Ønskeliste jul 2014 :)

Heisann. Først tenkte jeg å dele noen fascinerende fakta:

1) Innrømmelse: jeg har aldri gått i fakkeltog. Ikke fordi jeg ikke bryr meg, men fordi jeg er redd for flammer og bare tanken på mange personer som går sammen med fakler samtidig så nært inntil hverandre skremmer meg. I tillegg ser jeg jo selvsagt viktigheten av å stå samlet for å vise at man engasjerer seg, men samtidig er ikke det viktigste det fakkeltoget eller den movember-barten eller den rosa sløyfa i oktober for den saks skyld, men hva man gjør hele tiden. Hvis jeg hadde brukt en måned til å bruke en rosa sløyfe for så å ikke tenke på kreft resten av året ville jeg følt det litt hyklerisk å bruke den sløyfen. Og nå på søndag var det fakkeltog mot mobbing og det gjør meg så glad at så mange engasjerer seg, men samtidig så vet man jo aldri om de som går faktisk går fordi de engasjerer seg eller fordi de føler at de bør gjøre det og det som er viktig er ikke den ene dagen, men det som skjer hele året. Og jeg vet ikke om dette høres helt teit ut eller om det virker helt fælt at jeg ikke er helt komfortabel med symbolske gester, jeg bare tenker litt høyt. Og er redd for flammer.

2) Jeg bekymrer meg muligens unødvendig for hva slags prosjekt jeg skal ha i desember. For jeg har 1000 ord igjen av Nanowrimo-historien min og jeg trenger noe å holde på med i desember også og jeg vet ikke helt om jeg orker å skrive en bok på en måned igjen. Samtidig må jeg alltid drive med prosjekter, jeg blir litt gal om jeg ikke gjør det. Ting jeg vurderer: julediktprosjekt, føljetong med barnlig historie og et kapittel hver dag, julesanger slik som i fjor, men med andre melodier, julekortprosjekt, lage figur i lego hver dag og trekke lapp med dagens figur hver måned eller choose your own adventure-julehistorieprosjekt med dødsmasse noter på Facebook som jeg ikke aner hvordan kan funke i praksis. Hvis noen har noen favoritt blant ideene mine eller noen andre geniale ideer til prosjekter jeg kan ha i desember er det bare å nevne det. 

3) I går leste jeg ut en bok som betyr at jeg nå har nådd lesemålet mitt for i år (96 bøker). Jeg begynte deretter på en ny bok og jeg tror sannsynligheten for å lese over 100 bøker i år med andre ord er veldig høy =D *skryte skryte*

Her er en fin sang fordi jeg leste et intervju med Joanna Gleason i morges og med en gang begynte å obsesse over “Into the woods” igjen:

Å, det er så fint <3

Men da tenkte jeg å poste ønskelisten min for jul 2014 siden det tross alt bare er litt i overkant av en måned til. God fornøyelse og så blogger jeg i neste omgang på søndag tenker jeg 🙂

Ønskeliste jul 2014

 

    PENGER!!! 

    Abonnement på Nemi-blader

    Veggkalender for 2015 (helst Nemi-kalender, men så lenge bildene er fine spiller det ikke så stor rolle) (NB: jeg burde egentlig ikke ha veggkalendere siden jeg glemmer å skifte måned før halve neste måned har gått, men jeg liker det lell)


Billetter


    Sweeney Todd på Det Norske Teatret (fordi jeg MÅ se den, det er jo Sondheim og geniale musikalen)

    Chicago (fordi det er fengende, jazzy musikk, sikkert super dansing og nok generelt brilliant)

    De tre musketerer på Folketeateret (boka er blant de mest underholdende klassikerne jeg har lest og en rocka musikalversjon lyder temmelig awesome)

    Lenge leve livet på Oslo Nye Teater (det er en musikal basert på Melodi Grand Prix, dvs. er det nok særdeles karolinsk og naturlig nok noe jeg har et stort ønske om å se)


Gavekort

 

     på Kino

     på teatre (om de har gavekort, noe jeg for eksempel vet at Det Norske Teatret har)

    på bokhandel (helst Ark, Tanum, Norli eller Outland)

     på Platekompaniet (de har jo både film, musikk og spill)

     på Game Stop (eller andre spillbutikker)

     på H&M eller Lindex (førstnevnte fordi det er klesbutikken jeg benytter mest utenom Fretex, sistnevnte fordi jeg har forelsket meg i opp til flere antrekk i merket Holly & Whyte)

    på Billettservice (det er jo så himla mange ting jeg har lyst til å se)

 

Dyre ting


    Nintendo Wii U (fordi det er så mange spill på Wii U jeg ønsker å spille og da særlig Zelda: The Windwaker)

 

Småting

 

    Hårstrikker og annen hårpynt (Accesorize særlig har mye fint) (NB: Ønsker meg IKKE spenner for det er håret mitt for glatt for)

    Tegne og skrivesaker

    Ulinjerte notatbøker (man kan aldri ha for mange notatbøker)

    Post-it lapper og bokmerker

    Hockey Pulver og sjokoladeboller (yndlingsting)

 

Nintendo 3DS-spill

 

    The Legend of Zelda: Ocarina of time 3D

    Super Mario 3D Land

    Rayman 3D

    Pokemon Alpha Sapphire

 

Film

 

    The Fault in our Stars

    Dragetreneren 2

    Billy Elliot: The Musikal

    Step Up: All In

 

Bøker 

 

– Å skrive livet av Vincent Van Gogh (med hans fineste brev og med bilder, har bladd i denne boka og den er utrolig flott!)

– Veien til Mozart av Ketil Bjørnstad (høres veldig interessant ut)

 

Annet

 

 

Elefant er yndlingsdyret mitt, hva angår klær er jeg jo alltids veldig glad i skjørt og kjoler (rødt er yndlingsfargen min og jeg er ellers glad i lyseblått, grønt og brunt) og jeg er veldig glad i koselige opplevelser som å dra på kafé sammen med folk og slike sosiale finheter. Utover det er det jo en del steder jeg har lyst til å dra (det finnes byer jeg er veldig glad i eller har lyst til å bli veldig glad i) =D

8 kommentarer
  1. Så flink du er til å komme opp med ønsker! Jeg er så forferdelig dårlig på den biten, at det irriterer både meg og de som har i oppgave å finne på et eller annet. Håper du får masse fint på ønskelista di 🙂

  2. Jeg har nok lyst til å vente til ut på nyåret med å redigere og jeg har utover det lyst på et prosjekt der jeg poster ting på Facebook hver dag, men utover det er det en god ide, Fivrelden, det virker bare veldig vanskelig. Og takk for kommentaren, Ida, krysser fingerne for at jeg får en del av alt jeg ønsker meg selv 🙂

  3. Jeg skjønner det. Teksten kan nok ha godt av å heve seg, og du bearbeide den utenfor tekstfeltet før du reviderer. 🙂 Japp, jeg tror alltid det er vanskelig å jobbe med en tekst når førsteutkastet er ferdig.

  4. Har også vært veldig dårlig til å jobbe videre med tekster og har ikke pleid å redigere, så det blir utfordrende på mange måter, men på den annen side får jeg til veldig mye som jeg først tenker at er umulig og da kan det jo hende ting er slik fatt med tekster også 🙂

  5. Hei! Er enig med deg i det med at resten av året er viktigere enn det ene fakkeltoget, men samtidig har nok sånne markeringer også en viktig funksjon. Det å støtte opp om noe, synliggjøre støtten etc. Jeg tenker litt som deg når det gjelder Earth Hour, synes det er litt teit at folk slukker lyset én time og freser på resten av året. Jeg bruker lite strøm hele året så den timen pleier å gå meg hus forbi. Jeg tenker litt på sånne markeringer som en trend som kommer til å gå over, men kanskje det betyr mye for mange, da så. Rart at jeg nå kjenner på at det nok ikke er helt akseptert å ha en sånn holdning… hm. Ha fin helg!

  6. Jeg skjønner deg godt. Det er tøft, vanskelig og krevende å arbeide med tekstene. Man finner mange svake partier og man må gjøre det samme om og om igjen. Jeg liker godt å jobbe grundig med de små tinga da, så jeg tror at dersom jeg klarer å overse skriveren i hodet, som vil fortelle meg at dette ikke funker, skal jeg få til å revidere den når tida er inne.

  7. Gode poeng, Hr. Kreatur og takk for en god og gjennomtenkt kommentar. Ha en fin helg selv 🙂 Og problemet med redigeringen ligger vel mest i at jeg føler at det er så mye som jeg må forandre, det er sånn sett så uendelig mye lettere å skrive nye ting. Men det vil nok ordne seg, ting pleier å gå bedre enn man tror. Takk for smarte og reflekterte kommentarer som gir meg mye å tenke på, Fivrelden 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg