2015 blir awesome – det filmvår-orienterte innlegget =D

På den negative siden har jeg oppdaget noe skikkelig teit. Into the woods som jeg gleder meg helt sinnssykt til skulle komme 13. februar, men av en eller annen hjernedød grunn har dette blitt forandret til 27. mars og det er jo halvannen måned senere. Siden jeg er litt teit og patetisk har jeg nå sendt Nordisk Film Kino meldinger både på Facebook og Twitter og spurt dem om hvorfor de har tatt dette valget (som i alle fall i mine øyne er ekstremt upopulært) og jeg har ikke fått noen svar enda, men det kan jo hende det kommer. I tillegg har ikke “Into the woods”-cden min kommet enda (og jeg forhåndsbestilte den, hele ideen med å forhåndsbestille er jo “få på forhånd”), men den ligger ute på Spotify nå og det er en fin trøst. Nå håper jeg at jeg a) ikke har brukt opp flakskvoten min (om det finnes en flaks-kvote) siden det er flere konkurranser der jeg virkelig intenst håper på hell og lykke og b) at boka som jeg bestilte på et annet nettsted og som etter planen skal være en av årets julegaver kommer snart siden den begynner å få litt dårlig tid om den skal komme før jul (som faktisk bare er åtte dager til). 

På den positive siden har jeg det ganske fint for tiden. Jeg finner på mye koselig, jeg leser fine ting og det er så innmari herlig med adventstida med sine pepperkaker (bakte nye på søndag) og julekalendere og bare stemningen <3 

Men nå tenkte jeg å ha det første av kanskje flere innlegg om ting jeg gleder meg til i 2015. Jeg er nemlig overbevist om at 2015 blir et helt brilliant år, ikke minst fordi de eneste tre negative tingene med 2015 som jeg vet om nå er a) at jeg ikke vet helt hva som skjer jobbmessig sett, b) at jeg fyller 30 og det høres så mye ut (og oddsen for at jeg vil oppleve kjærligheten eller bli forfatter før jeg fyller 30 er vel ikke så stor) og c) at jeg har tannlegetime 12. januar. Lista over positive ting med 2015 vokser imidlertid hele tiden og jeg vet jo allerede at jeg vil få sett både Cirque du Soleil i Oslo Spektrum, De tre musketerer på Folketeateret og at jeg har mål om å få sett Sweeney Todd på Det Norske Teatret, Chicago på Oslo Nye Teater, Honk med Bårdar og Lenge leve livet på Oslo Nye Teater i alle fall selv om de sistnevnte altså er ting jeg enda ikke har billetter til. I tillegg er det jubileum for MGP på flere måter (30 år siden første gang Norge vant, 20 år siden andre gang Norge vant og 60ende gangen Eurovision Song Contest arrangeres) og det er ikke minst en masse bøker og filmer som jeg ser frem til. Bare det første halvåret av 2015 er det flere filmer jeg vet at jeg mååå se og her er noen høydepunkter:

Filmer fra første halvdel av 2015 som jeg gleder meg veldig til:

 

– Big Hero 6 (premiere 31. januar)

Dette er IKKE sjette filmen i en serie (slik som tittelen kan lure en til å tro), men en helt ny film fra Disney som jeg tror kan bli veldig fin. Det er løst basert på en Superhelt-tegneserie fra Marvel, men er også et nytt Disney-eventyr fra skaperne av Frost, Tangled og Wreck-it Ralph som jeg har veldig troa på siden trailere og alle klipp jeg har sett har vært veldig overbevisende og det vil være superhelter, ja, men også handle om å finne seg selv i ungdomstida og om sorg og savn, i tillegg til vennskap og andre finheter. Og musikken i traileren er jo veldig fin i tillegg, det er jo et pluss!

– The Theory of Everything (premiere 6. februar)

Denne filmen handler om Stephen Hawking som er en eksepsjonell og enormt fascinerende person og det ser ut som en veldig god og flott film som i tillegg sikkert vil være både sår og romantisk. Dessuten er det Eddie Redmayne som spiller hovedrollen som Stephen Hawking og han var helt fantastisk som Marius i Les Miserables og det lover jo godt selv om Les Miserables og dette er vidt forskjellige filmer.

– Annie (premiere 27. mars)

Nei, jeg har veldig lite tro på denne filmen, som er en ny og modernisert versjon av musikalen Annie. Det er ikke behov for en ny versjon av Annie (en musikal som det finnes to ulike finfine filmversjoner av allerede), jeg er skeptisk til hvordan de har forandret både Annies look og tiden det skjer i (ikke minst fordi det i musikalen er et viktig element nettopp det at det skjer på 1930-tallet med depresjonen som bakteppe) og jeg tror Cameron Diaz som Miss Hannigan vil funke veldig dårlig bare for å nevne noe. Men samtidig er det Annie, musikalen jeg har det mest nostalgiske forholdet til og der alle sangene får meg til å smile uansett om versjonene av dem ikke faller i smak. Så ja, jeg kommer garantert til å se denne filmen og det får så være at jeg er veldig skeptisk til den på forhånd.

– Into the woods (premiere 27. mars)

Etter at jeg startet dette innlegget med å sukke i vei over at denne filmen tydeligvis vil komme på kino litt senere enn forventet er det sikkert et enormt sjokk at jeg har med denne filmen på lista over vårens høydepunkter 😉 Jeg tror egentlig jeg har fått frem ganske tydelig hvor interessert jeg er i denne filmen og som en forlengelse av det denne musikalen allerede så jeg har ikke tenkt å utdype videre nå. Men ååå, denne skal jeg definitivt se!

– Pitch Perfect 2 (premiere 22. mai) 

Pitch Perfect er awesome, den er helt genial og alle som ikke har sett den bør se den pronto! Og siden jeg likte den veldig mye, godt hjulpet av kule skuespillere med Anna Kendrick i spissen, gleder jeg meg en hel massevis til 2-ern som sikkert vil by på vel så mye sjarm, humor og super musikk. Yay! =D

*

Det er sikkert mange andre filmer våren 2015 som jeg kommer til å se, men dette er et lite utgangspunkt og et utvalg titler som det væffal er ekstremt sannsynlig at jeg kommer til å se. Og så håper jeg videre at “The last 5 years”-filmen kommer på norske kinoer, jeg håper “Into the woods” kommer ut i februar likevel siden jeg ikke vil vente tre måneder til, jeg vil ikke, vil ikke, vil ikke! Og utover det bare ja, neste år blir nok supert <3

Men da må jeg ordne med en del andre ting og tang før jobb og så blogger jeg nok i neste omgang enten torsdag eller fredag. Vi bables og god fornøyelse!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg