Hunger Games: Mockingjay part 1 og andre fine ting =D

Heisann! Fin ting: jeg fikk mail om at jeg hadde vunnet en konkurranse i stad og har vunnet billetter til å se den tredje Hobbiten-filmen på Sandvika Kino med popcorn, brus og kanelgifflar servert og med muligheten til å invitere med meg masse venner =D Hurra! Ellers har jeg kommet skikkelig i gang med å kjøpe julegaver og det jeg ikke kjøpte i dag har jeg tenkt å handle i morgen før jobb (13:15-21:15 OG det er familiedag på IKEA så det kommer til å være skikkelig kaos og maaasse mennesker) sånn at det eneste som trengs i desember er å pakke inn ting. Jeg nekter å la desember være stress og mas, desember skal være advent og julekalendere og å spise alt for mye pepperkaker. Basta =D Forøvrig har jeg også kjøpt meg noe til meg selv, henholdsvis en hvit strømpebukse og denne kjolen: http://www.lindex.com/no/dame/holly-whyte/7199625/Kjole/?styleId=62562438 og den nyeste utgaven av det litterære magasinet Kamilla siden det virker så fint og jeg har et hemmelig mål om å få noe publisert i det bladet (det har ikke hendt enda, men om jeg fortsetter å sende inn hver gang de har et nytt tema så kan det jo hende det går til slutt, dessuten har jeg fått veldig fine tilbakemeldinger på tingene jeg har sendt inn). 

Ellers så skrev jeg en historie jeg personlig ble ganske fornøyd med i stad, jeg var på førjulskveld ved Cappelen Damm i går og det var hyggelig (og de hadde Sarah Bernard-kake og det ga meg innmari lyst til å lære meg å bake siden det smakte utrolig godt), jeg finner på mye fint og som sagt er jeg altså godt i gang med julegave-innkjøpingen og det føles veldig greit. 

Siden det snart er desember og julestemningen for min del allerede er i gang kan jeg poste denne igjen: 

Og ellers så har jeg jo vært på kino i dag og sett “Hunger Games: Mockingjay 1” og nå tenkte jeg å poste en trailer for den, tett fulgt av en anmeldelse. Så kommer nok neste innlegg på søndag eller mandag så da bables vi og god fornøyelse!

The Hunger Games: Mockingjay 1

 

Når det gjelder «Hunger Games» leste jeg hele serien med grådig interesse i løpet av to uker og så har jeg sett filmene og konkludert med at de er ganske så fine. For greia med «Hunger Games» er at det er en dystopisk serie som er så mye mer enn det man først tenker. Det er en serie som tar et oppgjør med nåtidens fokus på reality-konkurranser, men også handler om krig, om smerte og om hvordan det finnes situasjoner der det er helt umulig å vite hva som er fullstendig riktig. Aktuelt og spennende er det og filmene føler jeg virkelig har fått med seg essensen av bøkene på en svært god måte og så også med «Mockingjay 1».

Vi går rett inn i handlingen. Katniss er tydelig merket av lekene hun har vært i gjennom, men må være et symbol for et opprørsk Panem. Og utover det vil jeg ikke gå så nøye inn på handlingen, litt for å holde på spenningen, litt fordi dette er en film der man virkelig bør ha sett de foregående filmene og også helst ha lest bøkene for å være helt med og litt fordi det ikke er blant de mest handlingsrettede filmene. Det skjer litt av hvert, så visst, men det handler på mange måter mer om det psykologiske ved å føre en krig og om arrene å ha vært vitne til kamper på liv og død kan føre med seg. I så måte er det en mellometappe før den store finalen, men det føles aldri kjedelig av den grunn. Snarere tvert i mot. Det er en intensitet i alt som skjer, det er så mye som ulmer under overflaten og alt dette gjør dette til noe mer enn bare et nytt kapittel i en film-serie for ungdom, det er en oppriktig interessant historie å følge i tillegg.

I tillegg er skuespillet utmerket. Særlig Jennifer Lawrence viser at hun virkelig er en skuespiller med stort spenn, men det er mange andre jeg kunne trukket frem. Her ser man for eksempel Philip Seymour Hoffman i en av hans siste roller og det viser at han er utrolig dyktig og minner oss også på at det er utrolig trist at han døde tidligere i år. Utover skuespillet er det også godt filmet, fint fotografert og med fin bruk av mangel på musikk for å understreke alvoret og det er i det hele tatt mye som gjør dette til en meget engasjerende film. Jeg liker også veldig at det oppe i alt alvoret finnes lyspunkter. Som en fin katt, som noen rolige scener der ting er litt mindre mørkt og kjipt, som at det tross alt føles som om det finnes håp.

Når det likevel er noe som mangler handler det mest om at dette i utgangspunktet ikke er en sjanger som får meg til å gi meg helt hen. I tillegg føles det som om materialet er litt dratt ut for at den tredje boka skal bli delt utover to filmer, man kunne lett fortettet handlingen i tredje «Hunger Games»-boka til å bli bare én film. Jeg føler utover dette heller ikke noe stort behov for å se denne (eller de andre filmene i denne serien) mange ganger. Men alt dette er tross alt mest småting og i hovedsak er dette ganske så bra.

 

Terningkast 5!

3 kommentarer
  1. Jeg så Mockingjay på kino forrige helg og ble veldig imponert! Lest bøkene i vinter og elsket de to første, men ble ganske skuffet over den siste. Så jeg var temmelig skeptisk til filmen, men jeg synes den er utrolig bra regissert slik at spenningen holdes oppe hele tiden. Men som du sier, tredje bok kunne like gjerne ha vært bare en film 😉

  2. Mockingjay er en god film og på noen måter er det jo fint at det er to filmer (ekstra mulighet til å kose seg på kino mens man spiser popcorn for eksempel). Takk for kommentaren, Hunger Games er interessant 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg