A little something different og en fin julesang =D

Heisann! Siden sist har jeg skrevet ferdig Nanowrimo-historien min og jeg funderer fortsatt på hva som skal være desember-prosjektet mitt. Jeg pleier å ha et julekalenderprosjekt på Facebook og det har tidligere vært å skrive en historie der jeg poster litt hver dag og å skrive nye julesanger der teksten er noe jeg finner på og melodien er en annen kjent eller mindre kjent sang. I år er jeg usikker på om jeg skal gjøre en av disse ideene eller om jeg skal ha “trekke lapp og lage ny lego-figur hver dag”-prosjekt eller noe helt annet, for eksempel å poste en ting som inspirerer meg og gjør meg glad hver dag eller ha et julekort-prosjekt. Om noen liker en av disse ideene best eller har en annen ide til Facebook julekalender-prosjekt tas det gladelig i mot =D Uansett skal jeg fortsette å finne på mange kreative finheter og uansett prosjekt postes det sikkert utdrag fra det her på bloggen 😉

Ellers var jeg på biblioteket i går og lånte litt bøker og det er fint og jeg skal både lage pepperkaker OG spise taco hos moren min i dag så etterpå blir awesome. Og nå snart skal jeg trene og slike kjedelige fornuftigheter siden jeg er flink, men først kan man jo blogge. Så hei!

Jeg har ellers funnet en veldig fin julesang nå med Pitsj

(Bildet funnet på Aktiv Oslo sine nettsider og linken fører til info om en releasekonsert de hadde i går som jeg ikke var på, men som sikkert var veldig stemningsfull og fin.)

Grunnen til at jeg poster bilde av gruppas nyeste cd (som man forøvrig finner på Spotify) er at jeg altså hadde tenkt å poste en ny video de har gitt nå med denne nye julesangen jeg har funnet, men så var det deaktivert ved forespørsel dessverre. Men man kan se denne videoen her: https://www.youtube.com/watch?v=NCyUPyNf4dM&list=LL0BFIzBZ9DRyg7W7JnJDXag&index=1 og mens jeg er ganske altetende når det gjelder julesanger og liker alt fra morsomme tullesanger til nostalgiske favoritter til hektiske poppa juleøyeblikk og videre hen til vakre julesalmer, så er det noe veldig inspirerende ved å finne en sang som “Snow is falling” der det er så enkelt og stille og fullt av stemning. Utrolig verdt å lytte til når det gjelder julemusikk siden dette er fint og skjørt og virkelig gir en julestemning, det funker væffal for meg <3

Men nok om det, NÅ skal jeg bruke resten av dette innlegget på en anmeldelse siden jeg altså har lest en bok som var ganske så elsk i grunnen. Den heter “A little something different”, er noe av det søteste jeg har lest på lenge og var en sånn karolinsk og koselig bok som fikk meg til å sukke henført og dagdrømme om å oppleve kjærligheten selv. Her kommer anmeldelsen og så blogger jeg nok i neste omgang enten tirsdag eller onsdag.

A little something different av Sandy Hall

 

The creative writing teacher, the delivery guy, the local Starbucks baristas, his best friend, her roommate, and the squirrel in the park all have one thing in common?they believe that Gabe and Lea should get together. Lea and Gabe are in the same creative writing class. They get the same pop culture references, order the same Chinese food, and hang out in the same places. Unfortunately, Lea is reserved, Gabe has issues, and despite their initial mutual crush, it looks like they are never going to work things out.  But somehow even when nothing is going on, something is happening between them, and everyone can see it. Their creative writing teacher pushes them together. The baristas at Starbucks watch their relationship like a TV show. Their bus driver tells his wife about them. The waitress at the diner automatically seats them together. Even the squirrel who lives on the college green believes in their relationship. 

Surely Gabe and Lea will figure out that they are meant to be together….

*

Da jeg først hørte om denne boka ble jeg umiddelbart interessert. Litt fordi ideen om at det fortelles fra ulike synsvinkler minnet meg litt om et tidligere Nanowrimo-prosjekt jeg har hatt der alt fra en gatelykt til en benk var fortellere, men videre fordi det hørtes ut som en usannsynlig søt og sjarmerende bok. Og det var jo også nettopp det. Veldig søtt og innmari fint.

Det hjelper at en av bokas første scener er denne:

«I’ve got a theory, » I say. “That it’s a demon,” Lea says, so quietly I almost miss it, and I probably would have, but she slaps a surprised hand in front of her mouth. I see Gabe turn to her and smile. “A dancing demon?” he says quietly. And then in my finest Rupert Giles impression of all time I say, “No, something isn?t right there.” No one else seems to get the joke, but it’s in that moment that I know my couple of the semester is going to be Gabe and Lea.

Med andre ord så er det referanser til ?Buffy, the Vampire Slayer? veldig tidlig inn i boka og som Buffy-fan er jo akkurat det en typisk sånn ting som gjør meg veldig entusiastisk. Utover dette fortelles det altså fra ulike synsvinkler og da inkluderer det et ekorn(!) som naturlig nok er veldig opptatt av nøtter og mat og en benk(!) som fokuserer mest på rumper (noe som for så vidt også er ganske naturlig). Man skulle ikke helt tro at det ville funke så godt med ting fra synsvinkelen til ekorn og en benk, men det fungerer faktisk helt brilliant og får meg til å tenke at å skrive fra synsvinkelen til en gatelykt i ny og ne er helt i orden og fullstendig logisk.

Anyway, jeg likte denne boka veldig godt og det handler litt om konseptet og at det i det hele tatt er en utrolig søt bok som passet fint siden jeg var i modus for noe litt søtt og klisjéfylt. Men det handler også om at jeg liker Lea og Gabe som karakterer og vil at de skal få hverandre. Det er sympatiske figurer som man blir glad i og jeg fikk for eksempel litt lyst til at Gabe skulle bli levende, komme ut av boka og heller forelske seg i meg siden han er en typisk sånn gutt jeg selv finner fascinerende. Og jeg liker de ulike synsvinklene, jeg liker skrivestilen og jeg syns i det hele tatt at det er så mye ved denne boka som er herlig og brilliant.

Samtidig så er det en bok som nok er ganske smak og behag for den vil for noen fremstå som for fluffy og sukkersøt og det er nok ikke til å komme bort i fra. Det er også ganske urealistisk at så mange er så opptatt av det samme forholdet og mens Sandy Hall har mange interessante karakterer i denne boka så er det også noen av karakterene som blir litt for fordomsfull beskrevet og da sikter jeg mest til Hillary der forfatteren tyr til enkle løsninger, mens det mest interessante hadde vært om det ble vist at hun var noe mer enn det folk tok henne for å være. Utover dette er det noen småting som viser at dette er Sandy Halls første bok og slikt, men hun har allerede en sterk og egen stemme som forteller og jeg gleder meg til å lese mer av henne senere.

Mest av alt føler jeg bare at dette var det jeg trengte å lese da jeg leste det og at dette var en søt og inspirerende bok som jeg nøt hvert sekund av.

 

Så ja, terningkast 5 og ja, les i vei!

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg