Om 2014 og fine ting :)

Heisann! Det er tirsdag, jeg jobber sent (dvs. 15-23) og jeg har så langt i dag lest i vei på “I’ll give you the sun” (som er elsk og så fargerikt skrevet at jeg har lyst til å sitere alt i den omtrent), trent (for første gang på to uker siden jeg prioriterer helt andre ting når det er jul) og gledet meg over at jeg i går handlet dette:

Det er “Super Mario 3D Land” til Nintendo 3DS, boka “Drama” av Raina Telgemeier (en grafisk roman om teater og slikt) og “The Fault in our stars”, “How to train your dragon 2” og “Billy Elliot: The Musical” på dvd <3 Jeg har nemlig som vanlig et mål om å døgne natt til første januar og nå har jeg dermed filmer og et Nintendo-spill som kan hjelpe meg å holde meg våken 😉 I tillegg har jeg skaffet meg billett til “Honk” som er en musikal basert på “Den stygge andungen” som Bårdar setter opp i januar og jeg lastet ned en ny bok til Kindle-en min i går siden jeg tross alt bare har noe sånt som tjue uleste bøker i hyllene mine fra før (og muligens enda flere etter lørdag siden jeg har et gavekort på Ark Bokhandel og bøker er den mest naturlige tingen å bruke sånt på. Ting, planer, glede!

Og nå for tiden er min største bekymring hva som skjer etter praksis på IKEA, men siden jeg ikke orker å bekymre meg for slike ting velger jeg heller å bruke den tiden som brukes på bekymring til å bekymre meg for at jeg sannsynligvis ikke rekker å lese ut boka jeg holder på med OG en annen bok innen 2014 er omme. Dvs. vil jeg bare ha lest åtte bøker i løpet av desember, skrekk og gru 😉 Med andre ord bruker jeg ganske lite tid på å bekymre meg for øyeblikket og mer tid på å kose meg for det er mye fint som skjer og jeg har veldig tro på 2015 og om alt bare går bra under tannlegetimen min 12. januar og jeg innser at det går helt fint om jeg fyller 30 i juni uten å være forfatter med fast jobb i bokhandel, kjæreste og min egen Nintendo Wii U som jeg kan spille Legend of Zelda: The Wind Waker på så blir nok det kommende året episk. Jeg har jo masse å glede meg til. Hurra =D

Nå tenkte jeg å fylle ut en sånn liste som man ser her: http://nattfallsidioti.blogspot.no/2013/12/2013.html så da setter jeg i gang med det:

2014

Hva gjorde du i 2014 som du ikke har gjort før?

Nådde 50 000 ord på Nanowrimo 17. november, noe som er rekordtidlig og ekstra gøy siden jeg på forhånd fryktet at Nanowrimo ville gå dårligere i år pga. enkelte upraktiske arbeidstider på IKEA. Muligens kanskje klart å slutte å bite negler. Jeg tør ikke si noe sikkert, men med unntak av bittelitt neglebiting på negler jeg har forsøkt å klippe, men uten et jevnt nok resultat (dvs. jeg trenger neglefil), så har jeg ikke bitt negler siden slutten av oktober siden å bli bedt om å ikke bite negler når jeg er på jobb tydeligvis var det som skulle til. Jeg føler meg veldig fornøyd med meg selv siden jeg trodde at jeg var så kronisk neglebiter som en kan få blitt 🙂 Jeg har ellers skrevet en gotisk roman i oktober og det har jeg ikke gjort før (den ble helt håpløs og ingen skal få lese den ever antakelig, men likevel), jeg har sett Svanesjøen i Operaen og jeg har vært flinkere til å kildesortere enn før og tatt trappene fremfor heisen mer.

Hvilke land har du besøkt i året som gikk?

Sverige (dvs. helgetur til Gøteborg der jeg brukte alt for mye penger, men det gjelder) og Danmark. 

Hva ønsker du deg neste år som du har savnet?

Jeg ønsker meg et nettverk, flere å finne på ting sammen med. Jeg har også alltid lyst på bekreftelser, jeg er kanskje litt for opptatt av det. Og da gjelder det mest skriving siden det er det jeg har aller mest lyst til å få til av alt. 

Hvilke tv-serier var de beste du så?

Jeg har egentlig ikke sett så mye på tv-serier i år i grunnen, men Orange is the new Black og Futurama likte jeg veldig godt. 

Hvilken bok er den beste du har lest i år?

Skal jeg liksom velge én bok? Yeah right! DE beste bøkene jeg har lest i år er “Mormor hilser og sier unnskyld” og “Britt-Marie var här” av Fredrik Backman, “The Hero’s Guide to being an Outlaw” av Christopher Healy og “Two boys kissing” av David Levithan. Vi kan legge til “I’ll give you the sun” av Jandy Nelson som jeg leser nå antakelig siden det skal veldig mye til for at den skal slutte å være vidunderlig og at jeg har gitt terningkast 5 til veldig mange av de litt over 100 bøkene jeg har lest i år.

Hva slags musikk har du hørt mest på?

Heathers: The Musical, Into the Woods-soundtracket, Sara Bareilles og Idina Menzel og musikalmusikk generelt. Kommer nok ikke som noe sjokk 😉

Hva ønsket du deg og fikk?

Penger til jul og bursdag. To herlige uker i paradiset (dvs. Stavern). 

Hva gjorde du på bursdagen din?

Hadde liten familiesammenkomst med kake og brus hjemme hos mamma, spiste lunsj på Peppes (der jeg rotet bort en 100-lapp), syntes innmari synd på meg selv siden været ikke var noe å rope hurra for og hadde det mest hyggelig i grunnen.

Hva har holdt deg i mental balanse?

Moren min. Å gå turer til Liastua i ny og ne. 

Hvilke var de beste filmene du så?

The Boxtrolls, Her, Pirates of Penzance, The Lego Movie og The Fault in our Stars =D

Ønsker og planer for det nye året

Å få noe publisert (i en ideell verden er 2015 året jeg blir forfatter, men om ikke så er ønsket mitt å få noe publisert i det minste for jeg har jo fått det til væffal en gang så det er jo mulig), å se masse teater, lese minst 97 bøker og skrive mye. 

Jeg kan forøvrig legge til at “Billy Elliot” på Folketeateret var høstens beste teateropplevelse (tett fulgt av Skjønnheten og Udyret) og at jeg i år har elsket Nintedo 3DS-en min veldig mye <3 Den var et lurt kjøp!

*

Ok, men da må jeg dra siden jeg liksom har tenkt meg på kafé før jobb så da bables vi og så kommer neste innlegg enten torsdag eller fredag 🙂 Godt nyttår!

 

 

4 kommentarer
  1. 2014 høres ut som et flott år! Selv er jeg superfornøyd med at jeg fikk skaffet meg gratisbilletter til Skjønnheten og Udyret siden det var en forestilling jeg hadde holdt øye med en stund. Det går dessverre alt for lang tid mellom hver gang jeg er på teater, men det var en flott opplevelse! Haha, du har lest nesten like mange bøker på en dårlig måned som jeg har lest på et år!

  2. Teater er elsk og så bra at Skjønnheten og Udyret var en flott opplevelse =D Og ja, 2014 var et ganske finfint år og åtte bøker er strengt tatt ganske mye på en måned så det er ingen dårlig måned egentlig 😉

  3. Godt nyttår! Høres ut som at du har gjort, sett og lest mye fint i 2014! La oss håpe at 2015 blir like bra – og det blir det sikkert 😉 Orange Is the New Black er fantastisk!

  4. Godt nyttår! Og ja, jeg har gjort, sett og lest mye finfint i 2014 så hurra for det =D Orange is the new Black er elsk og jeg gledegledegleder meg til neste sesong 🙂 Satser på at 2015 blir et flott år!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg