Evil Librarian og annen babbel

Fin ting: jeg hadde ikke noe hull og å bekymre seg for tannlegen var helt unødvendig. Ellers er det fint at jeg har årets første teaterplan på fredag (Honk med Bårdar) og at jeg finner på fine ting og leser kule bøker og ja, det er mye som er fint. Og det er litt mindre fint at jeg allerede er drittlei søknadsskriving etter å ha drevet med det i en knapp uke og jeg har liksom egentlig ikke så mye annet fornuftig å drive med for tiden siden praksisperioden på IKEA gikk ut i forrige uke, dessuten hadde jeg et jobbintervju på matbutikk på mandag og det føles ikke som om det gikk særlig bra siden de virket totalt uforberedt på at jeg skulle komme. Og helt overfladisk sett så er det en del av meg som syns dette er frustrerende: http://www.playbill.com/news/article/into-the-woods-film-sets-blu-ray-and-dvd-release-date-339211. Ja, Into the Woods-filmen kommer på dvd i USA FØR den kommer på KINO i Norge 🙁 Ååå, hvorfor må den ha premiere i Norge først 27. mars, det er sååå lenge til, det er liksom så mange bøker og skriverier og teaterbesøk og turer og ditten og datten unna!

Nok om det. Jeg har det jo egentlig ganske fint, sånn utenom å irritere meg over teite småting og å bli gal av “nå har jeg ikke praksis, men skal skrive søknader, tenk om ingen vil ha meg”-situasjonen. Dessuten drømte jeg i natt at jeg vant en konkurranse jeg har vært med på og mens å drømme at jeg vinner konkurranser aldri resulterer i at jeg vinner nevnte konkurransen så betyr det i det minste at jeg har vunnet i drømme. Det er på en måte en form for seier det og, som Dumbledore sier i siste Harry Potter-boka: “just because it is happening in your head doesn’t mean it’s not real”. Nemlig!

Forøvrig har jeg oppdaget og er nå ny fan av Kate Davis og siden jeg også liker katter så er jo denne videoen super:

Hun spiller bass, har kjempekul stemme og har altså blant annet en superkul versjon av Katy Perrys “Roar” midt blant katter 😉 Yay! Og seriøst, hun bør søkes opp på Youtube for hun er skikkelig awesome og jazzy og en ny favoritt hos meg væffal 🙂

Men jeg har jo altså lest boka “Evil Librarian” og skal nå poste en boktrailer og min anmeldelse av den og bruke resten av dette innlegget på slikt. Og så kommer nok neste innlegg på lørdag regner jeg med, sånn om det ikke skjer noe episk som MÅ blogges om innen den tid. Vi bables og god fornøyelse =D

Evil Librarian av Michelle Knudsen

 

Hei, jeg leste denne boka mest på grunn av tittelen. En jeg kjenner tipset meg om den og så leste jeg at det var onde og demoniske bibliotekarer og Sweeney Todd og andre ingredienser som fikk det til å høres litt Buffy ut og veldig karolinsk ut og vips.

Det handler om Cynthia Rothschild som har det ganske greit. Hun er scenesjef for skolemusikalen (Sweeney Todd), har en bestevenninne ved navn Annie som hun er kjempeglad i og er intenst forelsket i Ryan i klassen, noe Annie erter henne en del for. Så er det Annies tur å bli dypt forelsket og det viser seg at Annies forelskelse er skolens nye bibliotekar som tilfeldigvis er en demon. Og nå er det opp til Cynthia, med hjelp av Ryan, å redde venninnen sin, redde skolen fra å miste livsessens og slikt og attpåtil redde musikaloppsetningen fra tekniske katastrofer.

Med andre ord er det et konsept som umiddelbart interesserte meg og det er også en bok som er skikkelig brilliant. For det første så er den veldig spennende. Og mens jeg generelt sett er mer opptatt av språket i en bok enn spenningen så er det likevel svært fint når en bok røsker taket i deg og fenger fra ende til annen. Utover spenning er dette også en veldig smart bok som er underholdende og velskrevet og får deg til å heie på Cynthia hele veien. Man liker Cynthia og utover det er også de andre karakterene supre. Yay!

Jeg må jo også innrømme at musikalaspektet i mine øyne var en bonus for jeg elsker jo musikaler og det er egentlig ikke såå mange ungdomsbøker som gjør musikaler til et viktig aspekt ved historien. Men her vøtt, Cynthia er musikaloman, Sweeney Todd settes opp (og får meg til å glede meg enda litt til over at det kun er litt over to måneder til jeg skal se den på Det Norske Teatret) og demonene viser seg å være veldig glad i Sweeney Todd de og (noe som i grunnen gir en hel del mening om man tenker over det). Ååå <3

På den negative siden er slutten litt brå og ting blir litt mer kaotisk generelt sett når boka når sitt crescendo. Det er også en ganske lett bok og det er ikke nødvendigvis en dårlig ting, dette er bare ikke en av de bøkene som kan analyseres i timevis eller som virkelig er ekstremt intellektuelt stimulerende og slike ting.

Men samtidig, de negative tingene er bare småting og dette er en bok jeg virkelig koste meg med som på ypperlig vis skapte en karolinsk og genial leseropplevelse. Dessuten er det musikaler og demoner i samme boka, det er jo en super miks 😉

 

Terningkast 5!

4 kommentarer
  1. Gøy! Jeg liker at bøker ikke kan analyseres i timesvis jeg, for bøker leser jeg jo for å slappe av.. 😉 Jeg er ikie så fan av demoner, men den musikalen skal jeg faktisk se i slutten av januar! 😀 Mye fint ja, og det er bra, men jeg skjønner godt at situasjonen er frustrendende! Sånn er det jo, men står du på, så ordner det seg til slutt 🙂 og kanskje intervjuet gikk bedre enn du tror!

  2. Leser jo bøker for å slappe av selv så at det ikke var en veldig dyp og analyserbar bok var ikke noe stort problem altså. Jeg liker demoner litt i bøker og filmer og tv-serier og sånn, det kommer selvsagt litt an på, men det kan som her være kult. Og kult at du skal se Sweeney Todd du og 🙂 Og jeg tar det som det kommer, alt ordner seg nok til slutt jobbsituasjonsmessig sett =D

  3. Jeg kjenner meg veldig godt igjen i den frustrasjonen du beskriver innledningsvis, altså. Nå har jeg fått tilbake gamlejobben min som et vikariat, så sånn sett er jeg ikke jobbsøkende akkurat for øyeblikket, men det er så slitsomt å være det, og ja, man blir veldig fort lei. Det eneste tipset jeg kan gi, er å ikke gi opp (noe jeg ikke syns er like lett å følge alltid), men jeg veit jo at du er veldig flink til å nettopp ikke gi opp, så det løser seg nok til slutt. Jeg heier på deg!
   Likte videoen godt! Syns denne versjonen var mye bedre enn Katy Perry sin 😉 Kontrabass er awesome, hun hadde kul stemme, ja, og så så mange fine pusekatter!
   Og nye, gode leseropplevelser er alltid fint!

  4. Jeg skal da så absolutt ikke gi opp, å gi opp for amatører og alt ordner seg nok 🙂 Takk for heiing likevel! Nye gode leseropplevelser er alltid fint og så bra at du likte videoen. Alt det du skrev var fint i den syns jeg er fint i den også altså og ja, det er en kulere versjon av den enn Katy Perrys originalversjon 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg