Oppsummeringsinnlegg for desember 2014 :)

Heisann! Siden sist har jeg lest, sett film, skiftet header, døgnet natt til første januar med det resultat at jeg var veldig trøtt i går og i dag, spilt Nintendo og fundert på hvor mye det er mulig å få gjort i løpet av én lørdag 🙂 Jeg er også ganske bekymret for hva som skjer fremover siden praksisperioden på IKEA går ut på tirsdag og tiltaket med Fretex AB går ut i februar og det i det hele tatt er veldig lite jeg vet om jobbsituasjonen min for 2015, men moren min har nektet meg å bekymre meg og bedt meg om å slappe av nå i helgen. Så det er det jeg skal prøve på mens jeg satser på at jeg finner ut mer til uka. Saken er jo at ting alltid pleier å ordne seg, kanskje ikke alltid slik jeg forventer, men på en eller annen måte likevel. Dessuten har jeg på forhånd konkludert med at 2015 skal bli awesome så derfor 😉 

Uansett, ååå, helgen blir fin. Det er spillkveld på Humanismens Hus i morgen, jeg har forøvrig tenkt å ta lunsj på Peppes, bruke litt mer penger jeg fikk til jul (blant annet på billett til å se “Sweeney Todd” fredag 27. mars (dvs. samme dag som “Into the Woods” har premiere basert på en utspekulert plan om å se “Into the Woods” på kino lørdag 28. mars og voíla få dobbel dose Stephen Sondheim siste helga i mars (jaaaa!!!) og det blir fint)). Og forrige setningen inneholder en liten overdose paranteser, men det gir forhåpentligvis mening likevel. Ellers har jeg et gavekort på Triaden så jeg vurderer å ta en tur til Lørenskog i morgen i tillegg, jeg har et gavekort på Ark Bokhandel (som sikkert vil brukes til bøker siden det faktum at jeg egentlig ikke har plass til mer filmer og bøker i bokhyllene mine er noe jeg ikke har tenkt å bry meg om) og jeg trenger virkelig å skrivetegneværekreativ en del i tillegg.

Dette spillet er elsk:

 

Jeg har spilt dette spillet bekymrende mye til å ha hatt det siden mandag, men det er så fint <3

Men da tenkte jeg å oppsummere desember bok- og filmmessig sett:

Oppsummering av nye litterære og filmatiske opplevelser for desember

BØKER

– Neste gang blir alt riktig av Lene Ask

Sår, fin og helt ålreit grafisk roman. Terningkast 4!

– Peter Pan av Loisel

Grafisk roman inspirert av Peter Pan som skaper en noe Dickensk og veldig fascinerende tolkning av en særdeles kjent historie. Nydelig tegnet og med masse personlighet. Terningkast 5!

– A Christmas Carol av Charles Dickens

Kjent julefortelling som er fint skrevet med et malende og elegant språk. Gir skikkelig julestemning. Terningkast 5!

– Awful Auntie av David Walliams

Fengende, eventyrfylt og særdeles underholdende med kule illustrasjoner. Ikke min favoritt av Walliams, men et nytt tegn på at han er ganske awesome. Terningkast 5!

– Lies we tell ourselves av Robin Talley

Viktig, velskrevet og engasjerende med historisk kontekst og fine karakterer. Terningkast 5!

– Solitaire av Alice Oseman

Siterbar, smart, underholdende og en bok som viser at Alice Oseman er et ungt talent som er verdt å følge videre. Terningkast 5!

– The Gigantic Beard that was Evil av Stephen Collins

Dyp, fascinerende, flott tegnet og temmelig genial grafisk roman. Dessuten elsker jeg tittelen. Terningkast 5!

– I’ll give you the sun av Jandy Nelson

Skal anmeldes i mitt neste blogg-innlegg antakelig, men kort oppsummert er denne boka en kaleidoskop som går undercover som bok. Ekstremt nydelig skrevet. Terningkast 6!

FILMER

– The Hobbit: Battle of the five Armies

Spennende, eventyrlig og litt for mye av det gode. Pluss for vakkerhet av en rulletekst. Terningkast 4!

– Glade jul

Nydelig, sår og herlig dokumentar som er å finne på Nrk Nett-tv og som virkelig bør sees av de fleste siden den viser skjebner og julen til et knippe mennesker i en boligblokk på en forbilledlig måte. Terningkast 5!

– Penguins of Madagascar

Tilfredsstillende, underholdende og rusa på sukkerspinn. Har dessuten sjarm og gode karakterer som gjør at jeg tilgir at skurken skuffer og at det teknisk sett nok er en noe forglemmelig affære i det store og det hele. Mest kul i grunnen. Terningkast 4!

– Legends of Oz: Dorothy returns 

Litt teit, men tidvis veldig fin animasjonsfilm med en ny vri på Oz og karakterene derifra. Terningkast 4!

*

Men da tenkte jeg å spille Nintendo, skrive, planlegge morgendagen og spise kjeks og så blogger jeg nok i neste omgang enten søndag eller mandag. Vi bables og fortsatt godt nyttår =D

– 

 

 

3 kommentarer
  1. Jeg kan godt krysse fingrene for at du får en jobbsituasjon, om det skulle være ønskelig 😉 Men som du sier – det ordner seg nok, skal du se!
   Mario <3 Du har sett/lest imponerende mye altså - fortsatt godt nyttår selv 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg