth fairy, but in the morning they would wake up to find: a dead slug; a live spider; hundreds of earwigs creeping and crawling beneath their pillow.

Evil was at work. But who or what was behind it?

*

Slik presenteres boka “Demon Dentist” på Goodreads og dette er en bok jeg virkelig koste meg med. Rent objektivt sett så innser jeg at det kanskje teknisk sett ikke er fantastisk skrevet og det er sikkert ting og tang å pirke på, men min opplevelse er at jeg koste meg skikkelig med denne boka og det er det viktigste. Og dette er en perfekt bok å lese rundt Halloween siden den til tider er småskummel og inneholder slike elementer som gjør meg nostalgisk og får meg til å minnes da jeg var liten og elsket grøsserne-bøkene dypt og inderlig. Og en kan for så vidt innvende at det kanskje er litt unødvendig å lage en bok om en demonisk tannlege siden mange (meg inkludert) er ganske skeptisk overfor tannleger i utgangspunktet og man ikke trenger å bli mer skremt enn man er. På samme tid gjør jo nettopp det en tittel som «Demon Dentist» brilliant siden å skremme seg selv kan være litt av en fryd.

Uansett. Det handler om tolv år gamle Alfie som etter en ubehagelig tannlegeopplevelse ikke har vært hos tannlegen på mange år og har stygge, skadede og misfargede tenner som resultat av dette. Utover det er han en sympatisk karakter og litt i stil med Charlie i «Charlie og sjokoladefabrikken», noe som er en litt passende sammenlikning siden David Walliams skriver på en litt Roald Dahl-aktig måte som bare blir enda mer Roald Dahl-aktig av Tony Ross sine brilliante illustrasjoner. Så har Alfie en syk far, det dukker opp en demonisk tannlege og det er snev av kjærlighet og enden på visa er en bok som er morsom, småskummel og til tider ganske trist. Den har spenning og sjarm og jeg fant den kanskje litt barnlig til tider, men så er den også skrevet for barn og jeg hadde elsket denne boka om jeg var tolv år. Nå elsker jeg den kanskje ikke, men jeg syns den er ganske super og en av grunnene er karakterene. De er interessante å lese om, spennende å følge og man heier skikkelig på Alfie og det er en fin følelse.

Jeg liker også veldig godt skrivestilen, hvordan det er en del oppdiktede ord (som advares om i fotnoter og på forhånd) og dette sammen med de nevnte illustrasjonene gjør dette til en veldig karolinsk og artig bok. Akkurat noe jeg kan kose meg med. Dessuten er det mange oppdiktede ord (med advarsler om at de er oppdiktede, noe som jeg finner mye humor i) og sprudlende beskrivelser som er awesome nok.

Terningkast 5 og her er noen utdrag og illustrasjoner:

The words danced in the air as she spoke. If her tone of voice was meant to sound reassuring, it didn?t. It sounded the opposite of reassuring. It was in fact decidedly unnonreassuring.*

(* fordi “unnonreassuring” altså er et eksempel på et oppdiktet ord)

*

Miss Root’s eyes were black. Blacker than oil. Blacker than coal. Blacker than the blackest black. In short, they were black.

*

Holding the brush and tube in his hands, Alfie looked like a tearful child you might see at the zoo who has been made to face their fear of spiders by being given a huge, hairy, highly poisonous tarantula to hold.

(Hei, jeg elsker denne setningen. Det der er eksempel på en typisk sånn setning som gjør meg henrykt.)

*

The policeman still had his stripy pyjamas on, but had put on his police cap to try and give a sense of authority. With a torch, he examined the smashed window in Alfie’s bedroom. He traced the beam of the torch around the frame, before shining it on the shards of glass on the floor. Finally the policeman announced, “This window has been smashed.”

 

*

Her er noen illustrasjoner forresten (jeg tok bilder av dem med mobilkameraet mitt) og noe med stilen på dem minner meg også litt om “Kaptein Blåbjørn’s 13 1/2 liv”, noe som også er en god ting siden det er et eksempel på en annen bok som jeg er veldig glad i.

(Post-it lapp som bonusmateriale fordi jeg setter post-it lapper i bøker om jeg syns noe er veldig fint eller kult.)

5 kommentarer
  1. Jeg husker jo du snakka om denne her da jeg skulle til tannlegen 😉 Vel, det er bare åtte dager til jeg skal dit igjen og rotfylle, så jeg har jo litt tid på meg til å bygge opp nervene med denne boka først… Jeg likte illustrasjonene og det grafiske uttrykket veldig godt, har alltid vært misunnelig på dem som har vært gode til å tegne!

  2. Illustrasjonene og uttrykket er veldig stilig og det er en veldig kul bok 🙂 Håper tannlegetimen går fint, har til gode å oppleve noe verre enn et og annet hull i tanna og at jeg måtte trekke to tenner da jeg skulle få regulering som fjortenåring selv og krysser fingrene for at det holder seg sånn 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg